Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ροπαλιά με το καλημέρα από Ηρακλή Κηφισιάς

Ροπαλιά με το καλημέρα από Ηρακλή Κηφισιάς

Οι άθλοι για τον Ηρακλή Κηφισιάς συνεχίζονται και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο καθώς οι «κυανόλευκες» του Σπύρου Χουντουμάδη με το 3-0 επί του Μαρκόπουλου πανηγύρισαν ένα απίστευτο τρίποντο ξεκινώντας νικηφόρα στο πρωτάθλημα.

Ανάλυσε το

Οι άθλοι για τον Ηρακλή Κηφισιάς συνεχίζονται και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο καθώς οι «κυανόλευκες» του Σπύρου Χουντουμάδη με το 3-0 επί του Μαρκόπουλου πανηγύρισαν ένα απίστευτο τρίποντο ξεκινώντας νικηφόρα στο πρωτάθλημα.

Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς και αυτό έδειξε ο Ηρακλής Κηφισιάς κόντρα στο Μαρκόπουλο κατά την 1η αγωνιστική.

Παρά το ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και την απουσία φιλικών οι «κυανόλευκες» των Βορείων Προαστίων έβγαλαν στο γήπεδο πάθος και ψυχή και στο τέλος έφθασαν σε μια μεγάλη νίκη που δίνει ψυχολογία για την συνέχεια.

Από την άλλη πλευρά το Μαρκόπουλο πλήρως τα κενά διαστήματα που είχε κάνοντας δώρο τα δυο πρώτα σετ στις γηπεδούχες και να πετάξει λευκή πετσέτα στο τρίτο.

Συναρπαστική εξέλιξη είχε το πρώτο σετ στο Ζηρίνειο με τις γηπεδούχες να παρουσιάζονται αρκετά αγχωμένες αλλά στο τέλος να βρίσκουν ρυθμό και με ολική ανατροπή από το 14-21 να φθάνουν στο 27-25 και το 1-0.

Ένα πρώτο σετ όπου οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στους πρώτους πόντους, αλλά από το 7-6 και μετά το Μαρκόπουλο εκμεταλλευόμενο τα εύκολα λάθη του Ηρακλή Κηφισιάς με ένα σερί 2-9 έφθασε στο 9-17.

Οι γηπεδούχες προσπάθησαν να μαζέψουν την διαφορά κάνοντας το 12-18 με το λάθος της Χούντα, ωστόσο η ομάδα των Μεσογείων με αποτελεσματικές επιθέσεις έκανε το 12-21 με την Διάλλα δείχνοντας πως θα έχει εύκολο έργο.

Κάπου εκεί όμως οι «κυανόλευκες» του Σπύρου Χουντουμάδη άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά στο γήπεδο και με τις Κωνσταντίνου και Παπαδοπούλου να μειώσουν σε 17-21, ενώ η άουτ επίθεση της Νικολογιάννη έφερε το 20-23.

Η Χούντα έκανε το 20-24, αλλά ο Ηρακλής Κηφισιάς με καλό σερβίς από την Γεωργαντά και επιθέσεις της Κωνσταντίνου έκανε το 24-24 ενώ η Ντεϊνέγκα το 25-24. Παρά την χαμένη ευκαιρία της Κωνσταντίνου ν α τελειώσει το σετ στο 26-24, η Κηφισιά κατάφερε να μείνει όρθια απέναντι στην ομάδα των Μεσογείων και στο τέλος με την Παπαδοπούλου να κάνει το 27-25 και το 1-0.

Ο Ηρακλής Κηφισιάς έχοντας βελτιώσει την υποδοχή του και μειώσει τα λάθη του έδειξε ακόμη καλύτερα στοιχεία στο δεύτερο σετ και μετά το 6-6 με ένα μικρό σερί έφθασαν στο 12-8 και λίγο αργότερα στο 16-13.

