Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ρεσάλτο πρόκρισης ή ισοφάρισης

Ρεσάλτο πρόκρισης ή ισοφάρισης

Στο κλειστό του Ρέντη Ολυμπιακός και Φοίνικας Σύρου ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον 2ο ημιτελικό αγώνα των Play-offs με τους «Πειρατές» να θέλουν να φθάσουν στην δεύτερη νίκη τους και να κάνουν ρεσάλτο πρόκρισης και τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά να ζητάνε την ρεβάνς για να έχουν ελπίδες στα παιχνίδια της Σύρου.

Με τον Φοίνικα Σύρου να έχει το προβάδισμα στα παιχνίδια των ημιτελικών, ο Ολυμπιακός καλείται να αντιδράσει στον 2ο αγώνα της σειράς προκειμένου να μείνει ζωντανός στην διεκδίκηση της πρόκρισης.

Οι Πειραιώτες μετά την ήττα τους στο πρώτο παιχνίδι φιλοξενούν εκ νέου τους Συριανούς έχοντας στόχο να διασκεδάσουν τις άσχημες εντυπώσεις και παράλληλα να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.

Ξεκίνημα νικηφόρο που θα φέρει το 1-1 και παράλληλα θα επαναφέρει την αισιοδοξία και την πίστη στις δυνατότητες της ομάδας.

Ο Δημήτρης Καζάζης το τελευταίο διάστημα δούλεψε αρκετά στις προπονήσεις με τους παίκτες του προκειμένου να παρουσιαστούν διαφορετικοί και αποφασισμένοι για την ρεβάνς και να φθάσουν στη νίκη που είναι μονόδρομος αν θέλουν να έχουν ελπίδες πρόκρισης.

Απουσίες και προβλήματα για τους «ερυθρόλευκους» δεν υπάρχουν και πλέον άπαντες περιμένουν να δούνε τα αποτελέσματα της δουλειάς στο γήπεδο.

Ο Δημήτρης Καζάζης μιλώντας στο volleyplanet υπογράμμισε «Στόχος μας δεν είναι άλλος εκτός από τη νίκη. Οι ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά. Είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει κάποια έκπληξη από κάποια ομάδα, αφού ξέρουμε ο ένας τον άλλον αρκετά καλά με όποια σύνθεση και αν αγωνιστεί.  Εμείς κοιτάμε να φθάσουμε μόνο στη νίκη. Αν υπάρχει ηρεμία στην ομάδα, ήμαστε συγκεντρωμένοι και κάνουμε αυτά που λέμε ότι πρέπει να κάνουμε και τα κάνουμε με αποφασιστικότητα και πίστη τότε θα έρθει η νίκη. Θέλουμε το θετικό αποτέλεσμα για να πάμε στη Σύρου και να διεκδικήσουμε εκ νέου την πρόκρισή μας».

Φοίνικας Σύρου : Νίκη και έφυγε για… τελικό

Τη νίκη όμως που θα του δώσει το απόλυτο πλεονέκτημα πρόκρισης και θα τον φέρει ένα βήμα πριν την συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος θέλει και ο Φοίνικας Σύρου.

Οι Κυκλαδίτες μετά την πρώτη τους νίκη έχουν σπάσει την έδρα του Ολυμπιακού και έχουν αποκτήσει το πλεονέκτημα έδρας.

Ωστόσο ο δεύτερος ημιτελικός είναι κομβικής σημασίας για την ψυχολογία και την δυναμική της ομάδας καθώς μια δεύτερη νίκη θα φέρει τους «Πειρατές» με το ενάμιση πόδι στον επόμενο γύρο.

Άπαντες όμως στους «κυανέρυθρους» κρατούνε χαμηλούς τόνους και δηλώνουν έτοιμοι να ξεκινήσουν την αναμέτρηση από το 0-0.

Ενδεικτικό είναι και οι δηλώσεις που έκανε ο Ράτκο Παβλίσεβιτς μετά τον πρώτο νικηφόρο ημιτελικό που έλεγε «Περιμένουμε δύσκολο παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα και πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Πιστεύω ότι είμαστε ακόμα λίγο πίσω από τον Ολυμπιακό σε πιθανότητες πρόκρισης. Τους σεβόμαστε αλλά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση».

Μετά από ένα δύσκολο πρόγραμμα και έπειτα από τις σχετικές ανάσες οι παίκτες του Φοίνικα Σύρου επιστρέφουν στον Πειραιά και όλοι θέλουν να δούνε τις αντοχές τους σε ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι.

Ωστόσο όλοι έχουν αποδείξει πως στα… δύσκολα τα καταφέρνουν και έτσι άπαντες περιμένουν χωρίς προβλήματα μια ακόμη καλή εμφάνιση.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ (Η πρόκριση κρίνεται στις 3 νίκες)

1ος αγώνας: Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ρέντη 17.00 : Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου 2-3 (25-23, 25-27, 25-19, 23-25, 11-15)

2ος αγώνας: Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Ρέντη 17.00 (Novasports): Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου

Διαιτητές: Θέμελης, Ονόπας. Παρατηρητές: Ράπτης, Ρουσάκης.

Επόπτες: Δαλέκου, Χαμπιλού. Γραμματεία: Νιζάμη.

3ος αγώνας: Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Σύρος 19.00 (Novasports): Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός

4ος αγώνας: Κυριακή 19 Απριλίου 2015 (αν χρειαστεί)

Σύρος 17.00 (Novasports): Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός

5ος αγώνας: Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 (αν χρειαστεί)

Ρέντη 19.00 (Novasports): Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
24/07/2024

Τα θέλει όλα… ο Παγένκ!

Για τέταρτη διαδοχική σεζόν, ο διεθνής Σλοβένος κεντρικός Αλεν Παγένκ παραμένει στο λιμάνι και το κίνητρο αλλά και η επιθυμία για τρόπαια -ειδικά τη σεζόν...