ΑΓΩΝΕΣ

Ραντεβού στο Αγρίνιο για Ολυμπιακό

Ραντεβού στο Αγρίνιο για Ολυμπιακό

Ανάλυσε το

Την πρόκρισή στο Final 4 του Κυπέλλου που θα φιλοξενηθεί στο Αγρίνιο εξασφάλισε ο Ολυμπιακός καθώς επικράτησε με 3-0 της Σαντορίνης στο κλειστό του Ρέντη και πλέον είναι έτοιμος να διεκδικήσει τα κεκτημένα της Πύλο.

Έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του είναι ο Ολυμπιακός καθώς δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Σαντορίνη και με το 3-0 έκλεισε εισιτήριο για το Αγρίνιο.

Εκεί όπου θα επιδιώξει να γράψει νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του και να φθάσει στην κατάκτηση του πρώτου φετινού τροπαίου.

Ο Ολυμπιακός με πολύ καλές σε απόδοση τις Κωνσταντινίδου και Βέσοβιτς κατάφερε να πάρει τη καθαρή νίκη απέναντι στις «κυανόλευκες» του Απόστολου Οικονόπου που είχαν εκτός της Άννα Καρπουζά.

Η Σαντορίνη με άγνοια κινδύνου και πολύ καλές επιθέσεις από τις Καββαθά και Τένεβα ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση προηγούμενη με 2-6 και λίγο αργότερα με την άστοχη επίθεση της Γιώτα με 4-7.

Κάπου εκεί όμως οι γηπεδούχες του Γιάννη Νικολάκη φρόντισαν να δείξουν περισσότερη προσοχή στο παιχνίδι τους και με ένα σερί 6-0 έκαναν το 10-7. Οι νησιώτισσες μείωσαν σε 10-9 θέλοντας να κρατηθούν κοντά στο σκορ, ωστόσο αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ήταν σε απόσταση αναπνοής από τις «ερυθρόλευκες».

Με καλές επιθέσεις και μπλοκ ο Ολυμπιακός φρόντισε να εκμεταλλευθεί το πρόβλημα στα τελειώματα της Θήρας με αποτέλεσμα να ανεβάσει την διαφορά στο 18-9 και κάπου εκεί να τελειώσει κάθε προσδοκία των «κυανόλευκων».

Η διαφορά μάλιστα πήγε σε διψήφιο νούμερο με το 22-12 και στο τέλος με το μπλοκ της Γιώτας στην Ψιλάκη έγινε το 25-15 και το 1-0.

Στο δεύτερο σετ Σαντορίνη και Ολυμπιακός φρόντισαν να είναι κοντά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος καθώς οι «κυανόλευκες» έδειξαν περισσότερο δυνατές στην επίθεση κοντράροντας τις γηπεδούχες.

Οι δύο ομάδες πήγαν πόντο –πόντο μέχρι το 9-9 ωστόσο με τις Νέσοβιτς και Βέσοβιτς ο Ολυμπιακός έφθασε στο 13-9. Οι φιλεξενούμενες με τις Τένεβα και Καββαθά  και το λάθος της Βέσοβιτς μείωσαν στο 13-12. Οι «ερυθρόλευκες» παρά το ότι έκαναν το 16-14, όμως ισοφαρίστηκαν γρήγορα σε 16-16 με τις επιθέσεις τις Μουντάκη και Τένεβα.

Ο Ολυμπιακός όμως με καλό σερβίς και τις Βέσοβιτς και Μπραμπόροβα έφθασε στο 20-16 και το 23-18 με την άστοχη επίθεση της Καββαθα για να γίνει το 2-0 με το 25-19 και επίθεση πρώτου χρόνου της Κωνσταντινίδου.

Στο τρίτο και τελευταίο όπως αποδείχθηκε σετ ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι από την αρχή και φρόντισε να βάλει τίτλους τέλους από νωρίς στις αθλήτριες της Σαντορίνης. Με πολύ καλό σερβίς και κόντρα επιθέσεις ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 5-0 και 10-1, για να φθάσει εύκολα και γρήγορα στο 15-6. Η διαφορά ανέβηκε στο 20-9 για τις γηπεδούχες για να τελειώσει ο αγώνας στο 25-12 που έκανε το 3-0 και χάρισε την πρόκριση στις «ερυθρόλευκες».

Τάδε έφη…

Γιάννης Νικολάκης (Προπονητής Ολυμπιακού) : «Συγχαρητήρια στα κορίτσια για την πρόκριση που μας δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε το 5ο συνεχόμενο Κύπελλο. Η Σαντορίνη είναι πολύ καλή ομάδα και έπρεπε να δείξουμε σοβαρότητα και συγκέντρωση γιατί το Κύπελλο πάντα κρύβει παγίδες. Τα κορίτσια με την απόδοση τους έφτασαν σ’ αυτήν την εύκολη νίκη. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς, έχουμε ξεπεράσει πολλές ατυχίες και πρέπει να ευχαριστήσουμε το ιατρικό τιμ για τη βοήθεια που μας έχει προσφέρει. Απομένουν ακόμη δύο μήνες περίπου για το τέλος της σεζόν και ο στόχος του Ολυμπιακού, παρά τις δυσκολίες, είναι το repeat».

Απόστολος Οικονόμου (Προπονητής ΑΟ Θήρας) : «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που κέρδισε δίκαια. Θέλαμε να ήμασταν περισσότερο ανταγωνιστικοί, αλλά κολλήσαμε σε συγκεκριμένες περιστροφές και μόνο για ένα διάστημα στο δεύτερο σετ τα καταφέραμε. Εμείς δεν πρέπει να κοιτάμε το δέντρο αλλά το δάσος. Υπάρχει ένα σοβαρό πρότζεκτ στην Σαντορίνη το οποίο για πρώτη χρονιά είναι πετυχημένο αλλά η προσπάθεια θα συνεχιστεί».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Ολυμπιακός (Νικολάκης) Γιώτα 3 (0/7 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 11 (7/11 επ., 4 μπλοκ), Βέσοβιτς 8 (7/18 επ., 1 άσο, 60% υπ. – 60% άριστες), Μπραμπόροβα 6 (5/11 επ., 1 άσο, 50% υπ. – 31%), Χριστοδούλου 8 (4/7 επ., 4 άσοι), Νέσοβιτς 12 (8/27 επ., 4 μπλοκ), Κονόμι –λ (50% υπ. – 42% άριστες) / Κωνσταντίνου 1 (1/1 επ.), Λαμπρούση 1 (1/1 επ.).
ΑΟ Θήρας (Οικονόμου) Μουντάκη 3 (3/17 επ., 38% υπ. – 19% άριστες), Ψυλλάκη Μ. 4 (3/11 επ., 1 άσο), Οικονομίδου 1 (1/10 επ.), Καβαθά 6 (4/9 επ., 2 3 μπλοκ), Βεργίδου 3 (3/9 επ.), Τένεβα 14 (14/38 επ., 40% υπ. – 25% άριστες), Αρτακιανού –λ (44% υπ. – 28% άριστες) / Ξαγοραράκη