LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Ραντεβού στη… Γλυφάδα

Ραντεβού στη… Γλυφάδα

Ολυμπιακός-Άρης και Εθνικός Παμβοχαϊκος- Εθνικός Αλεξανδρούπολη είναι τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών του Final 4 του League Cup όπως αυτά προέκυψαν από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε ζωντανά στην εκπομπή της Novsports «Στο Φιλέ».

Δύο αμφίρροπα ζευγάρια ανέδειξε η κλήρωση των ημιτελικών του League Cup που φιλοξενήθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Στο Φιλέ» της Nova με τον Παντελή Λώλη.

Αφού η τύχη και τα μπαλάκια της κλήρωσης έκαναν τα δικά τους παιχνίδια με τον Άρη να είναι ο άτυχος τη διαδικασίας καθώς κληρώθηκε με τον Ολυμπιακό, ενώ οι «κυανοκίτρινοι» του Παμβοχαϊκού «έπεσαν» στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με την πρόκριση στο δεύτερο ζευγάρι να είναι ανοικτή και για τις δύο ομάδες.

Η κλήρωση του Final 4 του League Cup έγινε παρουσία του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατώρου ο οποίος τόνισε πως είναι σημαντικό για το άθλημα να γεμίσει το κλειστό της Γλυφάδας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ υπογράμμισε χαρακτηριστικά «Το Λιγκ Καπ είναι μια γιορτή του ανδρικού βόλεϊ και μια ευκαιρία για τον κόσμο του αθλήματος να παρακολουθήσουν τέσσερις από τις καλύτερες ομάδες της Volleyleague. Θα είναι σημαντικό να γεμίσει το γυμναστήριο Μάκης Λιούγκας και η ΕΣΑΠ θα διοργανώσει άλλη μία γιορτή για το επαγγελματικό βόλεϊ που συνάμα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης, σχολιάζοντας την κλήρωση ξεκαθάρισε πως στόχος των Πειραιωτών είναι η κατάκτηση του τροπαίου. «Από τη στιγμή που είμαστε στο φάιναλ-4 στόχος μας είναι η κατάκτηση του τίτλου. Η πρώτη γνωριμία με τον Άρη θα γίνει το Σάββατο για το πρωτάθλημα και θα έχουμε το χρόνο να προετοιμαστούμε» δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός των «ερρυθρολεύκων».

Από την πλευρά του Άρη ο Γιάννης Κυριακίδης τόνισε «Όλοι ήθελαν να αποφύγουν τον Ολυμπιακό. Αν περάσουμε τον ημιτελικό θα μπορέσουμε να το κατακτήσουμε. Θα παίξουμε ελεύθερα. Το θέμα της ενίσχυσης της ομάδας είναι ζήτημα της διοίκησης».

Από την Αλεξανδρούπολη ο Ανέστης Δαλακούρας αναφερόμενος στην κλήρωση επεσήμανε «Θα είναι ένα ντέρμπι και έχουμε πιθανότητες να προκριθούμε στον τελικό. Το 2014 διοργανώσαμε το φάιναλ-4 αλλά δεν καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό, ενώ το 2013 φτάσαμε πάλι στον ημιτελικό αλλά δεν περάσαμε την Κηφισιά. Ελπίζω εφέτος στην τρίτη συμμετοχή μας σε φάιναλ-4 να καταφέρουμε να παίξουμε επιτέλους σε έναν τελικό».

Ο πασασόρος του Παμβοχαϊκού Θάνος Τερζής δήλωσε για την κλήρωση «Όλες οι ομάδες θέλουν να πάρουν τον τίτλο. Θα είναι ξεχωριστός αγώνας με τον Εθνικό. Πρώτα κοιτάμε την αναμέτρηση μας για το πρωτάθλημα και μετά θα προσαρμοστούμε στις ιδιαιτερότητες του αντιπάλου».

Ημιτελικοί
Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015
18.30: Ολυμπιακός – Α.Σ.Άρης
21.00: Παμβοχαϊκός – Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδούπολης

Τελικός
Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015
18.30: Νικητής Α΄ημιτελικού – Νικητής Β΄ημιτελικού