Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ραντεβού στον Πειραιά

Ραντεβού στον Πειραιά

Ολυμπιακός και Φοίνικας Σύρου μπαίνουν στην μάχη των ημιτελικών του πρωταθλήματος με τους «ερυθρόλευκους» να υποδέχονται στο Ρέντη τους «Πειρατές» με τη νίκη να είναι κοινός στόχος και των δύο ομάδων.

Μετά τους αγώνες στην Πυλαία μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, στην σειρά των play-off μπαίνουν Ολυμπιακός και Φοίνικας Σύρου.

Οι γηπεδούχοι του Δημήτρη Καζάζη ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους χωρίς απρόοπτα και προβλήματα με τον τεχνικό των Πειραιωτών να είναι απόλυτα έτοιμος να αντιμετωπίσει τους Κυκλαδίτες.

Ο Καζάζης μιλώντας για την αναμέτρηση με τον Φοίνικα Σύρου υπογράμμισε «Τώρα αρχίζουν τα πραγματικά παιχνίδια. Είμαστε στην τελική ευθεία και από εδώ και πέρα πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα, και συγκέντρωση για να πετύχουμε το στόχο μας. Πρώτο εμπόδιο η Σύρος που σίγουρα δεν έχει να χάσει κάτι και θεωρώ πως είναι επιτυχία ότι μπήκε στην 4άδα. Για αυτό δεν πρέπει σε κανένα σημείο να δώσουμε δικαίωμα στον αντίπαλο μας να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει κάτι καλό. Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά και πρέπει ξαναλέω να είμαστε συγκεντρωμένοι, αποφασισμένοι και να βγάλουμε πολύ ενέργεια και πάθος στο παιχνίδι μας».

Τη νίκη που θα του δώσει το προβάδισμα και θα τον φέρει πιο κοντά στον τελικό του πρωταθλήματος θέλει στον Πειραιά ο Φοίνικας Σύρου.

Οι «νησιώτες» του Παβλίσεβιτς έχοντας προσαρμοστεί στην απουσία του Νίκολα Μιγιαϊλοβιτς και δουλέψει αρκετά τις τελευταίες ημέρες ευελπιστούν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί απέναντι στον Ολυμπιακό.

Η νίκη τους στον Έβρο κατά την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος έφερε αισιοδοξία και καλό κλίμα στην ομάδα με τον Σέρβο τεχνικό των Συριανών να μην αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Ο Τόμισλαβ Ντόκιτς μιλώντας για τον α ημιτελικό του πρωταθλήματος τόνισε «Είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε μεγάλους αγώνες με τον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που προκριθήκαμε στα ημιτελικά κάναμε μια μεγάλη υπέρβαση. Από εδώ και πέρα θα παίξουμε ελεύθερα και χωρίς άγχος ώστε να χαρούμε τους αγώνες. Θέλουμε να παίξουμε καλό βόλεϊ και να έχουμε πνεύμα νικητή. Υπάρχει κούραση αλλά και μικροπροβλήματα τραυματισμών αλλά θα σφίξουμε τα δόντια και θα τα δώσουμε όλα. Ο Ολυμπιακός μας νίκησε πρόσφατα στη Σύρο. Έπαιξε με ένα νέο σχήμα αλλά τώρα θα είμαστε πιο έτοιμοι. Είμαι πολύ χαρούμενος που αναδείχτηκα MVP. Ο τίτλος δεν ανήκει σε μένα αλλά στους συμπαίκτες μου και σε όλη την ομάδα».

Μοιρασμένη παράδοση

Η παράδοση είναι μοιρασμένη για τις δύο ομάδες καθώς έχουν συναντηθεί κατά το παρελθόν 2 φορές. Η πρώτη φορά που αναμετρήθηκαν Πειραιώτες και Συριανοί ήταν το 2012 με τους νησιώτες να παίρνουν την πρόκριση, ενώ το 2014 οι ρόλοι αντιστράφηκαν.

Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη του Πάσχα (14/4) στο Ρέντη και πάλι στις 17:00 και ο τρίτος αγώνας την Παρασκευή 17 Απριλίου στο «Δ.Βικέλας» της Σύρου (19.00).

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
24/07/2024

Τα θέλει όλα… ο Παγένκ!

Για τέταρτη διαδοχική σεζόν, ο διεθνής Σλοβένος κεντρικός Αλεν Παγένκ παραμένει στο λιμάνι και το κίνητρο αλλά και η επιθυμία για τρόπαια -ειδικά τη σεζόν...