Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ρόγκα: «Σεβόμαστε την προσπάθειά μας»

Ρόγκα: «Σεβόμαστε την προσπάθειά μας»

Το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της χρονιάς στο βόλεϊ είναι γένους θηλυκού και από το «πράσινο» στρατόπεδο η νεοαποκτηθείσα αλλά «μπαρουτοκαπνισμένη» σε ντέρμπι λίμπερο, Πένυ Ρόγκα, βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

«Πιστεύω πως και οι δυο ομάδες θα έχουν άγχος. Η καθεμία για διαφορετικούς λόγους», λέει μιλώντας στο Volleyplanet αρχικά, αφού η «πράσινη» λίμπερο που αποκτήθηκε από την ΑΕΚ ξέρει ότι τα ντέρμπι δεν κερδίζονται στα… λόγια, ενώ για την αυριανή αναμέτρηση πιστεύει ότι: «Όποιος έχει καθαρό μυαλό, θέληση, πάθος και κάνει τα λιγότερα λάθη αυτός θα είναι ο νικητής. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως θέλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Και μπορεί φέτος ο Ολυμπιακός να φαντάζει και να του έχει αποδοθεί ο τίτλος ως του απόλυτου φαβορί για το repeat -με βάση και το μπάτζετ του-, ωστόσο για τις αθλήτριες που αγωνίζονται η οπτική γωνία αυτού του θέματος είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. «Το ότι ο Ολυμπιακός χρίζεται ως φαβορί δεν σημαίνει κάτι για εμάς. Σεβόμαστε την ομάδα αυτή αλλά πάνω από όλα σεβόμαστε εμάς και την προσπάθεια που έχουμε κάνει στην μέχρι τώρα αγωνιστική περίοδο. Βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και προσπαθούμε να το διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα», ξεκαθαρίζει η «πράσινη» άσος.

Κι επειδή η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει η Ρόγκα έδωσε επιγραμματικά τον… ψυχολογικό άξονα που θα κινηθεί η ομάδα –γιατί τα άλλα τα αγωνιστικά δεν αποκαλύπτονται- με τρεις λέξεις: «Υπομονή, Πάθος και Πίστη στις δυνατότητές του», είναι τα στοιχεία που πρέπει να βγάλει ο Παναθηναϊκός το βράδυ του Σαββάτου στο κλειστό του Ρέντη.