LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Ψάχνουν πρόκριση και… τρόπαιο

Ψάχνουν πρόκριση και… τρόπαιο

Το ντέρμπι του League Cup Νίκος Σαμαράς αναμένεται να διεχθεί το βράδυ του Σαββάτου (17/4, 20:00, ΕΡΤ-3) με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό να κοντράρεται με τον δευτεραθλητή Φοίνικα Σύρου με στόχο το εισιτήριο προς τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Η ποιότητα των δύο ομάδων αλλά και ο κοινός στόχος της κατάκτηση του τροπαίου αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για έναν αμφίροπο ημιτελικό ο οποίος αναμένεται να προσφέρει πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις στο κλειστό της Βέροιας.  Μια αναμέτριση νοκ-αουτ που κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Φοίνικας Σύρου δεν αντιμετωπίζουν κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και χωρίς απουσίες και τραυματίες δηλώνουν έτοιμοι για τη νίκη που θα τους φέρει πιο κοντά στον τελικό. Αυτή θα είναι η 8η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων στο Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς και ο Ολυμπιακός έχει 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες με τους συριανούς. Μάλιστα έχει μία ακόμα νίκη σε ημιτελικό και δύο σε διπλούς τελικούς.

Ο Δημήτρης Καζάζης σχολιάζοντας την συμμετοχή του Ολυμπιακού στον θεσμό τόνισε «Το Λιγκ Καπ μπορούμε να το δούμε ως μία γιορτή του βόλεϊ. Θα είναι συναρπαστικά παιχνίδια και θα δούμε ωραίο θέαμα. Όλες οι ομάδες θέλουν να τελειώσουν καλά τη σεζον. Είμαστε χαρούμενοι για το πρωτάθλημα και θέλουμε να τελειώσουμε εξίσου όμορφα στο Λιγκ Καπ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό μας. Τα παιδιά είναι επαγγελματίες και έμπειροι αθλητές και ξέρουν να διαχειριστούν τις καταστάσεις. Έρχεται ένα ωραίο διήμερο και πρέπει όλοι να το ευχαριστηθούμε».

Ο MVP της φετινής Volleyleague δήλωσε έτοιμος να διεκδικήσει και τον δεύτερο τίτλο της χρονιάς υπογραμμίζοντας «Το Λιγκ Καπ έχει ανέβει επίπεδο και είναι σημαντικό για το άθλημα να υπάρχει ένα καλό φινάλε. Πρέπει να αφήσουμε πίσω το πρωτάθλημα και νε επικεντρωθούμε στον ημιτελικό. Θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να πάρουμε το τρόπαιο. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου μετά από το πρωτάθλημα αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι διαφορετική διοργάνωση. Γιορτάσαμε το πρωτάθλημα αλλά τώρα το έχουμε αφήσει πίσω. Θέλουμε να πάρουμε και τον δεύτερο τίτλο της σεζόν».

Ψάχνουν λάφυρα στη Βέροια οι «Πειρατές»

Μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα ο Φοίνικας Σύρου θέλει να κατακτήσει το League Cup και να κλείσει με χαμόγελα τη χρονιά. Αποστολή δύσκολη καθώς απέναντι του ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έχει τον ίδιο στόχο. Ωστόσο η ποιότητα της ομάδας αλλά και η εμπειρία όλων αφήνουν αισιόδοξους τους φίλους των Πειρατών πως μπορούν να κατακτήσουν το 20 τρόπαιο της ιστορίας τους και να επιστρέψουν νικητές στο νησί.

Ο Ιγκόρ Γιούρισιτς εμφανώς ικανοποιημένος απο την παρουσία της ομάδας του στην διοργάνωση δήλωσε «Είμαι χαρούμενος που συμμετέχουμε στο φάιναλ-4, σε μία διοργάνωση που έχει την ονομασία του μεγάλου Νίκου Σαμαρά. Ήταν πολύ καλή ιδέα να μην τελειώσει η σεζόν με το πρωτάθλημα αλλά με ένα φάιναλ-4. Είναι μεγάλη η πρόκληση ο ημιτελικός με τον Ολυμπιακό. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας οι δύο ομάδες και είμαστε συγκεντρωμένοι πλήρως. Δεν θέλω να απαντήσω εάν θα συνεχίσω την καριέρα μου στη Ρωσία».

Ο  διεθνής ακραίος των Πειρατών Θανάσης Πρωτοψάλτης δεν έκρυψε τα λόγια του ξεκαθαρίζοντας πως στόχος όλων είναι η κατάκτηση του τροπαίου. Ο άσος του Φοίνικα επεσήμανε«Στόχος είναι να περάσουμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Με τον Ολυμπιακό έχουμε παίξει αρκετές φορές φέτος, τους ξέρουμε και μας ξέρουν. Θα είναι ωραίος αγώνας. Θα θέλει υπομονή. Θέλουμε μία διάκριση για το νησί και την ομάδα μας θα είναι πολύ σημαντικός ένας τίτλος».

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ LEAGUE CUP ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ 2020-21

FINAL-4 – Δημήτριος Βικέλας Βέροιας

Σάββατο 17 Απριλίου 2021
Ημιτελικοί
17:00 (ΕΡΤ-3): Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας – Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Γεωργιάδης, Δανιηλίδου. Παρατηρητής: Δεληκωστίδης. Επόπτες: Σαρακινίδης, Βένος, Χάνος, Πλιάχα. Γραμματεία: Πασπάλα. Aναπληρωματικός – Video Check: Βασιλειάδης.
20:00 (ΕΡΤ-3): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Βασιλειάδης. Παρατηρητής: Μιχελινάκης. Επόπτες: Σαρακινίδης, Βένος, Σταυρίδης, Παπαδοπούλου Χρ. Γραμματεία: Ψαρρά. Aναπληρωματικός – Video Check: Γεωργιάδης.

Κυριακή 18 Απριλίου 2021
Τελικός
20:00 (ΕΡΤ-3): Νικητές ημιτελικών