Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Προβάδισμα Ευρώπης η Κηφισιά

Προβάδισμα Ευρώπης η Κηφισιά

Ανάλυσε το

Με τον Ζόραν Γιοβάνοβιτς και τον Γιάννη Ρουμελιωτάκη και το μπλοκ η Κηφισιά πανηγύρισε τη νίκη στον Έβρο επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και με το 3-0 έκανε το 1-0 στα play-off για τις θέσεις 5-6 και θέλει μια ακόμη στο Ζηρίνειο για να κλείσει την χρονιά με χαμόγελα…

Στον Έβρο άπαντες ήθελαν τη νίκη για να αποχαιρετήσουν τον κόσμο τους με χαμόγελα,  ωστόσο η Κηφισιά χάλασε τα πλάνα όλων και με το 0-3 πήρε το προβάδισμα για την κατάκτηση της 5ης θέσης.

Με τον Ζόραν Γιοβάνοβιτς να είναι για μια ακόμη φορά ο πολιορκητικός κριός της Κηφισιάς και τους Ρουμελιωτάκη-Φερέρα να δίνουν λύσεις, οι «κυανόλευκοι» της Αθήνας κατέκτησαν εύκολα τη νίκη.

 Μπερδέματα και διγλωσσίας

Από την άλλη πλευρά ο Εθνικός βυθισμένος στα τεράστια εσωτερικά του προβλήματα δείχνει εξωαγωνιστικά σημάδια αποσύνθεσης αφού από τη μια εξέδωσε ανακοίνωση για δωρεάν προσέλευση του κόσμου, εν συνεχεία ανακοινώθηκε η διακοπή συνεργασίας του με την υπεύθυνη γραφείου τύπου και παράλληλα πως θα υπάρξει κανονικά εισιτήριο.

Μια εικόνα άσχημη για τον Εθνικό που έρχεται να προστεθεί στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος και έχουν αναφερθεί και οι αθλητές.

Στο… χαλαρό με Γιοβάνοβιτς

Η Κηφισιά ξεκίνησε πολύ καλά στον αγώνα προηγούμενη με 1-5 με τον Φερέρα και λίγο αργότερα με 5-11. Οι γηπεδούχοι με τον Δαλακούρα, τον Άντριτς και τον Μίχαλι κατάφεραν να μειώσουν σε 13-14, ωστόσο ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης έκανε το 13-15 και οι τρεις συνεχόμενοι άσοι από τον Γιοβάνοβιτς ανέβασαν την διαφορά στο 14-19.

Ο Εθνικός με τον Ανέστη Δαλακούρα και τον Κιόση μάζεψε εκ νέου την διαφορά φθάνοντας στην ισοφάριση σε 20-20. Ένα μπλοκ στον Άντριτς, ένα λάθος των γηπεδούχων και ο Γιοβάνοβιτς έκαναν το 21-23 και στο τέλος με τον Ρουμελιωτάκη η Κηφισιά έκανε το 22-25 και το 0-1.

Το δεύτερο σετ ήταν ένας μονόλογος για την Κηφισιά καθώς οι φιλοξενούμενοι έκαναν γρήγορα το 2-5 και το 7-10. Εκεί ένα σερί 7-0 για τους Αθηναίους έφερε το 7-17 και έβαλε τέλος σε κάθε προσπάθεια και σκέψη για ανατροπή του Εθνικού. Με την διαφορά να είναι υπέρ τους οι παίκτες του Κώστα Αρσενιάδη έφθασαν στο 17-25 και το 0-2.

Στο τρίτο σετ ο Σάκης Μουστακίδης απέσειρε τον κακό Άντριτς και έχοντας στην σύνθεσή του τρεις ακραίους (Δαλακούρας Ανέστης, Κοντοστάθης και Δημητριάδης) προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι έμειναν κοντά στην Κηφισιά μέχρι το 4-4, όμως απο εκεί και μετά οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 5-11 και το 8-13.

Οι «κυανόλευκοι» των Βορείων προαστίων κράτησαν την διαφορά κάνοντας το 12-16, ο Εθνικός προσπάθησε να ανακάμψει μειώνοντας σε 18-20 με τον Ανέστη Δαλακούρα, όμως ο Γιοβάνοβιτς έδωσε τις λύσεις και με το 19-25 η Κηφισιά έγραψε το 0-3…

Τιμή σε Παπάζογλου

papazogloy-daridis-ethnikos-2015Ο αγώνας με την Κηφισιά ήταν ο τελευταίος για τον Γιώργο Παπάζογλου μπροστά στους φιλάθλους του Εθνικού. Ο διεθνής κεντρικός γνώρισε την αποθέωση από τους πάντες στο γήπεδο και όταν έγινε αλλαγή από τον Σάκη Μουστακίδη όλοι φρόντισαν να τον αγκαλιάσουν και να τον χειροκροτήσουν ως ελάχιστο φόρο τιμής για έναν παίκτη που τίμησε με την παρουσία του το ελληνικό βόλεϊ και πρόσφερε πολλά στην Εθνική ομάδα αλλά και τους συλλόγους που αγωνίστηκε.