Το Μαρκόπουλο αντέδρασε άμεσα ισοφαρίζοντας σε 16-16 και με τα λάθη της Ντεϊνεγκα και Κωνσταντίνου προηγήθηκε με 17-19. Η Παπαδοπούλου ισοφάρισε σε 20-20, όμως οι «μελανόλευκες» του Πάουν έφθασαν στο 22-24 και μια ανάσα από το 1-1.

Ο Ηρακλής Κηφισιάς όμως φρόντισε να βγάλει ξανά πάθος και με τις Παπαδοπούλου -Κωνσταντίνου προσπέρασε με 25-24, για να έρθει η άστοχη επίθεση της Χούντα να γράψει το 26-24 και το 2-0 για την ομάδα των Βορείων Προαστίων.

Έχοντας πλέον ψυχολογία και με το Μαρκόπουλο να δείχνει «μουδιασμένο» ο Ηρακλής Κηφισιάς συνέχισε την εντυπωσιακή του εμφάνιση και στο τρίτο σετ. Εκεί όπου οι «κυανόλευκες» έκαναν το 6-2 και το 13-7 αναγκάζοντας τον Τόμο Πάουν να ζητήσει ταϊμ-άουτ για να «ξεμπλοκάρει» τις αθλήτριές του.

Ο άσος της Κωνσταντίνου και τα  δύο συνεχόμενα λάθη της Χούντα έγραψαν στο ταμπλό το 16-7 ξεσηκώνοντας τους φίλους της ομάδας.

Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή για την ομάδα του Σπύρου Χουντουμάδη που έφθασε στο 21-11 με το Μαρκόπουλο να πετά «λευκή πετσέτα».

Ο Ηρακλής Κηφισιάς με τις Κωνστνατινου και Παπαδοπούλου να μην έχουν πρόβλημα στον φιλέ έκανε το 25-12  πανηγυρίζοντας ένα εντυπωσιακό τρίποντο και ξεκινώντας με το δεξί στην φετινή Α1.

Τάδε έφη…

Σπύρος Χουντουμάδης (προπονητής ΓΣΚ Ηρακλής):«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Το Μαρκόπουλο ήταν πιο έτοιμο, από εμάς, αγωνιστικά αλλά εμείς καταφέραμε με πάθος και ψυχραιμία να φθάσουμε στην κατάκτηση των δύο πρώτων σετ που ήταν καθοριστικά για την εξέλιξη του ματς. Θεωρώ ότι όσο περνούν οι μέρες ο Ηρακλής θα γίνεται καλύτερος».
 
Τόμο Πάουν (ΑΟ Μαρκόπουλου): «Συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Εμείς τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο σετ είχαμε τις ευκαιρίες μας αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Κάναμε πολλά λάθη, κυρίως στην επίθεση, τα οποία πρέπει να διορθώσουμε στο μέλλον. Είμαστε νεανική ομάδα…»

Με τη γλώσσα των αριθμών

Ηρακλής Κηφισιάς (Χουντουμάδης): Αδάμ, Γεωργαντά 1 (1 άσσος), Κωνσταντίνου 18 (1 άσσο, 17/25 επιθέσεις), Μερκουριάδη 5 (5/10 επιθέσεις), Ντεινέγκα 9 (7/13 επιθέσεις, 2 μπλοκ), Κοντούδη (λίμπερο Κόττα, 53% υποδοχή), Παπαδοπούλου 6 (6/11 επιθέσεις)

ΑΟ Μαρκόπουλο Revoil (Πάουν): Παπαστεργίου, Χούντα 9 (9/17 επιθέσεις), Δικαιούλια 4 (4/12 επιθέσεις), Τσιτσιγιάννη 8 (7/12 επιθέσεις, 1 μπλοκ), Νικολογιάννη 6 (6/13 επ.), Διάλλα 3 (1 άσσο, 2 μπλοκ) (λίμπερο Τουλγαρίδου, 27% υποδοχή), Γεωργαντζή, Σούλη