ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ψάχνει να βρει ρυθμό και χρόνο

Ψάχνει να βρει ρυθμό και χρόνο

Με ήττα ξεκίνησε τα φιλικά απέναντι στην Τυνησία η Ελλάδα, καθώς στο πρώτο παιχνίδι του Ρέντη η Εθνική μας έχασε 3-0 δείχνοντας αρκετά μουδιασμένη με τον Κώστα Αρσενιάδη να βγάζει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα. Στο παιχνίδι παίχθηκαν δύο ακόμη σετ όπου οι δύο ομάδες τα μοιράστηκαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη.

Την ευκαιρία να ξεμουδιάσουν είχαν οι παίκτες της Εθνικής μας ομάδας κόντρα στην Τυνησία που με το καλημέρα στα φιλικά δικαιολόγησε απόλυτα την 24η θέση που κατέχει στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Εθνική μας ομάδα στο πρώτο της φιλικό παρουσιάστηκε αρκετά άνευρη και  «μουδιασμένη» απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε να έχει περισσότερες δυνάμεις και έφθασε στο 3-0.

Από την πλευρά του ο Κώστας Αρσενιάδης είχε την ευκαιρία να τεστάρει αντοχές και δυναμική των παικτών και παρά τα μικροπροβλήματα που υπάρχουν να χρησιμοποιήσει τους περισσότερους, αφού ο μόνος που δεν αγωνίστηκε ήταν ο Ανδρέας Φράγκος.

Στα 5 συνολικά σετ που παίχθηκαν, ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός είδε με ικανοποίηση τον Δημήτρη Τζούριτς στα 3 πρώτα σετ, ενώ στα δύο επόμενα σετ μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής σε Σωτηρίου και Ζουπάνη.

Στο πρώτο σετ ο Κώστας Αρσενιάδης ξεκίνησε με δίδυμο ακραίων τους Κουμεντάκη – Πρωτοψάλτη και κεντρικούς τους Ανδρεάδη-Πανταλέων.

«Κυανόλευκοι» και «ερυθρόλευκοι» φρόντισαν να πηγαίνουν μαζί στο σκορ με την Εθνική μας να φθάνει στο 18-17, αλλά οι Τυνήσιοι με ένα σερί 4-0 προσπέρασαν με 18-21 και παρά τις αλλαγές του ομοσπονδιακού μας τεχνικού στο τέλος με το 21-25 προηγήθηκαν με 0-1.

Στο δεύτερο σετ ο Αρσενιάδης έχοντας τους Τακουρίδη- Ανδρεάδη στο κέντρο, είδε τους  φιλοξενούμενους να συνεχίζουν τον καλό τους ρυθμό φθάνοντας  στο 8-10. Με καλές επιθέσεις και μπλοκ του Τακουρίδη στον Αγκρέμπι η Ελλάδα απέκτησε για πρώτη φορά το προβάδισμα με 12-11, ενώ με τον Ανδρεάδη λίγο αργότερα το σκορ πήγε στο 19-16.

Δύο συνεχόμενα μπλοκ στον Μουάλ έφεραν την διαφορά στο 21-16, ωστόσο οι Τυνήσιοι κατάφεραν να μειώσουν στο 22-19 με τον Ζουνί.

Ο Τζούριτς έκανε το 23-19, αλλά κάπου εκεί η Εθνική μας έπαθε μπλακ-άουτ… Η Τυνησία με τον Ναγκά πίεσε την ελληνική υποδοχή, η αλλαγή του Κοκκινάκη αντί του Πρωτοψάλτη δεν έφερε αποτέλεσμα στην επίθεση, καθώς οι Άραβες με το λάθος του Τακουρίδη ισοφάρισαν σε 23-23.  Το μπλοκ στον Τζούριτς και ο πόντος Ναγκά ολοκλήρωσε την αντεπίθεση των «ερυθρόλευκων» που με το 23-25 έκαναν το 0-2.

Στο τρίτο σετ η Ελλάδα ξεκίνησε με πασαδόρο τον Στιβαχτή αντί του Τερζή. Δείχνοντας περισσότερο διάθεση και με καλύτερα ποσοστά στην επίθεση η Εθνική μας μπήκε καλύτερα στο σετ έχοντας το προβάδισμα κάνοντας το 16-12 και το 18-15.

Εκεί όμως για μια ακόμη φορά οι Τυνήσιοι κατάφεραν να τρέξουν ένα σερί κάνοντας το 18-20 και λίγο αργότερα το 20-22.

Ο Κουμεντάκης μείωσε σε 22-23, ωστόσο το μπλοκ σε κόντρα επίθεση του Τζούριτς έφερε το 22-25 και με τον Μουάλα η Τυνησία έκανε το 0-3.

Ο Κώστας Αρσενιάδης στο τέταρτο σετ άφησε εκτός τον Δημήτρη Τζούριτς βάζοντας διαγώνιο τον Σωτηρίου, έχοντας ακραίους τους Κοκκινάκη –Κουμεντάκη. Ανάλογες αλλαγές έκανε και ο τεχνικός της Τυνησίας μοιράζοντας αρκετά τον χρόνο συμμετοχής των παικτών του.

Η Ελλάδα ξεκίνησε καλά έχοντας μικρό προβάδισμα μέχρι τα μισά, ωστόσο οι Άραβες με καλό σερβίς και μπλοκ έφθασαν στο 16-17.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι την αναποτελεσματικότητα της Ελλάδας στην επίθεση έφθασαν στο 19-21 και το 21-23 για να ολοκληρώσουν την επιτυχία τους κάνοντας το 22-25 με τον Μιλάντ.

Στο 5ο και τελευταίο σετ που κρίθηκε στους 15 πόντους η Ελλάδα είχε διαγώνιο τον Νίκο Ζουπάνη, ακραίους Κοκκινάκη- Σωτηρίου, κεντρικούς τους Ανδρεάδη-Τακουρίδη, πασαδόρο τον Στιβαχτή και λίμπερο τον Γκαρά. Ένα σετ που η Ελλάδα έδειξε να βρίσκει τα πατήματά της απέναντι στην Τυνησία και με το 15-11 πήρε το σετ της τιμής.