ΑΓΩΝΕΣ

«Ροπαλιά» πρόκρισης από τον Ηρακλή Κηφισιάς!

«Ροπαλιά» πρόκρισης από τον Ηρακλή Κηφισιάς!

Ανάλυσε το

Σούπερ-έκπληξη στο κύπελλο όπου ο παθιασμένος Ηρακλής Κηφισιάς απέκλεισε 3-0 τον ΟΠΕΡ και πέρασε στους “8” της διοργάνωσης!

Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Σπύρου Χουντουμάδη, πέτυχε δεύτερη μεγάλη νίκη μέσα σε 48 ώρες αφού την Κυριακή είχε κερδίσει στον Α΄όμιλο της Α2 τον Αστέρα Αγ. Δημητρίου, αποτέλεσμα που τον έφερε στην κορυφή.

Στον αγώνα κυπέλλου ο Ηρακλής ήταν ανώτερος στο μπλοκ, είχε καλή υποδοχή, ψυχραιμία και στους τελευταίους πόντους των σετ έκανε τα λιγότερα λάθη.

Από την άλλη η ομάδα του ΟΠΕΡ φάνηκε κουρασμένη από τη μονομαχία της Κυριακής με την Ηλιούπολη, χωρίς πάθος και καλή ψυχολογία. Για δεύτερο σερί αγώνα έβγαλε προβλήματα στην υποδοχή, κακές επιθέσεις και αβίαστα λάθη. Πλήγμα και ότι η Ζούνιτς που είχε πρόβλημα στη μέση τελικά δεν ρισκάρισε τη συμμετοχή της.

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες μέχρι το 15-15 αλλά οι γηπεδούχοι με ένα σερί 8-4 πέρασε μπροστά με 23-19 και πήρε το σετ με 25-21.

Στο δεύτερο η ομάδα των βορείων προαστίων προηγήθηκε 16-12, ο ΟΠΕΡ ισοφάρισε σε 19-19 αλλά η Σπανού οδήγησε τους γηπεδούχους στο 25-21.

Πρόβλημα με φύλλο αγώνα

Παραλίγο να τιναχτεί το παιχνίδι στον αέρα στο τρίτο σετ όταν μετά από σφύριγμα για λάθος θέσεις στον ΟΠΕΡ, η Κρητική ομάδα είχε δηλώσει από λάθος το νούμερο της Ζούνιτς η οποία δεν έπαιξε τελικά.

Το παιχνίδι διακόπηκε για 20΄, οι διαιτητές έλεγξαν το φύλλο αγώνα, όπου διαπιστώθηκε το λάθος, διορθώθηκε και το παιχνίδι ξεκίνησε από το 10-8 που είχε διακοπεί.

Ο Ηρακλής πολύ καλύτερος σε αυτό το σετ ξέφυγε 16-12, 20-15, 23-19 και 25-20 όπου σφράγισε με 3-0 σετ την πρόκριση.

Κορυφαίες των νικητριών οι Σπανού, Χρυσομάλλη, Κορναράκη απο το Ρέθυμνο πάλεψαν Κλεισιάρη, Τσέιμπερς.

Τάδε έφη…

Σπύρος Χουντουμάδης: «Παίξαμε με ηρεμία και τα τελευταία αποτελέσματα λειτούργησαν θετικά για την ομάδα μου. Παίξαμε απελευθερωμένα και εκμεταλλευτήκαμε τα δικαιώματα που μας έδωσε ο ΟΠΕΡ. Τώρα πια όλα είναι θέμα κλήρωσης. Φυσικά ο στόχος μας παραμένει το πρωτάθλημα και στο Κύπελλο θέλουμε να απολαύσουμε όσο περισσότερο γίνεται την συμμετοχή μας»

Νίκος Ζιώγας: «Κάναμε μια προσπάθεια, αλλά δυστυχώς τα περισσότερα κορίτσια ήταν σε κακή μέρα και το πληρώσαμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και ετοιμάζεται για την μεγάλη κατηγορία»

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-21, 25-21, 25-20

Ηρακλής Κηφισιάς (Χουντουμάδης): Χρυσομάλλη, Σπανού, Κορναράκη, Κόνιαρη, Γκρέκα, Γεωργιάδη, Αγγελόπουλου –λ / Λύρα –λ, Νικολογιάννη, Καστάνου, Γκουντιμένκο

ΟΠΕΡ (Ζιώγας): Κλεισιάρη, Τσέιμπερς, Ξαγοραράκη, Παρασκάκη, Σαπαρέφσκα, Τσελάνη, Παπουτσή –λ / Χατζάκη Ρ.