ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Reunion τιμής και συγκίνησης απο ΣΦΕΕΟΠ

Reunion τιμής και συγκίνησης απο ΣΦΕΕΟΠ

Τις αθλήτριες και τους προπονητές που οδήγησαν την Εθνικής μας ομάδας στην πρώτη μεγάλη διάκριση με την πρόκριση της στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1985 τίμησε την Κυριακή ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης.

Η επαναδραστηριοποίηση του ΣΦΕΕΟΠ έπειτα από την περίοδο της πανδημίας συνδυάστηκε με μια εξαιρετική εκδήλωση τιμής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο αμφιθέατρο των ΤΕΦΑΑ Αθηνών.

Εκεί όπου οι αθλήτριες και οι προπονητές της Εθνικής μας ομάδας της περιόδου 1978-1985 ξανάσμιξαν, προκειμένου να τιμηθούν από τον ΣΦΕΕΟΠ που βράβευσε την γενιά που οδήγησε το ελληνικό βόλεϊ στην πρώτη του Ευρωπαϊκή επιτυχία.

Στην εκδήλωση του ΣΦΕΕΟΠ κυριάρχησαν τα χαμόγελα των διεθνών αθλητριών που συναντήθηκαν σε ένα reunion διαφορετικό από τα άλλα και βραβεύθηκαν από τον Σύλλογο, που για μια ακόμη φορά έδειξε πως τιμά την ιστορία του ελληνικού βόλεϊ και τους φυσικούς πρωταγωνιστές τους.

Κατά την ομιλία του ο γενικός συντονιστής του Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης, Γιάννης Στουραΐτης, αφού καλωσόρισε τις τιμώμενες αθλήτριες και προπονητές ανέφερε «Με ανάμικτα συναισθήματα  χαράς και συγκίνησης, σας υποδεχόμαστε στη σημερινή εκδήλωση μνήμης και απόδοσης τιμής, στη γενιά των διεθνών αθλητριών που πήρε το ελληνικό βόλεϊ γυναικών από την αφάνεια  και το έβαλε στον ευρωπαϊκό χάρτη.

Για μας κάθε εκδήλωση δεν είναι μια ευκαιριακή προσέγγιση μιας διάκρισης. Είναι η έμπρακτη αναγνώριση αυτής της μεγάλης γενιάς αθλητριών, με την ταυτόχρονη αποτίμηση και προβολή της πορείας τους, την περίοδο 1978- 85, που έφερε την πρόκριση για πρώτη φορά  στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.  Είναι η ανάδειξη της συλλογικής προσπάθειας, όχι ως ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά ως αποτέλεσμα μιας δυναμικής εξελικτικής πορείας.

Η τεκμηρίωση για  το ιστορικό αποτύπωμα και την πορεία που οδήγησε στην επιτυχία, ανήκει για άλλη μια φορά στον «δάσκαλο» του ελληνικού βόλεϊ Νίκο Μπεργελέ. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε από καρδιάς γιατί χωρίς  τη δική του έρευνα και συνδρομή κάτι τέτοιο δε θα ήταν εφικτό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη Τζούστα για την επιμέλεια της έκδοσης του εντύπου, καθώς και σε όλα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για την συνεισφορά τους στην διοργάνωση της σημερινής μας».

Συγκεκριμένα ο ΣΦΕΕΟΠ έχοντας την πολύτιμη συνδρομή του δάσκαλου του ελληνικού βόλεϊ, Νίκου Μπεργελέ, τίμησε τις :   Άντα Βαφειάδου, Κάτια Βοζίκη, Μαριάννα Γεωργιάδη, Ευγενία Γκορτσίλα, Μαρία Δεληγιάννη, Ελένη Ζέτου, Μαρία Ζωγραφίνη, Βάσω Ιωάννου, Αναστασία Κεφαλά, Μαρία Κωστοπούλου, Ελένη Λαζαρίδου, Μαριάνθη Λάμπου, Φιλιώ Μάρκου, Κατερίνα Μαστορίδου, Ιουλία Μήτση, Μαρία Μιχαλοπούλου, Βαρβάρα Μπαρτζιώτη, Σοφία Παπαδοπούλου, Αναστασία Ραφούλη, Λιάνα Ριτζαλέου, Δέσποινα Σιμιτοπούλου, Πελαγία Σκούρα, Θεοδώρα Τσαπόγα, Χρυσή Τασιούδη, αλλά και τους προπονητές της περιόδου αυτής  που ήταν ο Διονύσης Μερκάτης και ο Δημήτρης (Τάκης) Φλώρος.