CHAMPIONS LEAGUE

Σαρωτική η Βάσας του Αθανασόπουλου στην πρεμιέρα του Champions League

Σαρωτική η Βάσας του Αθανασόπουλου στην πρεμιέρα του Champions League

Με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του τροπαίου του φετινού διεθνούς τουρνουά του Α.Ο. Θήρας “Νομίκεια 2022” η ουγγρική Βάσας του Γιάννη Αθανασόπουλου μπήκε “με το δεξί” στον πρώτο αγώνα των προκριματικών του Champions League γυναικών, όπου στη Γάνδη η νταμπλούχος Ουγγαρίας επικράτησε άνετα με 0-3 (14-25, 12-25, 17-25) σετ της βελγικής  Γκεντ.

Μπροστά σε 1000 θεατές, όπου εκτός του Γιάννη Αθανασόπουλου η παρουσία του β’ διαιτητή, Μιχάλη Κουτσούλα, έδωσε μία επιπλέον “γαλανόλευκη πινελιά”, η ομάδα της Βουδαπέστης, δεν αντιμετώπισε κανένα προβλημα και εφτασε “σαν σε προπόνηση” στον θρίαμβο και απομένει το β’ ματς, εντός έδρας στις 26/10 για να “σφαργίσει” την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τοπ σκόρερ της αναμέτρησης με 21 πόντους αναδείχθηκε η Μπόικο της Βάσας, άλλους 15 πρόσθεσε η Αμερικανίδα κορυφαία επιθετικός του “Νομίκεια 2022” ,  Τέιλορ Μπάνιστερ με 15 πόντους, τη στιγμή που η “οικοδέσποινα” δεν είχε παίκτρια με διψήφιο αριθμό πόντων.

“Για να είμαι ειλικρινής, πριν το ματς, δεν πίστευα ότι θα καταφέρναμε να κερδίσουμε τόσο εύκολα, αλλά τα κορίτσια ήταν εξαιρετικά συγκεντρωμένα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ακολούθησαν πλήρως την τακτική που είχαμε πει και γι’ αυτό και είμαι πολύ περήφανη για αυτά! Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό ήταν μόνο το πρώτο ματς της μονομαχίας μας με τη Γκεντ”, δήλωσε ο τρεμπλούχος τεχνικός της Βάσας, Γιάννης Αθανασόπουλος, που φέτος δεν θα υπερασπιστεί τα κεκτημένα στο MEVZA Cup, αφού η διοίκηση της ουγγρικής ομάδας θέλει να δώσει περισσότερο έμφαση στo κυνήγι της διάκρισης στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, αλλά και στις εγχώριες διοργανώσεις, αρχής γενομένης από το Σάββατο 22/10 όπου στην πρεμιέρα της Extraliga ξεχωρίζει το τοπικό ντέρμπι της Βουδαπέστης, ΜΤΚ  Βάσας.