BEACH VOLLEY

Σε… διηπειρωτικό όμιλο οι Κότσι/Ζούπα (foto-vid)

Σε… διηπειρωτικό όμιλο οι Κότσι/Ζούπα (foto-vid)

Στη μάχη της διάκρισης στο Όπεν τουρνουά της Λουκέρνης ρίχνονται από σήμερα οι διεθνείς Γιώργος Κοτσιλιάνος και Νίκος Ζουπάνι (No 14), οι οποίοι μετά τη χθεσινή κλήρωση του C’ ομίλου συγκεντρώνουν βάσιμες πιθανότητες για πρόκριση, αφού βάσει της κατάταξης είναι η δεύτερη θεωρητικά ισχυρότερη ομάδα.

Στην πρεμιέρα λοιπόν της δεύτερης φετινής τους συμμετοχής σε Όπεν τουρνουά του World Tour 2015 οι πρωταθλητές μας, μετά την 17η θέση που κατέλαβαν στο εναρκτήριο τουρνουά στο Φουζού της Κίνας, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το δίδυμο από την Πολωνία, Κόσιακ/Ρούντολ (Νο 19).

Οι Πολωνοί πρωταθλητές, που ως Νο 1 των προκριματικών προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό σημειώνοντας δύο νίκες, με 2-0 σετ επί των Ολλανδών Κέεμικ/Βάσμανς (Νο 32) και 2-1 σετ επί των Δανών Κίλντεγκαρντ/Άμπελ αναμφίβολα θα είναι πιο κουρασμένοι από το ελληνικό δίδυμο, που στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει το ζευγάρι από το Κατάρ, Τζέφερσον/Σερίφ.

Μία ακόμη ομάδα, που αν και στο Νο 25 της κατάταξης προκρίθηκε από την προκριματική διαδικασία του τουρνουά, χάρις στις δύο νίκες που σημείωσε με 2-1 σετ επί των Βρετανών Γκρέγκορι/Σιφ (Νο 8) και των Γάλλων Σαλβέτι/Νταγκέρε.
Την ομάδα του Κατάρ, που έχει ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ολλανδίας συγκροτούν οι Τζέφερσον και Σερίφ.

jefferson_cherif_qatar_beach

Σε αντίθεση με τον 25χρονο γεννημένος στο Ρίο Ντε Τζανέιρο Βραζιλιάνο άσο, Τζέφερσον Σάντος Περείρα, τον οποίο η ομοσπονδία του Εμιράτου «βάφτισε» στο… πετρέλαιο Καταριανό, ο 19χρονος συμπαίκτης του Σερίφ Γιουνούς, είναι γέννημα θρέμα του Κατάρ και στα πρώτα του διεθνή βήματα αγωνίστηκε πέρυσι σε δύο τουρνουά (Ντόχα, Λάρνακα) με τον 20χρονο συμπατριώτη του Αχμέντ Τιζάν.

Το τελευταίο ματς των διεθνών μας, όπου ευχόμαστε να έχουν ήδη «καπαρώσει» την πρόκριση είναι αύριο κόντρα στην θεωρητικά ισχυρότερη ομάδα του ομίλου, τους Ρώσους Σεμέλνοφ/Κρασίλνικοφ (Νο 3).