LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Ραντεβού με την…. κούπα

Ραντεβού με την…. κούπα

Ανάλυσε το

Το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς είναι έτοιμος να διεκδικήσει απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-1 του μαχητικού και παθιασμένου Άρη, δίνοντας ραντεβού με τους φίλους του στον τελικό του Σαββάτου έχοντας στόχο την κατάκτηση του 2ου League Cup της ιστορίας τους.

Στην Γλυφάδα ο Ολυμπιακός μπορεί να δυσκολεύθηκε απέναντι στον Άρη, ωστόσο η παρουσία του Γιάννη Τακουρίδη, αλλά και η είσοδος του Αντρέϊ Ντιάτσκοφ από το δεύτερο σετ και έπειτα αρκούσε στους «ερυθρόλευκους» να πάρουν τη νίκη και να κλείσουν ραντεβού με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Ο Άρης βγάζοντας πάθος και ενθουσιασμό στο παιχνίδι του ξεκίνησε εντυπωσιακά απέναντι στο φαβορί Ολυμπιακό και κατάφερε με το 0-1 να δημιουργήσει προυποθέσεις έκπληξης.

Ωστόσο η κίνηση του Δημήτρη Καζάζη να περάσει στον αγώνα τον Ντιάτσκοφ στη θέση του Κοκκινάκη ήταν αυτή που έκανε την διαφορά και οδήγησε στην ολική επαναφορά τον Ολυμπιακό που με το 3-1 πήρε αυτό που είχε στόχο από την αρχή.

Με τρέλα και πάθος ο Άρης

Στο πρώτο σετ ο Άρης με πάθος και αποφασιστικότητα στο παιχνίδι του μπήκε δυνατά και με τους Καμίνσκι, Νικηφορίδη και Στίγγα πίεσε από την αρχή τον Ολυμπιακό…

Οι Θεσσαλονικείς χωρίς άγχος και πίεση έδειξαν να είναι απελευθερωμένοι και αυτό φάνηκε από τους πρώτους πόντους όπου απέκτησαν το προβάδισμα.

Με τον Πολωνό διαγώνιο και τον Κυριακίδη οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με 6-8, το μπλοκ του Στίγγα στον Χριστοφιδέλη έφερε το 7-10 ενώ ο Καμίνσκι το 9-16 και ο Κυριακίδης το 9-17.  Κάπου εκεί ο Καζάζης έριξε στον αγώνα τον Ντιάτσκοφ στη θέση του Κοκκινάκη, όμως και πάλι αυτό δεν έφερε αποτέλεσμα.

Ο Άρης με πίεση από το σερβίς και αποτελεσματικές επιθέσεις από Καμίνσκι και Νικηφορίδη προηγήθηκε με 12-19 και στο τέλος με το λάθος σερβίς του Προύσαλη έγινε το 19-25 που χάρισε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Ρέφαρε με Τακουρίδη

Στο δεύτερο σετ οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να αντιδράνε και με βελτιωμένη υποδοχή και με τον Τακουρίδη να είναι ασταμάτητος στον φιλέ φρόντισαν να φθάσουν στην ισοφάριση και να ζεστάνουν τον κόσμο τους. Με καλύτερα ποσοστά στην επίθεση προηγήθηκαν 8-6, ωστόσο ο Άρης με λάθος του Κλάρκ και επίθεση του Στίγγα ισοφάρισε σε 8-8. Τα συνεχόμενα μπλοκ σε Νικηφορίδη και Καμίνσκι έδωσαν το προβάδισμα με 10-8 και 13-11. Παρά το προβάδισμα του Ολυμπιακού ο Άρης έβρισκε τον τρόπο με τους Καμίνσκι, Νικηφορίδη και Χαριτωνίδη να μειώνει  στο πόντο (16-15).

Ωστόσο ο Γιούρισιτς με δύο πόντους του ένας εκ των οποίων με άσο έκανε το 18-15 και κάπου εκεί ο Ολυμπιακός ξέφυγε από τον Άρη, ενώ στο 19-16 πέρασε ο Κόϊστρα που έκανε ντεμπούτο με την φανέλα των Πειραιωτών. Οι Πειραιώτες τελείωσαν τον αγώνα με 25-19, ωστόσο ένα λάθος της γραμματείας που χρέωσε λάθος πόντο στον Ολυμπιακό στο 24-19 κλείνοντας το σετ, έφερε τις διαβουλεύσεις των διαιτητών και του Κομισάριου του αγώνα κ. Αντωνούλη. Τελικά το δεύτερο σετ ξεκίνησε εκ νέου από το 24-19, όμως η άστοχη επίθεση των «κιτρινόμαυρων» έφερε το 25-19 και το 1-1.

Μίλησε ο Ντιάτσκοφ και το μπλοκ

Στο τρίτο σετ ο Άρης αν και προηγήθηκε με 0-2 ο Ολυμπιακός με τον Τακουρίδη και τον Ντιάτσκοφ με τους δύο συνεχόμενους άσους του έκανε το 6-4 και λίγο αργότερα το 9-5 με το μπλοκ να δίνει απαντήσεις και να ξεσηκώνει τους φίλους του Ολυμπιακού.   

