Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ραντεβού για την ιστορία και τον «Σαμ»

Ραντεβού για την ιστορία και τον «Σαμ»

Ραντεβού με την ιστορία του έχει στις 7  Ιουνίου ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας. Το Σάββατο 7 Ιουνίου συμπληρώνονται 30 χρόνια από την πρώτη του άνοδο στην Α1 και  έπειτα από πρωτοβουλία του πρώην παίκτη και προπονητή των «πράσινων» Γιάννη Κυλίτση, προγραμματίστηκε να δοθεί φιλικό παιχνίδι μεταξύ της πρώτης ομάδας  που αγωνίστηκε στην μεγάλη κατηγορία με την ομάδα όπου μεγαλούργησε ο Νίκος Σαμαράς…

Μια ευκαιρία να τιμήσουν τον «δικό» τους Νίκο Σαμαρά θα έχουν στην Ορεστιάδα, καθώς στις 6 Ιουνίου ορίσθηκε  το μεγάλο ραντεβού για το παλιό κλειστό της πόλης… Εκεί όπου οι πρωτεργάτες της  πρώτης ανόδου των «πράσινων» στην Α1 θα αναμετρηθούν με την ομάδα του «Σαμ» (ομάδα του 90) σε ένα παιχνίδι αφιερωμένο στον κορυφαίο έλληνα βολεϊμπολίστα  που έβγαλε ο ιστορικός ΑΟΟ και έφυγε τόσο πρόωρα.

Η ιδέα του αγώνα έπεσε στο Facebook από τον πρώην παίκτη και προπονητή της Ορεστιάδας και νυν της Ελπίδας Αμπελοκήπων Γιάννη Κυλίτση ο οποίος μιλώντας στο Sportsfeed τόνισε «Ούτε κι εγώ ο ίδιος δεν περίμενα ότι θα υπήρχε τέτοια ανταπόκριση σ’ αυτή την ιδέα. Κι είναι πραγματικά συγκλονιστικό αυτό που συνέβη… Μου ήρθαν μηνύματα ακόμη κι από την Αυστραλία ζητώντας να μάθουν λεπτομέρειες προκειμένου να δουν αν μπορούν να έρθουν σ’ αυτό το παιχνίδι» για να συμπληρώσει λίγο αργότερα λέγοντας «Δεν πίστευα ότι μετά από τόσα χρόνια θα υπήρχε τόση αγάπη από τον κόσμο της Ορεστιάδας για εμάς που ήμασταν σε εκείνη την παλιά ομάδα. Κι όμως η ανταπόκριση τους ήταν συγκλονιστική».

Έπειτα από την αρχική πρόταση και έπειτα από επαφές με τον Νίκο Ντεβετούδη το εγχείρημα άρχισε να υλοποιείται και έτσι φθάσαμε  στην οριστικοποίηση του μεγάλου παιχνιδιού.

Την Παρασκευή 6 Ιουνίου με την άφιξη όσων μένουν εκτός Ορεστιάδα θα υπάρχει δείπνο όλων των παλιών παικτών με τους παλιούς παράγοντες της ομάδας και το πρωί του Σαββάτου θα επισκεφτούν τον δήμαρχο της πόλης (και παλιό αθλητή βόλεϊ του ΑΟΟ ο οποίος είχε ως προπονητή τον Γιάννη Κυλίτση) Βασίλη Μαυρίδη και το βράδυ (απομένει να οριστικοποιηθεί η ώρα αν είναι 18:00 ή 19:00) όλα τα μεγάλα αστέρια του ένδοξου παρελθόντος θα βρεθούν στο παλιό κλειστό.

Από την ομάδα που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α1 αναμένεται να συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι Χασλαμαΐδης, Πασαλίδης, Ντεβεντούδης, Κωνσταντινίδης, Μοσχοφίδης, Γκουτζίδης, Κυλίτσης, Σταματόπουλος, Χαραλαμπίδης, Καλογιαννίδης, Κυριαζίδης, Σκαρλατίδης.

Ενώ στο ρόστερ τα γενιάς του ’90 μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται οι Παπάζογλου, Κεμανετζής, Γραμματικόπουλος, Ντινούδης, Βλασσακίδης Τ., Βλασσακίδης Δ., Πέτρογλου, Μητούσης, Καλμαζίδης, Μποζίδης.