ΔΙΕΘΝΗ

Ραχίμοβα, Σκόρουπα συμπαίκτριες της Ανθής

Ραχίμοβα, Σκόρουπα συμπαίκτριες της Ανθής

Μία από τις κορυφαίες διαγώνιες του κόσμου θα έχει τη νέα σεζόν στο πλευρό της η διεθνής Ελληνίδα άσος της πρωταθλήτριας Ιταλίας, Ιμόκο Κονελιάνο, Βασιλαντωνάκη, που έκανε την αρχή με την απόκτηση της σπουδαίας διεθνούς Πολωνής πασαδόρου, “Κάσια” Σκόρουπα.

Στην Κονελιάνο φαίνεται ότι μετά το μεθύσι του “τίτλου”άρχισαν τα σχέδια για την διατήρηση των κεκτημένων. Κάτι που που όπως είναι γνωστό είναι ακόμη δυσκολότερο από το να φτάσεις στην κορυφή, ωστόσο η ομάδα της Βασιαλντωνάκη, θα προσπαθήσει για το καλύτερο.

Κάτι που φαίνεται από την απόκτηση της σπουδαίας, άσου του Αζερμπαιτζάν, Πολίνα Ραχίμοβα. Η σχεδόν δίμετρη (1.98μ) 26χρονη “μπόμπερ” του παγκόσμιου βόλεϊ, που από τον περασμένο Δεκέμβριο κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων πόντων σε ένα ματς, έχοντας πετύχει 58 πόντους σε παιχνίδι του ιαπωνικού πρωταθλήματος, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην “Μέκκα του Ευρωπαϊκού Βολεϊ”, μετά την παρουσία της στο πρωτάθλημα της χώρας της (Nagliyatchi VC, Azeriol Baku, Azerail Baku), Κορέα (Suwon Hyundai E & C) και Ιαπωνία (Tab Queenseis).

Λίγες μέρες νωρίτερα της απόκτησης της Ραχίμοβα, είχε προηγηθεί ένα άλλο νέο πρόσωπο της ομάδας, η “τοπ επιπέδου” Πολωνή πασαδόρος  Καταρζίνα Σκόρουπα. Η 31χρονη διεθνής της Φενερμπαχτσέ, που θα αντικαταστήσει την Αμερικανίδα, Γκλας, σε αντίθεση με την Ραχίμοβα, είναι γνώριμη  στο ιταλικό κοινό, καθώς έπειτα από ένα χρόνο στην Τουρκία, επιστρέφει ξανά στην Ιταλία, για χάρη του προπονητή, Νταβίντε Ματσάντι, υπό τις οδηγίες του οποίου στην Πόμι Κασαλματζιόρε κατέκτησε τη σεζόν 2014-2015 το “σκουντέτο”. Αυτή θα είναι η τρίτη  ομάδα της “Κάσια” στην γειτονική χώρα, καθώς τη σεζόν 2011 είχε αγωνιστεί στην Ουρμπίνο.