Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ρουμελιώτης: «Προετοιμάζομαι και για την Εθνική»

Ρουμελιώτης: «Προετοιμάζομαι και για την Εθνική»
Ο ηγέτης της Παναχαϊκής και MVP της 19ης αγωνιστικής Νίκος Ρουμελιώτης μίλησε τις δυο νίκες-χρυσάφι με Παμβοχαϊκό και Εθνικό Αλεξανδρούπολης που σημείωσαν οι Πατρινοί μέσα σε τέσσερις ημέρες πανηγυρίζοντας νίκη από τις 5 Δεκεμβρίου.

«Είχαμε πολύ μεγάλο διάστημα να κάνουμε νίκη και κάποιοι μας ξέγραψαν από την κατηγορία. Είναι αλήθεια πως περάσαμε μεγάλες δυσκολίες και πολλές φουρτούνες οικονομικές, αλλά δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν», είπε αρχικά ο 39χρονος διαγώνιος που είναι ετοιμοπόλεμος ακόμα και για κλήση του στην Εθνική!

Γιατί η ομάδα πέρασε αυτή την κρίση και για 11 αγωνιστικές έμεινε χωρίς νίκη;

«Αποχώρησαν κάποιοι χορηγοί που είχαμε κλείσει και άλλοι μείωσαν την συμμετοχή τους. Αναγκάστηκα να πω την αλήθεια στα παιδιά και στους Έλληνες και στους ξένους. Οι δύο ξένοι έφυγαν. Δεν θέλω να λέω ψέματα στους αθλητές. Τα ίδια και με τον Κοτσιλιάνο. Του είπα την αλήθεια, πως δεν υπάρχουν χρήματα και το παιδί έπρεπε να αναζητήσει αλλού την τύχη του, αλλά τώρα επέστρεψε για να μας βοηθήσει γνωρίζοντας όλα τα δεδομένα. Πέρασα ένα μεγάλο διάστημα με τραυματισμούς. Αρχικά με διάστρεμα, μετά με θλάση. Δεν έκανα προπονήσεις, δε μπορούσα να βοηθήσω. Μετά έφυγαν οι ξένοι και ο Κοτσιλιάνος».

Πως κατάφερε να αναγενηθεί η ομάδα;

«Η αναγέννηση ήρθε όταν ξεπέρασα τους τραυματισμούς και γύρισα όπως πρέπει. Επέστρεψε ο Κοτσιλιάνος και όλα τα παιδιά κατέθεσαν φιλότιμο και αγωνιστικό εγωισμό. Ειδικά τα παιδιά που κλήθηκαν να αναπληρώσουν τους ξένους που έφυγαν όπως ο Μαυραγάνης και ο Κωστόπουλος. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ειδικά ο Κωστόπουλος είναι για μένα αποκάλυψη. Το παλικάρι καρφώνει πάνω από τα αντίπαλα μπλοκ, κρατάει υποδοχή και γενικά έχει πολύ μέλλον μπροστά του».

Θα σωθεί η Παναχαϊκή;

«Αυτός είναι ο στόχος. Προσπαθούμε να την σώσουμε αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Δεν θέλουμε να αφήσουμε ούτε ένα ευρώ χρέος. Πιστεύω πως θα την σώσουμε. Αλλωστε αυτό είναι και το προσωπικό στοίχημα όλων και ειδικά το δικό μου και της Βάσως που βάλαμε 50.000 Ευρώ στην αρχή της σεζόν και αποδείχτηκαν λίγα για τις υποχρεώσεις που δημιουργούνται».

Τι πλάνα έχεις για το μέλλον;

«Αν σωθεί η ομάδα θα συνεχίσω είτε ως αθλητής, είτε ως παράγοντας. Θα δούμε. Να τελειώσει η σεζόν και βλέπουμε. Εάν όμως δεν σωθούμε τότε δεν θα μείνω. Σίγουρα θα αποχωρήσω».

Επομένως θα σταματήσεις την ενεργό δράση;

«Δεν το σκέφτομαι τώρα. Θα δούμε. Αλλωστε η δική μου προετοιμασία και η δουλειά που κάνω τώρα δεν έχει στόχο μόνο την Παναχαϊκή. Προετοιμάζομαι και για την Εθνική ομάδα. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την Εθνική ομάδα όποτε και να μας καλέσει, σε όποιες συνθήκες και αν χρειαστεί να προσφέρουμε και οφείλουμε να είμαστε πάντα ετοιμοπόλεμοι».

Που αφιερώνεις το 13ο αγαλματάκι του MVP στην Volley League «Πάμε Στοίχημα»;

«Στην οικογένεια μου που έχει υποστεί μεγάλες δοκιμασίες και στερήσεις τα τελευταία χρόνια για να ζούμε αυτό το μεγάλο αθλητικό ταξίδι. Μπροστά στη δική μου τρέλα έχουν γίνει θυσίες και θέλω να ευχαριστήσω την Βάσω και όλη μου την οικογένεια για ότι μου προσφέρουν».

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...