Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ψάχνουν «οξυγόνο» πριν τη νέα χρονιά!

Ψάχνουν «οξυγόνο» πριν τη νέα χρονιά!
Διακαώς βαθμούς στο φίνις του 2014 ψάχνουν ΑΕΚ και Παμβοχαϊκός (10η αγωνιστική, 29/12, 19.00) στο κλειστό της Γλυφάδας.
Την ομάδα της ΑΕΚ θα κοουτσάρει ο Ζήνων Ζοφόλης  με το νέο τεχνικό της Ένωσης τον Βούλγαρο Πλάμεν Κριστόφ να αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα το απόγευμα της Δευτέρας (29/12). «Μου έγινε η πρόταση και δεν μπορούσα να πω όχι γιατί αγαπώ την ομάδα και εκτιμώ τους ανθρώπους που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή να τη βγάλουν από τη δύσκολη θέση», είπε ο Ζοφώλης και συνέχισε «Ξέρω πως έχει η κατάσταση. Πρώτη μου ενέργεια θα είναι να προσπαθήσω να απελευθερώσω τους παίκτες οι οποίοι λόγω των συνθηκών αγωνίζονται κάτω από μεγάλη πίεση. Είμαι πολλά χρόνια στο χώρο και ξέρω ότι το βόλεϊ είναι σε μεγάλο βαθμό παιχνίδι ψυχολογίας. Είχα παρακολουθήσει τον αγώνα με τη Λαμία και έχω μια εικόνα της ομάδας. Ελπίζω να έρθει και ο κόσμος να μας βοηθήσει».
Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Ανδρέας Ανδρεάδης, που είχε επωμιστεί και τη ευθύνη των προπονήσεων μετά την αποχώρηση του Γιώργου Κλαρούδα, τόνισε για τον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό: «Η ομάδα βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Έφυγαν παίκτες και η διοίκηση κάνει ενέργειες για να την ενισχύσει. Υπάρχουν προβλήματα αλλά και ο αντίπαλος δεν πάει πίσω. Θα κυνηγήσουμε τη νίκη και πιστεύω ότι έχουμε πιθανότητες να την πάρουμε».
 Ξεκούραστη αλλά επίσης αποδυναμωμένη
Από την άλλη, ο Παμβοχαϊκός επέστρεψε από πενταήμερο ρεπό που ο Μίκαελ Μέρτεν έδωσε σαν δώρο στην ομάδα για τη νίκη της επί της Λαμίας! Αποδυναμωμένη η ομάδα της Βόχας θα αγωνιστεί χωρίς τον Σίμε Βούλιν που αναμένεται και τυπικά να λύσει το συμβόλαιο του και αυτή είναι η δεύτερη αποχώρηση μετά τον Τσουκ.
Παρόλα αυτά, ο στόχος είναι η 5η νίκη στο πρωτάθλημα με τον ακραίο της ομάδας του Βραχατίου Μιχάλη Σαρικεΐσογλου να τόνίζει ενόψει της αναμέτρησης: «Μετά τη νίκη μας στη Λαμία όλη η ομάδα σηκώθηκε ψυχολογικά και θέλουμε να συνεχίσουμε και με την ΑΕΚ τα θετικά αποτελέσματα. Εάν νικήσουμε τους αγώνες που έρχονται με την ΑΕΚ και τον Άρη θα κλείσουμε καλά τον Α΄γύρο. Δεν γνωρίζουμε με ποια ομάδα θα αγωνιστεί η ΑΕΚ. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια και για αμφίρροπο αγώνα ώστε να μη βρθούμε προ εκπλήξεων».