Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ρουά ματ στη Γλυφάδα

Ρουά ματ στη Γλυφάδα

Εκμεταλλευόμενη την απουσία του Πέτρογλου, αλλά  και τα άσχημα ποσοστά της ΑΕΚ στην επίθεση η Κηφισιά επικράτησε με 3-0 (25-19, 25-19, 25-19) στο κλειστό της Γλυφάδας και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην Α1.

Ανάλυσε το

Στο βόλεϊ όταν μια ομάδα δεν έχει καλή υποδοχή αλλά και αποτελεσματικές επιθέσεις, τότε είναι καταδικασμένη να ηττηθεί και αυτό ακριβώς έγινε στην Γλυφάδα.

Η ΑΕΚ προδομένη από τα πολλά προβλήματα που έχει (αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά) δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πίεση του σερβίς και του φιλέ από την Κηφισιά.

Οι «κυανόλευκοι» του Κώστα Αρσενιάδη με πολύ καλή τακτική στο παιχνίδι τους και πολύ καλή παρουσία των Ρουμελιωτάκη, Γιοβάνοβιτς, επικράτησε σχετικά εύκολα της Ένωσης με 3-0 διασκεδάζοντας τις άσχημες εντυπώσεις από την ήττα τις στην πρεμιέρα της Α1.

Η Κηφισιά με πολύ καλό σερβίς δημιούργησε ρήγμα στην ήδη προβληματική υποδοχή των γηπεδούχων και απέκτησε τον έλεγχο πάνω στο φιλέ. Το μπλοκ απλός αποτελείωσε ότι άφηνε το σερβίς.

Η ΑΕΚ με τον Παγιάν να είναι εκτός παιχνιδιού, ο Ωρολογάς να μην μπορεί να τελειώσει τις επιθέσεις του και οι όποιες αλλαγές που έκανε ο Ελγκέτα από τον πάγκο (Ίλιτς, Οικονόμου) δεν μπορούσε να πάρει τίποτα από την  Κηφισιά που έκανε αυτό που έπρεπε.

Το… «κλειδί»

Κλειδί του αγώνα η προσήλωση των παικτών της Κηφισιάς στην τακτική τους και το καλό τους μπλοκ που τους οδήγησε στο πρώτο τρίποντο της χρονιάς.

Τάδε έφη…

Χόρχε Ελγκέτα (Προπονητής ΑΕΚ) : «Είναι αλήθεια ότι η Κηφισιά έπαιξε καλύτερα από εμάς. Εμείς δεν παίξαμε σαν ομάδα. Δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε βγήκαν στο γήπεδο. Οι παίκτες είναι και άνθρωποι. Δεν γίνεται να μην επηρεαστούν από αυτά που βιώνουν. Δουλεύουμε κάθε μέρα, παλεύουμε αλλά δεν ξέρουμε τι θα ξημερώσει η επόμενη… Στο σημερινό παιχνίδι κάναμε πολλά λάθη. Δεν είχαμε σερβίς, δεν είχαμε επίθεση. Έτσι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Κηφισιά…».

Γιάννης Ρουμελιωτάκης (Κηφισιά) : «Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, είχαμε άψογη συνεργασία, και γι’ αυτό ήρθε το αποτέλεσμα αυτό. Θελω να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ΑΕΚ, έχει καλούς παίκτες, θα δουλέψουμε, θα συνεχίσουμε εμφανίσεις, χαιρόμαστε όταν παίζουμε έτσι. Όλοι παίζουμε για όλους, η συνεργασία είναι πάνω απ’ όλα, με συνεργασία και πάθος κερδίζεις τους πάντες. Ο κόουτς φώναζε να βγάλουμε κι άλλες άμυνες, και για να το λέει ο κόουτς κάτι θα ξέρει».

Ανδρέας Ανδρεάδης (ΑΕΚ) : «Όταν μπαίνω στο γήπεδο, δε σκέφτομαι τίποτα, απλά μπαίνω και προσπαθώ να δώσω το 100%. Σήμερα δε μας πήγε τίποτα καλά, δεν παρουσιάσαμε το καλό μας πρόσωπο που δουλεύαμε όλη την εβδομάδα, κι έτσι ήρθε απόλυτα δίκαια η νίκη της Κηφισιάς. Τώρα κοιτάμε το επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό, θα πάμε να τα δώσουμε όλα και να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΑΕΚ (Ελγκέτα): Ωρολογάς 3 (3/7 επ, 39% υπ – 39% άριστες), Κατσανεβάκης 6 (5/9 επ, 1 μπλοκ), Ραντούνοβιτς 10 (8/25 επ, 2 μπλοκ, 765 υπ – 38% άριστες), Παγιάν 10 (10/23 επ), Κρνιτς, Ανδρεάδης 6 (5/10 επ, 1 μπλοκ) / Γκούζντα (λ, 83% υπ – 67% άριστες), Οικονόμου 2 (1/2 επ, 1 μπλοκ), Ίλιτς 5 (5/11 επ)
 
ΚΗΦΙΣΙΑ (Αρσενιάδης): Σουλτανόπουλος 8 (4/4 επ, 4 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 3 (1/5 επ, 2 μπλοκ), Φερέρα 11 (9/15 επ, 2 μπλοκ, 83% υπ – 33% άριστες), Ρουμελιωτάκης 5 (4/13 επ, 1 άσσος, 83% υπ – 57% άριστες), Όστιν 4 (3/3 επ, 1 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 17 (14/25 επ, 3 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ, 85% υπ – 55% άριστες), Κάπελλας (λ), Κόντος
Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...