Ένας αθλητής κόσμημα που με έναν εξαιρετικό χαρακτήρα ήταν αγαπητός σε όλες τις ομάδες και η αξία του αναγνωρίζεται από τους πάντες αν την επικράτεια.

Τάδε έφη…

Σάκης Μουστακίδης (Προπονητής Εθνικού Αλεξανδρούπολης) : «Δικαίως ήρθε το αποτέλεσμα βάσει των συνθηκών που υπάρχουν. Έχουμε σίγουρα ένα ματς ακόμη μέσα στην Κηφισιά, θα πάμε να παίξουμε εκεί και θα δούμε τι θα κάνουμε. Προέχει να λυθεί το οικονομικό κομμάτι, το οποίο απασχολεί περισσότερο».
 
Γρηγόρης Κοντοστάθης (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) : «Το ματς ήταν περίεργο καθώς εμείς εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχουμε κάνει καμία προπόνηση λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί. Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες το παιχνίδι κύλησε φυσιολογικά. Δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω σήμερα. Το αν θα κάνουμε κάτι παραπάνω στο Ζηρίνειο, είναι στο χέρι της διοίκησης. Αν δεν πάρουμε μέρος των δεδουλευμένων μας μέσα στην εβδομάδα θα συνεχίσουμε να μην κάνουμε προπόνηση και η εικόνα μας θα παραμείνει ίδια. Η στάση μας δεν αλλάζει».

Κώστας Αρσενιάδης (Προπονητής Κηφισιάς) : «Παίξαμε πολύ καλύτερα από το προηγούμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα εδώ στην Αλεξανδρούπολη.  Παίξαμε πολύ καλύτερα σε κρίσιμες φάσεις και στο φιλέ. Κόψαμε ενώ δεν είχαμε κόψει, μία ομάδα που συνήθως εκείνη μας κόβει. Καταφέραμε να κάνουμε καλή εμφάνιση και να νικήσουμε σε μία δύσκολη έδρα. Ο Εθνικός σίγουρα δεν είχε διάρκεια στην προσπάθεια του. Στο τρίτο σετ έπαιξε με άλλη ομάδα, άλλαξε σχήμα κι αγωνίστηκε με νεανική φιλοσοφία. Εμείς ήμασταν σοβαροί σε όλο το παιχνίδι και δεν δώσαμε την ευκαιρία να μας πιέσει. Καλύψαμε και το πρόβλημα του Παπαγγελόπουλου που έχει ένα μικρό πρόβλημα στον αυχένα. Ο Χατζηπροδρόμου απέδωσε πολύ καλά σε αυτή τη θέση και δεν φάνηκε να υπάρχει έλλειψη».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Δαλακούρας Κ.  (4/8 επ, 54% υπ -38% άριστες), Μίχαλι 5 (2/4 επ, 3 μπλοκ), Παπάζογλου, Κασαμπαλής 4 (3 άσσοι, 1 μπλοκ), Δαλακούρας Αν. 14 (10/28 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 39% υπ – 09% άριστες), Άντριτς 7 (6/14 επ, 1 μπλοκ) / Δαρίδης (λ, 78% υπ – 43% άριστες), Δημητριάδης 3 (3/7 επ, 50% υπ – 08% άριστες), Κιόσσης 5 (4/8 επ, 1 μπλοκ), Τσέλιος, Κοντοστάθης 5 (4/8 επ 1 μπλοκ)

ΚΗΦΙΣΙΑ (Αρσενιάδης): Νικολάκης 4 (3 άσσοι, 1 μπλοκ), Χατζηπροδρόμου 3 (2/5 επ, 1 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 4 (1/3 επ, 3 μπλοκ), Φερέρα 10 (8/16 επ, 2 μπλοκ, 69% υπ – 35% άριστες),  Ρουμελιωτάκης 11 (6/12 επ, 5 μπλοκ, 53% υπ – 35% άριστες, Γιοβάανοβιτς 22 (18/24 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ, 71% υπ -71% άριστες), Ρούσσης, Σπύρου