ΔΙΕΘΝΗ

«Ψυχρολουσία» για τους Κυπελλούχους Γκότση-Αντιφάκο στους -35 °C!

«Ψυχρολουσία» για τους Κυπελλούχους Γκότση-Αντιφάκο στους -35 °C!

Το να ζεις και να εργάζεσαι για 3η χρονιά στην Φινλανδία, μία από τις κορυφαίες χώρες του κόσμου με το Καλύτερο Ανθρώπινο Δυναμικό, που φιγουράρει στην ελίτ παγκοσμίως στην Ισότητα των Φύλων και θεωρείται μία από τις λιγότερο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου, σίγουρα για πολλούς αποτελεί πραγματική «ευλογία»!

Ωστόσο, με πληθυσμό 5,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, σε μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση χώρες στην Ευρώπη, η σκανδιναβική αυτή χώρα είναι η πιο αραιοκατοικημένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό είναι ίσως ένα από τα “μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού” προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μαζί με τις πολικές θερμοκρασίες, δυο εκ των «ευλογημένων» Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στη χώρα των περίπου 188.00 λιμνών. Ο λόγος για τους φρεσκοεστεμμένους Κυπελλούχους προπονητές της γυναικείας ομάδας Pollky Kuusamo, Σωτήρη Γκότση και Αργύρη Αντιφάκο.

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για αυτό τον τίτλο και τον τρόπο που ήρθε, καθώς είναι ο πρώτος στην Ιστορία του Κούουσαμο! Με σκληρή δουλειά, κατάθεση ψυχής και ισχυρή θέληση φτάσαμε στην κατάκτησή του! Είναι μια ανταμοιβή για τους ανθρώπους της ομάδας, τις παίκτριες και το προπονητικό επιτελείο. Θα θέλαμε να αφιερώσουμε αυτόν τον ιστορικό τίτλο στις οικογένειές μας και σε όλους τους Έλληνες προπονητές» δήλωσαν με “ένα στόμα, μια φωνή” στο Volleyplanet Γκότσης – Αντιφάκος, που έπειτα από ένα κουραστικό ταξίδι επιστροφής 900 χλμ. «μπήκαν» μετά από περίπου 10 ώρες στο δρόμο, θριαμβευτές στο Κούουσαμο έχοντας στα χέρια τους την παρθενική κούπα του συλλόγου στο θεσμό.

Νωρίτερα όμως από μία ακόμη… ταξιδιωτική Οδύσσεια, που πλέον έχουν συνηθίσει, αφού όταν παίζουν με ομάδες του Νότου το… κοντέρ “γράφει” διαδρομή πάνω από 1.000 χλμ, το ελληνικό τεχνικό δίδυμο δέχθηκε μια πραγματική…. ψυχρολουσία, αφού από τους πανηγυρισμούς της ομάδας, δεν θα μπορούσε να λείπει το γνωστό… μπουγέλο!

Στην Φινλανδία όμως το έθιμο δεν περιορίζεται με κατάβρεγμα από μπουκάλια νερό… Αμέσως μετά τη λήξη του τελικού, αθλήτριες και άνθρωποι της ομάδας, πήραν σχεδόν σηκωτούς στα αποδυτήρια τους Γκότση – Αντιφάκο, τους έβαλαν με τα ρούχα κάτω από το ανοιχτό ντουζ και τους έκαναν “μούσκεμα”, ενώ παράλληλα τους «έλουζαν» και με σαμπάνιες!

«Eδώ το’ χουν σαν έθιμο! Βάζουν τους προπονητές στο μπάνιο με τα ρούχα! Κι αυτό συμβαίνει σε κάθε τίτλο και σε κάθε «κούπα». Τώρα γιατί τους βάζουν στο ντουζ, δεν ξέρω… Πάλι καλά όμως, που στο Τάμπερε η θερμοκρασία ήταν στους -13°C! Τρέμω στην ιδέα πως θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο στους  -35°C που έχουμε στο Κουσάμο. Εδώ με 5 λεπτά περπάτημα παγώνουν τα “πάντα πάνω σου” …» δήλωσε ενθουσιασμένος στο Volleyplanet ο Ναουσαίος Αργύρης Αντιφάκος, που όπως και ο Λαρισαίος Σωτήρης Γκότσης σίγουρα δεν θα πει… όχι σε ένα νέο «ντουζ», αυτό της κατάκτησης του φινλανδικού νταμπλ γυναικών!

Σε αντίθεση πάντως με τον Αντιφάκο, το “τραγούδι στο μπάνιο”, δεν ήταν πρωτόγνωρο… σπορ για τον Θεσσαλό προπονητή, αφού ο Γκότσης είχε ζήσει ανάλογες στιγμές και το 2019 στο πλευρό του συντοπίτη του τεχνικού, Απόστολου Οικονόμου για την κατάκτηση του Κυπέλλου Γυναικών στο Τούρκου, με την ομάδα της OrPo.