Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ροπαλιά στον Έβρο

Ροπαλιά στον Έβρο

Ανάλυσε το

Εντυπωσιακή ήταν η επιστροφή του Ηρακλή στον Έβρο, καθώς οι «κυανόλευκοι» της Θεσσαλονίκης φρόντισαν να εκμεταλλευθούν την απώλεια του Βουκασίνοβιτς από τον Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας και με το 3-0 να πανηγυρίσουν το πρώτο τους τρίποντο στην Α1. Συγκινητικό μήνυμα συμπαράστασης στους Γάλλους απο τους παίκτες των δύο ομάδων. 

Στην πρώτη του επίσκεψη στον Έβρο (Αλεξανδρούπολη) ο Ηρακλής έχασε στις λεπτομέρειες, ωστόσο η δεύτερη αποστολή στον ακριτικό νομό ήταν και η καλύτερη για τον “Γηραιό”.

Έχοντας πρωταγωνιστές τους Παλέντζα και Χατζηηλιάδη ο Ηρακλής πήρε μια μεγάλη και σημαντική νίκη απέναντι στον Αθλητικό Όμιλο που έχοντας εκτός αγώνα τον Βουκασίνοβιτς έδειξε πολλά και σοβαρά προβλήματα στην επίθεση.

Από την άλλη πλευρά οι Θεσσαλονικείς έχοντας πολύ καλό μπλοκ κατάφεραν να αναχαιτίσουν εύκολα τους Οικονόμου-Ριζόπουλο και να πάρουν πολύ εύκολα το τρίποντο αφήνοντας τεράστιο προβληματισμό στους Θρακιώτες που γνώρισαν την 2η συνεχόμενη ήττα στην έδρα τους και πλέον μπαίνουν σε μπελάδες…

Το… «ταμείο»

Η τραγωδία στο Παρίσι δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους και αδιάφορους τους παίκτες των δύο ομάδων οι οποίοι μπήκαν στο γήπεδο κρατώντας πλακάτ που έγραφαν “Προσεύχομαι για το Παρίσι”  δηλώνοντας έτσι εμπράκτως την συμπαράσταση τους στον λαό της  Γαλλίας και τα όσα περνά το τελευταίο 24ωρο.

Τάδε έφη…

Βασίλης Γκιζάνης (πρόεδρος Ορεστιάδας): «Ζητάω ένα μεγάλο συγγνώμη από τον κόσμο και για την ήττα και κυρίως για την κακή εμφάνιση που κάναμε απόψε. Ως πρόεδρος του Α.Ο.Ορεστιάδας τους υπόσχομαι πως θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να μην επαναληφθεί αυτή η εικόνα».

 Δημήτρης Ριζόπουλος (αρχηγός Ορεστιάδας): «Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζουμε καθαρά, ιδιαίτερο μέσα στο σπίτι μας και μπροστά στον κόσμο μας. Δυστυχώς ήρθε ακόμα μια άσχημη ήττα με άσχημη εμφάνιση.

 
Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και να συγκεντρωθούμε γιατί η συνέχεια είναι δύσκολη. Το παιχνίδι κρίθηκε από τα λάθη. Είναι ακόμα αρχή του πρωταθλήματος. Είμαστε νέα και νεανική ομάδα. Είναι στο χέρι μας. Δουλειά, υπομονή. Συγνώμη στον κόσμο και υπόσχομαι ότι θα επανορθώσουμε».

 Νίκος Παλέντζας (Ηρακλής): «Τίποτα δεν ήταν εύκολο, απλά εμείς κάναμε αυτά που είχαμε μελετήσει αυτή την εβδομάδα. Δεν κάναμε λάθη και φτάσαμε τη νίκη. Δεν υπάρχουν στόχοι, πρέπει να γράφουμε βαθμούς στο κοντέρ. Είμαστε νέα ομάδα και δεν μπορούμε να μιλάμε για στόχους. Δεν θεωρώ ότι έπαιξα πολύ καλά, απλά βοήθησα την ομάδα μου. Όλοι παίξαμε καλά και πήραμε παλικαρίσια νίκη.

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 0-3 (16-25, 16-25, 18-25) σε 73΄

Α.Ο.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ίσακσον): Χήρας 2π. (1/2, 1 άσσος), Αμπουίλα 1 (1 μπλοκ), Γκούσταφσον 16 (15/34, 1 άσσος), Οικονόμου 5 (3/12, 2 μπλοκ, 48% υπ.), Μίλιτς 5 (3/12,3 μπλοκ), Ριζόπουλος 3 (3/12, 82% υπ.)/ Κωνσταντινίδης (λ. – 62% υπ., 34% άριστες), Βουκασίνοβιτς 1 (1/1),Πεντίδης, Χουσίδης 1 (άσσος).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2015 (Πάτρας): Χατζηλιάδης 11π. (9/18 επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 76% υπ.), Μαυροβουνιώτης 8 (4/7, 3 μπλοκ, 1 άσσος, 67% υπ.), Παλέντζας 19 (14/25, 5 μπλοκ), Στίγγας 8 (2/6, 6 μπλοκ), Πέντσεφ 3 (2/2, 1 μπλοκ), Γάτσης 6 (2/4, 4 μπλοκ) / Παπαδημητρίου (λ. – 54% υπ., 38 άριστες).