ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ρούσης: «Να ξαναμπούμε στο χάρτη του Ευρωπαϊκού βόλεϊ»

Ρούσης: «Να ξαναμπούμε στο χάρτη του Ευρωπαϊκού βόλεϊ»

Η νίκη επί της Αυστρίας και η 2η θέση που μας έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της προκριματικής διαδικασίας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος έκανε το πρόσωπα όλων των μελών της αποστολής να λάμπουν.

Παρά την κούραση από τα πέντε ματς σε ισάριθμες μέρες, οι τέσσερις νίκες και ειδικά η σημερινή έκαναν αυτή την κούραση να μοιάζει.. γλυκιά, ενώ τόσο ο Γιώργος Ρούσης όσο και οι αθλήτριες του στάθηκαν στις προοπτικές που έχει η ομάδα και χαρακτήρισαν κομβικό τον αγώνα με την Ουγγαρία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Γιώργος Ρούσης: «Η πρόκριση είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για εμάς. Οι πιο πολλοί πίστευαν ότι θα ερχόμασταν εδώ απλά για να βγάλουμε την υποχρέωση. Κερδίσαμε την πρόκριση σε έναν όμιλο που οι 3 ομάδες συν τη Γεωργία ως διοργανώτρια χώρα, έχουν εξασφαλίσει τη παρουσία τους στη τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αποδείξαμε οτι μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις αθλήτριές μου. Απο τη πρώτη μέρα της προετοιμασίας φαινόταν ότι αυτό το τουρνουά θα ήταν ιδιαίτερο για εμάς. Κομβικής σημασίας ήταν το παιχνίδι με την Ουγγαρία. Εκτός απο τη νίκη και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε σε εκείνο το ματς, μάς έδωσε αυτοπεποίθηση. Από εδώ και πέρα θα κάνουμε τις διακοπές μας και θα κοιτάξουμε στην επόμενη φάση να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε αλλά κυρίως να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο απο αυτό που παρουσιάσαμε εδώ και να ξαναμπούμε στο χάρτη του Ευρωπαϊκού βόλεϊ».

Ευαγγελία Μερτέκη: «Ξέραμε πριν μπούμε στο γήπεδο οτι έπρεπε να πάρουμε τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι για να προκριθούμε. Απέναντί μας είχαμε μια ομάδα που ήταν πολύ καλή αμυντικά. Εμείς όμως με υπομονή και θέληση, καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη με 3-1 αν κι ήμασταν πάρα πολύ κουρασμένες απο τις συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Πιστεύαμε μέχρι τέλος οτι θα πάρουμε τη πρόκριση γιατί έχουμε γίνει ομάδα και μετά τη νίκη επί της Ουγγαρίας το πιστέψαμε και το θέλαμε ακόμα περισσότερο».

Αρέτα Κονόμη: «Παίζαμε με μια πολύ ανταγωνιστική και δυνατή ομάδα. Θέλαμε όμως καθαρή νίκη για να πάρουμε τη πρόκριση και καταφέραμε να τη πάρουμε. Δουλεύουμε περίπου ένα μήνα όλες μαζί και σίγουρα θέλουμε περισσότερα παιχνίδια ως ομάδα. Παρουσιάσαμε ένα πολύ καλό σύνολο κι αν κρατάμε κάτι από αυτό το τουρνουά είναι ότι δεν τα παρατήσαμε στιγμή και κάναμε κάποιες ανατροπές, στοιχεία που είναι πολύ καλά για τη συνέχεια».

Εύα Χαντάβα: «Σήμερα δώσαμε το πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι μας στο τουρνουά οπότε ήταν λογικό ην ομάδα να μην έχει την ενέργεια που είχε στα προηγούμενα. Το θετικό είναι ότι καταφέραμε να κερδίσουμε μια μαχητική ομάδα όπως η Αυστρία πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση. Ξέραμε ότι η νίκη ήταν μονόδρομος για να προκριθούμε στην επόμενη φάση και τα καταφέραμε. Είμαι χαρούμενη γιατί σε αυτό το τουρνουά δείξαμε ότι είμαστε πραγματικά ομάδα».