Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σαλπάρει για μακριά με καπετάν-Ρούση

Σαλπάρει για μακριά με καπετάν-Ρούση

Νέα εποχή ανατέλλει στη Σαντορίνη, καθώς ο 38χρονος νυν ομοσπονδιακός τεχνικός,  διαδέχεται τον Απόστολο Οικονόμου στον πάγκο του Α.Ο θήρας, που θα προσπαθήσει βασιζόμενος κυρίως σε ελληνικό «αίμα» να κυνηγήσει για μια ακόμη χρονιά τη διάκριση.

Ο εκλέκτορας της Εθνικής Γυναικών, που μετά τις επιτυχημένες χρονιές στον Παναθηναϊκό, στην παρθενική νησιωτική πρόκληση της καριέρας του στη Νάξο τα πήγε περίφημα, οδηγώντας τον Πανναξιακό στους τελικούς Α1 Γυναικών και Κυπέλλου, παραμένει για δεύτερη χρονιά στις Κυκλάδες, αυτή τη φορά όμως αναλαμβάνει το “τιμόνι” της τεχνικής ηγεσίας του Α.Ο Θήρας.

Με την υπογραφή του καταξιωμένου τεχνικού στον σχεδιασμό της ομάδας, η Σαντορίνη αρχίζει σιγά σιγά να χτίζει σε γερές βάσεις το ρόστερ της νέας χρονιάς. Στόχος της διοίκηση θα είναι για φέτος να δημιουργηθεί ένας «κορμός» 7-8 Ελληνίδων αθλητριών, ώστε να παραμείνει διαχρονικά και να μην γίνονται συνεχώς αλλαγές σε παίκτριες.

Παράλληλα φιλοδοξία των ανθρώπων του ΑΟ Θήρας είναι στο μέλλον να βγουν από τα “σπλάχνα” της ομάδας 2-3 “δικά τους” παιδιά που θα καταφέρουν να στελεχώσουν αύριο την γυναικεία ομάδα. Το δύσκολο αυτό έργο αναμένεται να βαρύνει και φέτος τις πλάτες δύο γνώριμων αθλητριών της Νίκης Μουντάκη και της Άρτεμις Σκορδίλη που θα αναλάβουν τις ακαδημίες.

Ωστόσο, τα όνειρα δεν… κοιμούνται ποτέ στην Καλντέρα, καθώς στο μυαλό των διοικούντων του ΑΟ Θήρας, ο πήχης παραμένει πάντα ψηλά και για αυτό, όταν μεστώσουν κάποιες καταστάσεις και υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ενδέχεται να γίνουν και οι απαραίτητες οικονομικές υπερβάσεις με στόχο τον πρώτο τίτλο στο νησί.

Για την ώρα πάντως έχει ήδη ξεκινήσει η αναζήτηση των αθλητριών, Ελληνίδων και ξένων που θα στελεχώσουν το καμάρι των Κυκλάδων για τη σεζόν 2017-2018.