Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Σαν σε προπόνηση οι «πράσινοι»

Σαν σε προπόνηση οι «πράσινοι»

Ανάλυσε το

Σε ένα ματς, που αλλιώς το περίμεναν τόσο οι αθλητές όσο και ο κόσμος του Παναθηναϊκού που ήταν συνεπείς με την “πράσινη” Volleyday στην Κυψέλη, η ομάδατου Δημήτρη Ανδρεόπουλου θριάμβευσε σαν σε προπόνηση με 3-0 (25-16, 25-16, 25-22) του ελλιπέστατου Άρη, που έδειξε ανταγωνιστικός, μόνο στο γ’ σετ. Με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 35 βαθμούς, που έστω και προσωρινά τον έφεραν στην 4άδα, ενώ ο Άρης παρέμεινε στην 9η θέση με 18 βαθμούς.

Ο Γιάννης Μέλκας αιφνιδίασε με το σχήμα που κατέβασε στο παιχνίδι, καθώς εκτός από την βασική 6άδα ήταν για εξωαγωνιστικούς λόγους οι Γιάννης Χαριτωνίδης, Μίκαλ Καμίνσκι, ενώ στη Θεσσαλονίκη είχε μείνει ο Γιάννης Κυριακίδης.

Με το καλό σερβίς του Πρωτοψάλτη ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να προηγείται με 5-1 των φιλοξενούμενων, που με εμφανή αδυναμία στο μπλοκ, πήγαν στο α’ τεχνικό τάιμ άουτ κυνηγώντας στο σκορ τους πράσινους με 8-3. Η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού και τα λάθη των κιτρίνων έφεραν μετά το 12-6 ξανά σε double score με 16-8 για να φτάσει το τριφύλλι στην κατάκτηση του α’ σετ , χωρίς ίχνος αντίστασης από τους φιλοξενούμενους,  με 25-16, 1-0.

Το β’ σετ ξεκίνησε με εκατέρωθεν λάθη, χαμένα σερβίς, άστοχες επιθέσεις από τα οποία κερδισμένος βγήκε ο Παναθηναϊκός, που για άλλη μια φορά έφτασε α’ σε τεχνικό ταίμ άουτ με 8-5. Ο Άρης, παρά τις χτυπητές αδυναμίες στο φιλέ, προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά με λάθη, τα οποία ήταν “βούτυρο στο ψωμί” των παικτών του Ανμδρεόπουλου, που ξέφυγαν με 16-11. Τα προβλήματα των κίτρινων στο φιλέ, μεταφέρθηκαν στη συνέχεια και στην υποδοχή με αποτέλεσμα την κακή ανάπτυξη από τον Πιπέργια, ο οποίος στο 18-12 δέχθηκε μαζί με τον Πρωτοψάλτη κίτρινη κάρτα για κάποιες… φιλοφρονήσεις που αντάλλαξαν στο φιλέ. Ο Μέλκας, στην προσπάθεια να βρει γιατρικό στο πρόβλημα της υποδοχής, πέρασε στο ματς αντί του… κατά συνθήκη ακραίου, κεντρικού Στίγγα, τον Κουτσονίκα, χωρίς όμως επιτυχία κι έτσι το καλό σερβίς του Πρωτοψάλτη και η επίθεση Πανταλέοντα “έβαψαν” στα… πράσινα και το β’ σετ με 25-16, 2-0.

Με την πλάτη στον τοίχο πλέον ο Άρης αντέδρασε στο γ’ σετ, όπου με Χαριτωνίδη αντί Πιπέργια και Στίγγα αντί Κουτσονίκα προηγήθηκε για πρωτη φορά στο σκορ με 3-2 από άσο του Ντόχερτι και από τα λάθη του αντιπάλου του έφτασε και πρώτος στο τεχνικό ταίμ αόυτ με πέρασμα του Μαυροβουνιώτη, 8-5. Οι επιθέσεις του Πρωτοψάλτη και το μπλοκ του Χοι έφεραν το σκορ στα ίσα 10-10. Η υπέρβαση Χαριτωνίδη έδωσε για πρωτη φορά προβάδισμα στο σετ στους γηπεδούχους, όμως ο πόντος που πανηγυρίστηκε περισσότερο από όλους ήταν αυτός από την άμυνα του λίμπερο, Μπούρα 12-10. Από κει και πέρα έγινε μάχη μετά το 16-14 των γηπεδούχων, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την επιθετική τους κυριάρχία έφτασαν τελικά με 25-22 στο “καθαρό” 3-0.

