Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Σε απολογία ο Ολυμπιακός, πρόστιμο ο ΠΑΟ και ο Γκόμεζ!

Σε απολογία ο Ολυμπιακός, πρόστιμο ο ΠΑΟ και ο Γκόμεζ!

Η ΕΣΑΠ κάλεσε σε απολογία τον Ολυμπιακό για τα επεισόδια κατά την διάρκεια του 3ου τελικού με τον ΠΑΟΚ στον χώρο του πάρκινγκ του «Μελίνα Μερκούρη». Ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει 100 ευρώ πρόστιμο για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στον αγώνα με την Νίκη Αιγινίου ενώ αν και το πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί… τιμωρήθηκε και ο Ερνάντο Γκόμεζ!

Η κλήση σε απολογία:

Το ΜΠΔΟ της ΕΣΑΠ κάλεσε σε απολογία τον Ολυμπιακό για τα επεισόδια που είχαν προκαλέσει οι οπαδοί του κατά την διάρκεια του 3ου τελικού με τον ΠΑΟΚ στον χώρο του πάρκινγκ του «Μελίνα Μερκούρη». Τα επεισόδια αναφέρονται σε έκθεση της αστυνομίας. Η ανακοίνωση:
Το ΜΠΔΟ της ΕΣΑΠ έχοντας υπ’ όψη τις διατάξεις των άρθρων 1, 13, 14, 15, 17, 18, 19, 20, 22, 28, 37 και 38 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π. καλεί το ΤΑΑ Ολυμπιακός, όπως μέχρι την Δευτέρα 16.7.2018 και ώρα 15.00 παραστεί ενώπιων μας ή καταθέσει έγγραφο υπόμνημα στην γραμματεία της ΕΣΑΠ, σχετικά με τις καταγγελλόμενες πράξεις, όπως προκύπτουν από τα συνημμένα στην παρούσα κλήση έγγραφα του αγώνα του σωματείου σας, που διεξήχθη στις 09.05.2018 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη (Αθλητικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη»).

Οι αποφάσεις έχουν ως εξής:

“Η πρόεδρος του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ τιμώρησε τον Παναθηναϊκό με 100 Ευρώ πρόστιμο για ανάρμοστη συμπεριφορά των οπαδών του στον αγώνα με τον ΜΑΣ Νίκη στο Αιγίνιο για τα πλέι άουτ στις 26 Απριλίου 2018. Η απόφαση:
Έχοντας υπ’ όψη τις διατάξεις των άρθρων 1, 13, 14, 15, 17, 18, 19, 21, 22, 25, 28, 37 και 38 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τους ισχυρισμούς του εγκαλούμενου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.», όπως αναπτύχθηκαν αναλυτικά από τον πληρεξούσιο δικηγόρο. Και

Από την εκτίμηση των εγγράφων της σχηματισθείσας δικογραφίας (φύλλο αγώνα, το έντυπο καταγραφής Κομισάριου αγώνα, το από 26.6.2018 απολογητικό υπόμνημα και τα συνημμένα σε αυτό σχετικά).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ

στο ως άνω σωματείο χρηματικό πρόστιμο ποσού εκατό (100,00) ευρώ λόγω αφής καπνογόνου (άρθρα 17§2Α περ. β’ και 28 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), λαμβάνοντας κυρίως υπ’ όψη, ότι δεν χρειάστηκε να γίνουν συστάσεις, να διακοπεί ο αγώνας ή να εκκενωθεί το γήπεδο (βλ. φύλλο αγώνα αναφορικά με άμεση κατάσβεση), καθώς και την εν γένει συμπεριφορά των (κατά τον χρόνο διενέργειας του αγώνα) παραγόντων του εγκαλούμενου ΤΑΑ για την πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων φαινομένων (άρθρο 18 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ). Σημειώνεται, ότι το εγκαλούμενο σωματείο δεν έχει υποπέσει στο ίδιο ως άνω παράπτωμα κατά τη διάρκεια της αυτής αγωνιστικής περιόδου.

Η Πρόεδρος του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ”

Η απόφαση για Γκόμεζ

“Η πρόεδρος του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ τιμώρησε τον Ερνάντο Αντρες Γκόμες Κάνας με ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η απόφαση:
Έχοντας υπ’ όψη τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 4Α, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 37, 38 και 49 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη το από 15.5.2018 απολογητικό υπόμνημα του Ernardo Andres Gomez Canas, αθλητή πετοσφαίρισης του ΤΑΑ «Α.Π.Φ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ». Και

Από την εκτίμηση των εγγράφων της σχηματισθείσας δικογραφίας (φύλλο αγώνα και έντυπο καταγραφής Κομισάριου αγώνα).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ

στον εγκαλούμενο αθλητή (α) ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας και χρηματικό πρόστιμο ποσού τριακοσίων πενήντα (350,00) ευρώ για την επιθετική συμπεριφορά του μετά την λήξη του αγώνα (άρθρα 2, 4Α, 9, 12 και 15 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), λαμβάνοντας υπ’ όψη την συγνώμη που εξέφρασε και το γεγονός ότι δεν έχει υποπέσει στο ίδιο ως άνω ή άλλα παραπτώματα κατά τη διάρκεια της αυτής αγωνιστικής περιόδου. Και (β) αυστηρή έγγραφη επίπληξη για την δυσφήμηση του αθλήματος (άρθρο 49§§1 και 5 Δ’ περ. α’ του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), καθ’ όσον ο τελευταίος ενήργησε κατά τρόπο, που δυσφημεί το άθλημα της Πετοσφαίρισης στην συνείδηση του φίλαθλου κόσμου, μπορεί δε να παρακινήσει τους φιλάθλους σε πράξεις βίας”.