Η «μηχανή» του Ολυμπιακού έχοντας ζεσταθεί για τα καλά συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να φθάσουν στο 14-11 και με τον Γιούρισιτς λίγο αργότερα στο 17-11 και στο 19-13. Ο Άρης μείωσε με τον Μήλη σε 20-16 και με το λάθος του Ολυμπιακού στο 21-18. Ο Ντιάτσκοφ όμως έκανε το 22-18, ωστόσο το λάθος σερβίς του Κλάρκ και το μπλοκ του Στίγγα στον Χριστοφιδέλη έφερε τους «κιτρινόμαυρους» στο 22-20 και τον Καζάζη να ζητά τάϊμ-αουτ.

Η λύση εκ νέου για τον Ολυμπιακό ήρθε από τον Ντιάτσκοφ ο οποίος έκανε το 23-20, ο Κλάρκ το 24-21 και ο Γιούρισιτς έφθασε στο 25-21 για να πάρει προβάδισμα με το 2-1.

Η λύση από την Ουκρανία

Στο τέταρτο σετ του αγώνα οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες για το καλύτερο και με αποτελεσματικές επιθέσεις πήγαιναν πόντο-πόντο με τον Άρη να έχει το προβάδισμα και τους Πειραιώτες να ισοφαρίζουν σε 6-6. Ωστόσο μια άστοχη επίθεση του Πιπέργια και ο πόντος του Κλάρκ έδωσαν το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 8-6 στο πρώτο τεχνικό τάϊμ-αουτ.  Ο Κλάρκ ανέβασε την διαφορά στο 9-6 με τον Μέλκα να βγάζει τον Πιπέργια επαναφέροντας τον Χαριτωνίδη. Ωστόσο αυτή η κίνησε δεν έφερε αποτέλεσμα καθώς οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και να φθάνουν στο 14-10, ενώ ο Ουκρανός ακραίως των «ερυθρολεύκων» έκανε το 17-13. Τα συνεχόμενα λάθη του Ολυμπιακού όμως έφεραν τον Άρη στο 17-16, όμως ο Γιούρισιτς έκανε το 18-16. Το λάθος σερβίς του Σέρβου έβαλε εκ νέου στον αγώνα τον Άρη όμως το μπλοκ του Ντιάτσκορφ και Τακουρίδη στον Καμίνσκι γλύτωσε τα χειρότερα για τον Ολυμπιακό κάνοντας το 19-17. Η εντυπωσιακή άμυνα του Ντιάτσκοφ και το μπλοκ του στον Πολωνό του Άρη έφερε το 20-17 και ο Κλάρκ λίγο μετά το 21-18.

Ολυμπιακός απλά φρόντισε να κρατήσει την διαφορά και στο τέλος με το λάθος σερβίς του Γιάννη Κυριακίδη έφθασε στο 25-20 και το 3-1 που πανηγυρίστηκε από τους παίκτες και τον κόσμο των «ερυθρολεύκων».

Τάδε έφη…

Γιάννης Τακουρίδης (Ολυμπιακός) : «Όπως όλες οι ομάδες απέναντι στον Ολυμπιακό, έτσι και ο Άρης έπαιξε ελεύθερα, μας πίεσε και του αξίζουν συγχαρητήρια. Αξίζουν συγχαρητήρια και σε εμάς που γυρίσαμε το παιχνίδι και καταφέραμε να συγκεντρωθούμε για να φτάσουμε ως τον τελικό. Αύριο είναι διαφορετικά τα πράγματα αλλά ο Ολυμπιακός κοιτάει μόνο την νίκη και θέλουμε να πάρουμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς».
 
 Στέλιος Νικηφορίδης (Άρης) : «Μπήκαμε και παίξαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Αφήσαμε τα προβλήματα μας στη άκρη και απολαύσαμε το παιχνίδι, έτσι ήρθε και η κατάκτηση του πρώτου σετ. Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε και λογικά έφτασε στο τελικό αποτέλεσμα. Πλέον είναι στο χέρι της διοίκησης να βρει λύσεις στα προβλήματα για το μέλλον του Άρη. Οι άνθρωποι του συλλόγου μας είπαν ότι βρουν κάποια χρήματα για να είμαστε και εμείς καλά ψυχολογικά. Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ και όπως και σήμερα, έτσι και τότε θα απολαύσουμε το παιχνίδι. Για τον τελικό εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να νικήσει ο καλύτερος».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 14 (11/19 επ, 3 μπλοκ, 57% υπ – 39% άριστες), Γιούρισιτς 11 (8/10 επ, 2 μπλοκ),  Προύσαλης 2 (1/2 επ, 1 άσσος), Κοκκινάκης 1 (1/6 επ, 29% υπ – 14% άριστες), Κλαρκ 18 (17/32 επ, 1 μπλοκ), Τακουρίδης 11 (8/13 επ, 3 μπλοκ) / Στεφάνου (λ, 95% υπ – 79% άριστες), Ντιάτσκοφ 19 (15/22 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 74% υπ – 65% άριστες), Σωτηρίου, Κόϊστρα.
 
ΑΡΗΣ (Μέλκας): Κυριακίδης 14 (13/24 επ., 1 μπλοκ, 71% υπ – 42% άριστες), Ντόχερτι 3 (3/6 επ), Χαριτωνίδης 1 (1/2 επ), Νικηφορίδης 11 (8/18 επ, 2 ασσοι, 1 μπλοκ, 60% υπ-53% άριστες), Στίγγας 10 (6/12 επ, 4 μπλοκ), Καμίνσκι 11 (10/26, 1 άσσος) / Μπαμπαλιούτας (λ, 53% υπ – 35% άριστες), Μαυροβουνιώτης 1 (1/2 επ), Πιπέργιας, Μήλης, Χατζηπαραδείσης 3 (2/4 επ, 1 μπλοκ).