Το… «ταμείο»

Με εξαίρεση ίσως τον Μίκαλ Καμίνσκι, που έχει τις γνωστές ενοχλήσεις στο γόνατο φαίνεται πως η αποχή των απλήρωτων παικτών και οι διαμαρτυρία προς τη διοίκηση άρχισε από τηνΚυψέλη, καθώς ο Παναθηναϊκός βρήκε απεναντί του μία ομάδα χωρίς ψυχολογία, χωρίς παίκτες “κλειδιά” και έτσι η παρέα του πολύ καλού ξανά Κουκ δε δυσκολεύτηκε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο, που διατηρει “ζωντανές” τις ελπίδες για 4άδα.

Τάδε έφη…

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Παρουσιαστήκαμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι ιδιαίτερα στα δυο πρώτα σετ και πήραμε αυτό που θέλαμε, τη νίκη μέσα σε μια πού όμορφη ατμόσφαιρα και ημέρα βόλεϊ όπως ήταν η σημερινή. Θα κυνηγήσουμε το στόχο της 4αδας μέχρι τέλος».

Ο ακραίος του Παναθηναϊκού Θανάσης Πρωτοψάλτης είπε: «Πιέσαμε σερβίς και είμαστε ενεργητικοί στο μπλοκ. Βγάλαμε τον Άρη έξω από τα 3μ. και κάναμε το παιχνίδι μας. Το μεγάλο στόχο που ήταν η άνετη παραμονή τον έχουμε πετύχει. Από εδώ και πέρα είναι ο προσωπικός στόχος των παικτών είναι η 4αδα και όσο νικάμε φτάνουμε όλο και πιο κοντά. Εχουμε μπροστά μας τον Ολυμπιακό και δύο εβδομάδες για να προετοιμαστούμε καθώς μεσολαβεί η διακοπή λόγω κυπέλλου».

Ο προπονητής του Άρη Γιάννης Μέλκας δήλωσε: «Είχαμε ρυθμό στους προηγούμενους αγώνες αλλά σε αυτό το ματς φάνηκε η έλλειψη προπόνησης που είχαμε όλη την εβδομάδα. Το μυαλό των παικτών μου ήταν στα προβλήματα που έχουμε. Ο Παναθηναϊκος ήταν καλύτερος από τη θέση “4” με τους Πρωτοψαλτη, Κουκ και ειδικά όταν είχε καλή υποδοχή έπαιζε γρήγορα με τους κεντρικούς του και δεν είχαμε τύχη. Μπήκαμε καλά μόνο στο 3ο σετ. Είναι καλό που έρχεται η διακοπή του Κυπέλλου για να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα μας. Προφύλαξα τον Καμίνσκι γιατί είχε κάνει μόνο μία προπόνηση όλη την εβδομάδα».

Με τη γλώσσα των αριθμών

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 6 άσσους, 38 επιθέσεις 7 μπλοκ και26 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι του Άρη προήλθα από 2 άσσους, 22 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-16, 25-16, 25-22)

ΠΑΝΑΘΗΑΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Στιβαχτής 1 (μπλοκ), Κουκ 12 (10/14 επ, 2 μπλοκ, 38% υπ – 29% άριστες), Πρωτοψάλτης 17 (11/17 επ, 6 άσσοι, 64% υπ – 64% άριστες), Χόι 9 (6/7 επ, 3 μπλοκ), Πανταλέων 4 (4/6 επ), Μπέλος 7 (6/18 επ, 1 μπλοκ) / Πολυχρονιάδης (λ, 50% υπ -25% άριστες), Μπούρας (λ), Σαμαντάς 1 (1/1 επ)

ΑΡΗΣ (Μέλκας): Μαυροβουνιώτης 6 (5/17 επ, 1 μπλοκ, 50% υπ – 25% άριστες), Πιπέργιας 2 (1/1 επ, 1 μπλοκ), Ντόχερτι 5 (3/9 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μήλης 6 (5/14 επ, 1 μπλοκ), Στίγγας 4 (4/15 επ, 45% υπ – 26% άριστες), Χατζηπαραδείσης 8 (4/8 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ) / Μπαμπαλιούτας (λ, 38% υπ – 25% άριστες), Κουτονίκας, Χαριτωνίδης