Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ψυχωμένο «διπλό» στη Λάρισα

Ψυχωμένο «διπλό» στη Λάρισα

Ανάλυσε το

Τεράστιο «διπλό» πέτυχε η Ηλιούπολη στη Λάρισα κόντρα του αξιόμαχου Φιλαθλητικού με 3-1 και πήρε προβάδισμα παραμονής αν και είμαστε στην 3η αγωνιστική.

Το τρίποντο που κατέκτησε η αθηναϊκή ομάδα είναι από «καθαρό χρυσάφι» αφού ξεπέρασε τρεις ομάδες στην ουρά της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχες δεν κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους νίκη στην Α1 και έχασαν ένα παιχνίδι που το είχαν χαρακτηρίσει «ματς-επιβίωσης».

Ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος απο τη  φιλοξενούμενη προπονήτρια, Δήμητρα Λυκογιάννη ενω βοήθησε η τραυματισμένη πασαδόρος Γκλιγκόροβιτς που επιστρατεύτηκε στον αγώνα και έσφιξε τα δόντια για να βοηθήσει  την ομάδα και τις συμπαίκτριες της.

Στο πρώτο σετ είχαμε θρίλερ. Η Ηλιούπολη ξεκίνησε πιο δυνατά και με ένα σερί 7-0 έφτασε να προηγείται με 4-10. Άμεση ήταν η απάντηση του Φιλαθλητικού ο οποίος με όπλο το καλό σερβίς μείωσε σε 9-10. Από εκείνο το σημείο, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο.

Συγκεκριμένα 16-16, 18-18,20-20, 23-23. Εκεί η ομάδα της Λυκογιάννη με πιο καθαρό μυαλό, ψυχραιμία και σωστές επιλογές στην επίθεση κατόρθωσε να πάρει το πρώτο σετ με 24-26 και να αποτινάξει το άγχος από πάνω της κάνοντας το 0-1.

Στο δεύτερο σετ και με καλύτερη ψυχολογία, η Ηλιούπολη χάρις στο καλό σέρβις της Αργυροπούλου έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα με 0-6, κόντρα σε μια ομάδα η οποία έδειχνε σοβαρά προβλήματα σε υποδοχή και άμυνα.

Οι γηπεδούχες στη συνέχεια βελτίωσαν την απόδοση τους και κατόρθωσαν να πλησιάσουν στους δύο πόντους με 13-15. Η Ηλιούπολη με πολύ καλό ρυθμό στο μπλοκ που κυριάρχησε η μορφή της Μαρκοπούλου κατόρθωσε να κάνει σερί 7-0 και να εκτοξεύσει τη διαφορά στο 13-22. Ο Φιλαθλητικός κατέρρευσε και η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με 14-25 και 0-2 από άσο της Βούκοβιτς.

Στο τρίτο σετ, ο Φιλαθλητικός με την πλάτη στον τοίχο, έκανε πολύ καλό ξεκίνημα, «χάλασε» την υποδοχή της Ηλιούπολης με καλό σέρβις και με τη συμπαράσταση των φιλάθλων της , πήρε μεγάλο προβάδισμα με 7-2, 10-3, 15-6 και 16-7.

Η Ηλιούπολη μείωσε σε 19-12 με κόκκινη στην αρχηγό του Φιλαθλητικού, Ντονά, αλλά και πάλι οι παίκτριες του Πράπα, διατήρησαν την ψυχραιμία τους και τη διαφορά και τελείωσαν το σετ με 25-14, μειώνοντας σε 1-2 σετ.

Στο 4ο σετ, η Θεσσαλική ομάδα με καλή ψυχολογία από τη μείωση του σκορ, μπήκε με φόρα και, συνέχισε να έχει υψηλά ποσοστά στην επίθεση και στην υποδοχή με 4-0. Στη συνέχεια η Ηλιούπολη ισορρόπησε και πήγε το ματς στην… ισοπαλία (4-4, 6-6, 9-9, 13-13) .

Με μπροστάρισες τις Αργυροπούλου και Βούκοβιτς κατόρθωσε να περάσει μπροστά με 13-15 και 14-18 σ” ένα κρίσιμο σημείο του σετ και απέναντι σε ένα Φιλαθλητικό που είχε «βραχυκυκλώσει». Η αθηναϊκή ομάδα παρά την πίεση των γηπεδούχων και της εξέδρας, διατήρησε το προβάδισμα με 16-20

Το μπλοκ της Γκλιγκόροβιτς έκανε το 18-22 .Η αντίδραση του Φιλαθλητικού ήταν άμεση με αποτέλεσμα να μειώσει στο 20-22 με μπλοκ. Από άστοχο σερβίς έγινε το 20-23, ενώ με μπλοκ της Μαλουσάρη το ματς πήγε στο «match ball» (20-24) και η Βούκοβιτς τελείωσε το σετ με 21-25 και 1-3.

Τάδε έφη…

Γιούλα Δίρβα (Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός) : «Έχουμε αρκετά παράπονα από τη διαιτησία, αλλά στη διαμόρφωση του αποτελέσματος έπαιξαν ρόλο και οι τραυματισμοί που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες κι αυτές οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές σε ένα ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων που κυνηγούν τον ίδιο στόχο»

Μαρίνα Αργυροπούλου (Ηλιούπολη) : «Ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι και ειδικά στο δύο πρώτα σετ. Από ένα σημείο και μετά ο αντίπαλος μας πίεσε με συνέπεια να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση και το ρυθμό μας. Είμαι ευχαριστημένη από την απόδοση της ομάδας, συνεχίζουμε δυναμικά και σημασία έχει η διάρκεια στην απόδοσή μας».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 24-26, 14-25, 25-14, 21-25

Φιλαθλητικός (Πράππας) Ντόνα, Τσοπούλου, Φακοπουλίδου, Τζούριτς, Δίρβα, Τοσιούδη, Αναγνωστοπούλου -λ / Χατζηελευθερίου, Γεροβασιλείου, Μπαζιάνα
Ηλιούπολη (Λυκογιάννη) Γκλιγκόροβιτς, Μαρκοπούλου, Γιοβάνη, Αργυροπούλου, Μαλουσάρη, Βούκοβιτς, Μάρκου -λ / Βέλλιου, Καπέλου.
Τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα θα είναι διαθέσιμα την Δευτέρα.