DARK ROOM

Σάλος στην Ρουμανία με στημένα ματς!

Σάλος στην Ρουμανία με στημένα ματς!

Τρεις Ρουμάνοι διεθνείς, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τις υποχρεώσεις τους, μέχρι νεοτέρας, από την Εθνική ομάδα, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε σκάνδαλο στημένων αγώνων, κινδυνεύουν με πρόστιμο από 50.000-150.000 και ποινή αποκλεισμού από το άθλημα.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες αποκαλύψεις οι πρώην άσοι της Αρκάντια Γκαλάτι,  Alexandru Muscina, Alexandru Cersemba και ο Andrei Ursache της Πιάτρα Νιαμτ, κατηγορούνται για χειραγώγηση αγώνων και μάλιστα κατά της ίδιας της ομάδας τους, στην περσινή αναμέτρηση του Challenge Cup ανδρών, με την σερβική Βοϊβοντίνα, κάτι που βάσει του ρεπορτάζ, απέκρυψε η Ομοσπονδία Βόλεϊ της Ρουμανίας.

stimena_roymania

“Λάβαμε ένα έγγραφο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βόλεϊ (FIVB) τον περασμένο μήνα, το οποίο μας ενημέρωσε ότι ο Alexandru Muscina, ο Alexandru Cersemba και ο Andrei Ursache αναστέλλονται προσωρινά,λόγω στοιχηματισμού και χειραγώγησης αποτελεσμάτων αγώνων” δήλωσε χθες ο Γκεόργκε Βισάν, πρόεδρος της Ρουμανικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ. “Εξακολουθούμε να γνωρίζουμε ότι η τελική απόφαση καθυστερεί, επειδή ένα μέλος της επιτροπής, που ήταν από την Καραϊβική, απουσίαζε εξαιτίας του Τυφώνα Ίρμα και πρέπει να αντικατασταθεί”, δήλωσε ο επικεφαλής του ρουμανικού βόλεϊ.

Οι τότε αθλητές της Αρκάντια Γκαλάτι Muscina και Cersemba, φέρεται ότι έπαιξαν εναντίον της ομάδας τους πριν από τον αγώνα Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ, στις 4 Ιανουαρίου 2017, όπου οι Ρουμάνοι ηττήθηκαν τότε με 3-0 σετ. Δύο εβδομάδες αργότερα, στο Γκαλάτι, πριν από τον επαναληπτικό με τους Σέρβους, ο επικεφαλής της ομάδας ανακοίνωσε στο ρουμανικό σύλλογο ότι δύο παίκτες διερευνώνται ως ύποπτοι για “στήσιμο αγώνωνων” χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει. Τότε η Αρκάντια Γκαλάτι κέρδισε το παιχνίδι με 3-2 σετ, αλλά αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

facebook

Ο τρίτος παίκτης που είναι “παροπλισμένος”, ο Andrei Ursache, φέρεται να στοιχημάτισε με την παρότρυνση των δύο άλλων,  στο “ύποπτο’ ματς της Γκαλάτι. Ο Ursache παραδέχθηκε ότι στοιχημάτισε 290 ευρώ στο λογαριασμό του σε στοιχηματική εταιρεία στο διαδίκτυο, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν είναι επαγγελματίας παίκτης του στοιχήματος. Ο άσος της Πιάτρα Νίαμτ  δήλωσε επίσης ότι δημιούργησε το λογαριασμό του την ίδια μέρα που στοιχημάτισε γιατί διάβασε στα ΜΜΕ ότι η Αρκάντια Γκαλάτι θα πήγαινε στη Σερβία με πολλές απουσίες βασικών.

Ωστόσο, όπως αποκαλύψθηκε ο Ursache ήταν δημιουργός μια σελίδας στο Facebook για επιλογές στοιχήματος βόλεϊ, η οποία αριθμούσε 1200 μέλη, μεταξύ των οποίων  εκατοντάδες ενεργοί αθλητές προπονητές, διαιτητές, άνθρωποι της ομάδας, υπάλληλοι της ρουμανικής Ομοσπονδίας, αλλά και από το διεθνές βόλεϊ. Ο εν λόγω λογαριασμός μάλιστα ήταν ενεργός έως και τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου με το όνομα “PonturiVolei România”.

Να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που στοιχηματίζει κάποιος σε μία εταιρεία, η Διεθνής Ομοσπονδία Βόλεϊ με τη βοήθεια λογισμικού που παρέχεται από τους CIO’s, είναι ενήμερη όταν το όνομα ενός παίκτη στη βάση δεδομένων στοιχηματίζει. Όπως και τι ακριβώς στοιχηματίζει…