Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ραντεβού με την ιστορία (vid)

Ραντεβού με την ιστορία (vid)

Στιγμές μοναδικές. Στιγμές δυνατές και συγκινητικές έζησαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο παλιό κλειστό της Ορεστιάδας…. Τα 30 χρόνια από την πρώτη άνοδο του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας αποτέλεσαν την αφορμή για ένα «ραντεβού» με την ιστορία, καθώς η γενιά που ανέβασε τους «πράσινους» αντιμετώπισε την γενιά του 90 σε ένα φιλικό στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά… Του «αετού» του ελληνικού βόλεϊ που μεγαλούργησε στο «κλουβί» της Ορεστιάδας…

Το ραντεβού είχε δοθεί από όλους εδώ και καιρό στο παλιό κλειστό της Ορεστιάδας. Εκεί όπου ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας έγραψε μοναδική ιστορία στο ελληνικό βόλεϊ και αποτέλεσε ένα «ορμητήριο» δόξας και επιτυχιών.

Εκεί όπου έζησαν και μεγαλούργησαν τεράστιες μορφές του συλλόγου και του Ελληνικού βόλεϊ.

Το «κλουβί» της Ορεστιάδας γέμισε για μια ακόμη φορά και αυτή τη φορά για έναν ιστορικό αγώνα που ξύπνησε μνήμες και έφερε σε όλους χιλιάδες αναμνήσεις και δάκρυα.

Δάκρια χαράς που όλοι έβλεπαν ξανά στα «πράσινα» παίκτες όπως ο Ντεβετούδης, ο Πασαλίδης, ο Κυλίτσης, ο Χασλαμαϊδης, ο Παπάζογλου, ο Γραμματικόπουλος, ο Κεμανετζής, αλλά και δάκρυα πόνου και θλίψης για την τεράστια απουσία του Νίκου Σαμαρά στην μνήμη του οποίου έγινε και ο αγώνας.

Του «αετού» του Ελληνικού βόλεϊ που έφυγε τόσο πρόσφατα και άδικα από κοντά τους. Του «Σαμ» ο οποίος παρέα με αρκετά παιδιά που βρέθηκαν στο γήπεδο έζησαν μοναδικές στιγμές στο «κλουβί» διεκδικώντας πρωταθλήματα, Κύπελλα και Ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Το πρώτο σερβίς του αγώνα ήταν και το δυσκολότερο σημείο της…. «πράσινης γιορτής», καθώς στο ενός λεπτού σιγής για τον «αετό» πολλοί βούρκωσαν και το βλέμμα των περισσοτέρων κοίταζε πολύ ψιλά από την χαμηλοτάβανη οροφή του γηπέδου φέρνοντας στην μνήμη τους στιγμές με τον Νίκο…

Ένα λεπτό που πόναγε και πόνεσε τους πάντες. Μια ομάδα, μια πόλη, ένα άθλημα.

Η έναρξη του παιχνιδιού όμως και η «πράσινη μπάντα» του Γρηγόρη Αποστολίδη που δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από το γήπεδο έδωσαν το έναυσμα για την γιορτή και τα δάκρυα έδωσα την σειρά τους στον… ιδρώτα.

Βέβαια τα χρόνια πέρασαν για τους περισσότερους (κυρίως για την ομάδα του 85) που έδειξε να θέλει αλλά…. τις περισσότερες φορές να δυσκολεύεται.

Οι «παλιοί» αν και προσπάθησαν δεν τα κατάφεραν απέναντι στα… παιδαρέλια  του 90 και στο τέλος όλοι μαζί αγκαλιασμένοι και αγαπημένοι ευχήθηκαν αυτός ο αγώνας να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 6 Ιουνίου για να θυμίζει σε όλους την ιστορία και τις επιτυχίες του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας.

Τα σετ: 20-25,20-25,12-25

Α.Ο. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 1985 (Καμπερίδης):Κυλίτσης, Σκαρλατίδης, Χασλαμαΐδης, Ντεβετούδης, Κωνσταντινίδης, Μοσχοφίδης, Κυριαζίδης, Πασαλίδης, Σταματόπουλος, Τεμελούδης, Σταυρόπουλος, Γκουτσίδης, Χαραλαμπίδης, Γκαράς

Α.Ο. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 1995 (Τεκτονίδης): Γραμματικόπουλος, Κεμανετζής, Παπάζογλου, Βλασακίδης Τ., Βλασακίδης Δ., Νεράντζης, Μπαρμπούδης, Τριανταφυλλίδης, Τοπαλίδης, Ντινούδης, Αρχοντίδης.

VIDEO

ΠΗΓΉ ΦΩΤΟ -BΙΝΤΕΟ : WWW.RADIOEVROS.GR