Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ραντεβού στου Ρέντη

Ραντεβού στου Ρέντη

Όλα είναι έτοιμα στο Ρέντη προκειμένου το βράδυ του Σαββάτου (21:00) να φιλοξενήσει το ντέρμπι «αιωνίων» με τους «ερυθρόλευκους» του Ρομπέρτο Πιάτσα να είναι πανέτοιμοι και να περιμένουν τους «πράσινους» του Δημήτρη Ανδρεόπουλου..

Η ώρα της αλήθειας για τους «αιώνιους» του ελληνικού αθλητισμού έφθασε…. Η 7η αγωνιστική έφθασε και οι προβολείς και το ενδιαφέρον όλων πέφτει στον Πειραιά και το Ρέντη…

Εκεί όπου ο Ολυμπιακός του Ρομπέρτο Πιάτσα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» του πρωταθλήματος…

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός μετά την εκτός έδρας ευρωπαϊκή του νίκη επιστρέφει στην Α1 και απέναντι στον Παναθηναϊκό στοχεύει στη νίκη που θα τον κρατήσει μόνο πρώτο στον βαθμολογικό πίνακα.

Τα νέα πρόσωπα στο λιμάνι αρκετά, ωστόσο άπαντες φρόντισαν να μάθουν από πρώτο χέρι το τι εστί ντέρμπι «αιωνίων» και το πόσο σημαντικά είναι και εκτός γηπέδο.

Ο Ιταλός τεχνικός των γηπεδούχων δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα αφού στην «ερυθρόλευκη» αποστολή συμμετέχει και ο Ντίμα Φιλιπποφ ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε και αναμένεται να είναι στις βασικές επιλογές.

Ο Αντρέι Σπίνου είναι ένας από τους πολλούς που θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός σε ντέρμπι «αιωνίων», ωστόσο έδειξε να γνωρίζει αρκετά καλά το τι  πρέπει να περιμένει και να κυρίως τι πρέπει να κάνει…

«Γνωρίζω πριν έρθω στην Ελλάδα πως τα ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού είναι ξεχωριστά. Μόλις ήρθα στον Ολυμπιακό το κατάλαβα καλύτερα και είμαι ανυπόμονος να ζήσω την ατμόσφαιρα. Η ομάδα μου παίζει καλά αλλά πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Θέλουμε όλοι να παρουσιάσουμε το καλύτερο μας πρόσωπο και να μείνουμε πρώτοι στη βαθμολογία» δήλωσε ο Ρουμάνος κεντρικός των Πειραιωτών.

Στον Παναθηναϊκό επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για το ντέρμπι καθώς γνωρίζουν πως ένα ντέρμπι είναι πάντα απρόβλεπτο στην εξέλιξή του.

Οι «πράσινοι» του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θέλουν να πάρουν ότι καλύτερο μπορούν σε ένα δύσκολο παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων έχοντας αγωνιστεί σε πάρα πολλά ντέρμπι «αιωνίων» μιλώντας για αυτά τα παιχνίδια επεσήμανε «Το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό αποτελεί μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες. Εκτιμώ ότι θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες έχουν ήδη δώσει πολλούς αγώνες και έχουν βρει ρυθμό, γεγονός που θα βοηθήσει ώστε να παρουσιαστεί ωραίο βόλεϊ».

Η προϊστορία δείχνει Ολυμπιακό

Στα 53 παιχνίδια «αιωνίων» που έχουν γίνει από το 1998 και το νέο σύστημα καταγραφής πόντων, ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα με 30 νίκες έναντι 23 του Παναθηναϊκού. Μάλιστα το περσινό ντέρμπι στο Ρέντη οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει με 1-3 και έβαζαν τις βάσεις για την είσοδό τους στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Ανταλλαγή πασαδόρων

Μετά από την «ανταλλαγή» λίμπερο (Στεφάνου με Παπαδημητρίου), φέτος είχαμε και «μεταγραφές» πασαδόρων…

Κεντρικά πρόσωπα στο φετινό ντέρμπι οι πασαδόροι των αιωνίων Μαρούλης και Στιβαχτής. Οι δύο «αιώνιοι» κατά την μεταγραφική περίοδο ουσιαστικά αντάλλαξαν πασαδόρους και ο Στιβαχτής πέρασε στα «ερυθρόλευκα», ενώ ο Μαρούλης πήγε από το Ρέντη στην Κυψέλη.