Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Προβάδισμα στους…. γηπεδούχους

Προβάδισμα στους…. γηπεδούχους

Η 11η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου συνεχίζεται την Κυριακή με δύο σημαντικές αναμετρήσεις… Στο Ζηρίνειο η Κηφισιά υποδέχεται τη ΜΕΝΤ με τη νίκη να είναι κοινός στόχος και των δύο, ενώ λίγη ώρα αργότερα στο Βραχάτη ο Παμβοχαϊκός υποδέχεται τον Άρη…

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΜΕΝΤ

Την Κυριακή στις 18.30 στο Ζηρίνειο, η Κηφισιά υποδέχεται τη νεοφώτιστη ΜΕΝΤ. Η οικοδέσποινα ομάδα, θα προσπαθήσει μπροστά στο κοινό της να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις της ήττας από τον ΠΑΟΚ και να διατηρήσει αλώβητη σε ένα ακόμη ματς την έδρα της.

Ο Κώστας Αρσενιάδης αν και προετοιμάστηκε με αρκετά προβλήματα λόγω ψύχους στο γήπεδο υπογράμμισε «Είμαστε παραπάνω από το στόχο του Α γύρου και αυτό μας ικανοποιεί. Εάν κλείσουμε με τρίποντο τον Α΄ γύρο θα έχουμε κάνει την υπέρβαση μας. Είναι ευκαιρία να τελειώσουμε τον Α΄ γύρο μέσα στον πρώτη 4αδα που αρχικά ήταν μία ουτοπία».

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, η ΜΕΝΤ χωρίς τον Γκόρτσανιουκ, που θα συνεχίσει την καριέρα του στο Κατάρ, δεν είναι βέβαιο πως θα έχει στη διάθεσή της τον νεοπαοκτηθέντα, Κλέρσεντ, αλλα  θα προσπαθήσει σε ένα ακόμη παιχνίδι να παίξει ελεύθερα και να φτάσει στη νίκη.

Ο τεχνικός των Θεσσαλονικέων Σπύρος Γκολίτσης μιλώντας για τον αγώνα υπογράμμισε «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σε ένα δύσκολο γήπεδο που μοιάζει το δικό μας. Η Κηφισι΄ς είναι αήττητη μέσα στην έδρα της και σαν ομάδα έχουμε αρκετά κοινά (έχουμε κρατήσει το βασικό κορμό, στηρίζεται σε έλληνες παίκτες) αν και έχει πραγματοποιήσει πάρα πολύ καλή πορεία την περσινή χρονιά. Εμείς παρά τις αναγκαστικές απουσίες που έχουμε (Σφενδυλάκη, Γκόρτσιανουκ) που αλλάζουν τον σχεδιασμό μας δείχνουμε πως βρίσκουμε τις λύσεις και ήμαστε ανταγωνιστικοί. Πιστεύω θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα  και ελπίζω να έχουμε κάποιο βαθμολογικό όφελος από την αναμέτρηση».

ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ

Μισή ώρα αργότερα στη Βόχα, ο Παμβοχαϊκός φιλοξενεί στις 19.00 τον Άρη σε ένα ακόμη σπουδαίο παιχνίδι. Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από νίκες και θέλουν τους πολύτιμους βαθμούς της νίκης για να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να ανέβουν ακόμη πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Ο Παμβοχαϊκός έχοντας ήδη στις προπονήσεις αλλά όχι και στον αγώνα τον Αμερικανό ακραίο Rowe θέλουν να πάρουν το τρίποντο και να συνεχίσουν τις νίκες τους και να φθάσουν πιο ψηλά.

Ο διαγώνιος των γηπεδούχων Άκης Ασπιώτης τόνισε «Έχουμε δουλέψει πολύ και προσπαθούμε να ξεπερνάμε τα προβλήματα. Είναι δύσκολος αγώνας απέναντι σε ομάδα που παίζει με καλή τακτική. Είναι πολύ σημαντικό για μένα που είμαι ο βασικός διαγώνιος της ομάδας. Μετά από δύο σοβαρούς τραυματισμούς θεωρώ σημαντικό που είμαι πάλι βασικός. Είμαι περήφανος αλλά νιώθω πως έχω και μεγάλη ευθύνη σε μία ομάδα που έχει μεγάλο στόχο να μπει στην 4αδα».

Από την πλευρά του ο Άρης στο τελευταίο παιχνίδι του Χρήστου Μπέλλου στην ομάδα ψάχνει τον βαθμό ή τους βαθμούς που θα τον φέρουν εκτός play-out και να γλυτώσουν την ομάδα από μπελάδες.

Ο Κάσσανδρος Στίγγας μιλώντας για τον αγώνα τόνισε «Σίγουρα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε να αγνοήσουμε τα προβλήματα και να κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να κλέψουμε βαθμούς σε μια δύσκολη έδρα».