ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ψάχνοντας την έκπληξη και την… επιβεβαίωση του φαβορί

Ψάχνοντας την έκπληξη και την… επιβεβαίωση του φαβορί

Ολυμπιακός και Μίλωνας μετά τις αναμετρήσεις τους σε πρωτάθλημα (κανονική διάρκεια και play-offs) είναι έτοιμοι για την 5η μεταξύ τους αγώνα διεκδικώντας μια θέση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Σακης Ψάρρας, Μπόμπι Γιορντάνοφ, Αλμπέρτο Τζουλιάνι και Ντράγκαν Τράβιτσα μίλησαν για τον πρώτο ημιτελικό της Καλαμάτας, ευχόμενοι οι φίλαθλοι να παρακολουθήσουν έναν όμορφο αγώνα.

Οι ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκρισή στον τελικό του κυπέλλου, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν τέσσερις νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ είναι και στο 2-0 στους ημιτελικούς της Volley League.

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, τον Μίλωνα εκπροσώπησαν ο προπονητής Σάκης Ψάρρας και ο αρχηγός Μπόγιαν Γιορντάνοφ. Αμφότεροι έχουν πανηγυρίσει την κατάκτηση του κυπέλλου στην Καλαμάτα στο παρελθόν. Ο Σάκης Ψάρρας το 2003 με την φανέλα της Νίκαιας και ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ το 2014 με τον Ολυμπιακό.

Σάκης Ψάρρας: «Ξύπνησαν αναμνήσεις, θα χαρούμε την συμμετοχή μας»

Ο προπονητής του Μίλωνα Σάκης Ψάρρας δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε μια βολεϊκή πόλη όπως η Καλαμάτα. Πολλοί αθλητές, προπονητές έχουν βγει από αυτήν την πόλη.

Προσωπικά μου ξύπνησαν αναμνήσεις, όταν το 2003 ως πασαδόρος της Νίκαιας και αουτσάιντερ της διοργάνωσης φτάσαμε στην κατάκτηση του τροπαίου. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και την ΕΟΠΕ που μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε ένα ωραίο τουρνουά σε αυτή την πόλη.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό, έχουμε κάνει πολλές υπερβάσεις φέτος. Παίξαμε στην Ευρώπη για πρώτη φορά, μπήκαμε στα πλέι οφ και διεκδικούμε το πρωτάθλημα, έχουμε γεμίσει το γήπεδό μας. Έχει γίνει πολύ σοβαρή στην ομάδα από τη διοίκηση έως το σταφ και τους παίκτες, είμαστε εδώ για να χαρούμε τη συμμετοχή. Είμαστε οι μόνοι που αν δεν πάρουμε το κύπελλο δε θα είμαστε αποτυχημένοι. Είμαστε το αουτσάιντερ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την έκπληξη. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια, εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Μπόγιαν Γιορντάνοφ: «Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό»

Ο αρχηγός και διαγώνιος του Μίλωνα Μπόγιαν Γιορντάνοφ τόνισε: «Έχω τρομερές αναμνήσεις από την Καλαμάτα. Ο προπονητής μου τα είπε όλα για τον Μίλωνα και τη σεζόν μας φέτος. Αυτό που θέλω να προσθέσω είναι ότι θέλουμε να διασκεδάσουμε το βόλεϊ και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε ο κόσμος να απολαύσει βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να παίζω ακόμα βόλεϊ και να είμαι ξανά εδώ (στην Καλαμάτα). Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου και τους συμπαίκτες μου».

Αλμπέρτο Τζουλιάνι: Ήρθαμε στην Καλαμάτα να κάνουμε αυτό που πρέπει»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε: «Θέλω να πω ευχαριστώ στον πρόεδρο της ομοσπονδίας και στον δήμαρχο της Καλαμάτας για τη διοργάνωση του Final 4. Είναι φανταστικό μέρος. Αύριο θα παίξουμε με μια ομάδα, την οποία σεβόμαστε πάρα πολύ. Είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτό που πρέπει. Ο τελικός είναι σε δεύτερο πλάνο, πρώτα από όλα σκεφτόμαστε τον ημιτελικό κόντρα στον Μίλωνα».

Ντράγκαν Τράβιτσα: «Τυχερός που συμμετέχω στο final-4»

Ο αρχηγός και πασαδόρος του Ολυμπιακού Ντράγκαν Τράβιτσα τόνισε: «Ευχαριστούμε πολύ την Καλαμάτα για την φιλοξενία και την διοργάνωση του Final 4. Έχω ακούσει πολύ όμορφα λόγια για την Καλαμάτα και το διαπίστωσα όσο είμαι εδώ. Είμαι τυχερός που είμαι μέλος αυτού του Final 4. Ο Μίλωνας είναι μια πολύ καλή ομάδα με νεαρούς παίκτες, αλλά και παίκτες με εμπειρία όπως ο Μπόγιαν Ιορντάνοφ. Πιστεύω θα είναι ένα πολύ ωραίο και ανταγωνιστικό παιχνίδι, το οποίο θα ευχαριστηθούν όλοι οι θεατές».