Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Σε Βραχάτι και Σύρο τα βλέμματα

Σε Βραχάτι και Σύρο τα βλέμματα

Οι έξοδοι των πρωτοπόρων της Volleyleague, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ σε Βραχάτι και Σύρο, αποτελούν τα ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής που περιλαμβάνει όμως και πολλές ακόμη αμφίρροπες «μονομαχίες». Μιας αγωνιστικής που οι φίλοι του βόλεϊ θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τα δύο ντέρμπι μέσω των καναλιών της Nova…

ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

H αρχή γίνεται από το Βραχάτι το Σάββατο 10 Ιανουαρίου στις 19:00. Εκεί όπου ο Παμβοχαϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές χειμώνα του Δημήτρη Καζάζη θέλουν να ζευγαρώσουν τις νίκες τους επί του Παμβοχαϊκού, ο οποίος ενισχύθηκε με την απόκτηση του Αμερικανού, Rowe και κυνηγάει μία άτυπη ρεβάνς από τους ερυθρόλευκους.

Από την πλευρά του προπονητής του Παμβοχαϊκού Μίκαελ Μέρτεν σχολίασε το πρώτο παιχνίδι του πρώτου γύρου επισημαίνοντας ««Κάναμε καλή προετοιμασία για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Ξέρουμε τον αντίπαλο μας και θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο. Ο Ρόου δείχνει γρήγορη προσαρμογή στην ομάδα. Σταδιακά θα μπορέσουμε να κλείσουμε τα κενά μας και να ανεβάσουμε κι άλλο το αγωνιστικό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός έχει γρήγορο παιχνίδι με πολλές επιλογές και έχουμε ετοιμαστεί καλά. Κάθε ομάδα θέλει τον κόσμο δίπλα της και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε εξαίρεση».

Ο κεντρικός των «ερυθολεύκων» Γιάννης Τακουρίδης μιλώντας για τον αγώνα τόνισε «Ξέρουμε πως θα έχουμε δύσκολο έργο στο Βραχάτι αλλά είμαστε έτοιμοι και έχουμε τις λύσεις για να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο. Μπήκαμε καλά το 2015 με νίκη στη Λαμία και θα είναι ιδανικό να μπούμε καλά και στον Β΄γύρο. Θέλουμε να κρατήσουμε το προβάδισμα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου ώστε να έχουμε πλεονέκτημα στα πλέι οφ αλλά κυρίως να μαζέψουμε πιο πολλούς βαθμούς απ΄ότι στον Α΄ γύρο».

ΛΑΜΙΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας ο τοπικός Γυμναστικός φιλοξενεί στις 19.00 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με τις δύο ομάδες να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα στην πρεμιέρα του β’ γύρου. Για τους γηπεδούχους, γίνεται αγώνας δρόμου για να προλάβει το ματς ο Πολωνός διαγώνιος, Λεχ που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στην πλάτη, ενώ οι ακρίτες με δεδομένες τις απουσίες των πασαδόρων Κίσιτς, Κασαμπαλή επιστρατεύουν και πάλι μετά από 8 μήνες απραξίας τον πολύπειρο, Άκη Σιδηρόπουλο, προκειμένου μετά την ήττα στη Σύρο να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη του 2015.

Ο τεχνικός των Θρακιωτών Σάκης Μουστακίδης υπογράμμισε για τον αγώνα «Η ομάδα προσπαθεί να ορθοποδήσει μέσα από πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα. Το ότι η Λαμία είναι τελευταία στη βαθμολογία περισσότερο μας ανησυχεί παρά μας εφησυχάζει. Ο Σιδηρόπουλος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μου και τον ευχαριστώ. Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε τη νίκη και μετά, με την επιστροφή του Κασαμπαλή να μπούμε και πάλι στους ρυθμούς μας. Εφέτος πράγματι έχουμε πρόβλημα εκτός έδρας αλλά στον Β΄ γύρο θα προσπαθήσουμε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς μακριά από την Αλεξανδρούπολη ώστε να διατηρήσουμε τη θέση μας».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΕΝΤ

Στην Κυψέλη ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 19.30 τη νεοφώτιστη ΜΕΝΤ, σε ένα ενδιαφέρον ματς, όπου αμφότερες οι ομάδες θα εμφανιστούν ενισχυμένες με στόχο την επιστροφή στις νίκες. Οι πράσινοι, σε ένα ακόμη ματς μπροστά στον κόσμο τους, θα έχουν και πάλι μετά από 8 μήνες  στη σύνθεσή τους τον Χρήστο Μπέλο που θα πάρει θέση βασικού.

Ο Αμερικανός ακραίος των «πράσινων» Κουκ υπογράμμισε «Είμαστε έτοιμοι για την αυριανή αναμέτρηση. Είχαμε κάποιες αλλαγές αλλά είμαστε πνευματικά και σωματικά έτοιμοι για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι εξαιρετική και απλά πάμε να πάρουμε τους 3 βαθμούς, βαρεθήκαμε να παίρνουμε έναν. Έχουμε αυτοπεποίθηση μέσα στην έδρα μας. Ωστόσο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Επειδή δεν υπάρχουν εύκολα ματς σε αυτό το πρωτάθλημα αλλά όλοι μπορούν να κερδίσουν και να χάσουν, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην κάνουμε λάθη».

Από την άλλη πλευρά οι Θεσσαλονικείς, που δεν έχουν πάρει βαθμό φέτος εκτός Τούμπας, περιμένουν με αγωνία το ντεμπούτο του συμπατριώτη του Μπίσετ, Κλέρσεντ, που ήρθε από την Αγία Λουκία για να αντικαταστήσει τον Γκόρτσανιουκ.

Ο Δημήτρης Χατζηηλιάδης σχολιάζοντας τον αγώνα της Κυψέλης υπογράμμισε «Καλύτερος σε ποιότητα κ εμπειρία ο ΠΑΟΚ αυτοί σαν εμάς προσπαθούν να εντάξουν κάποιους νέους παίκτες στην ομάδα. Οπότε δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα αντιμετωπίσουμε στην διαγώνιο.. Έχουν από τα καλύτερα κέντρα του πρωταθλήματος κ φαίνεται οι 2 ακραίο ότι έχουν αφομοιώσει καλά την τακτική Ανδρεόπουλου πια και συνεργάζονται καλύτερα απ´ ότι στο πρώτο ματς με Στοιβαχτή. Απ’ την μεριά μας κάναμε δυνατές προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα προσπαθώντας να προσαρμόσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα σε σερβίς -μπλοκ και άμυνα απέναντι στον Παναθηναϊκό».

ΑΕΚ – ΑΡΗΣ

Η αγωνιστική αυλαία της ημέρας πέφτει στις 20.00 στη Γλυφάδα, όπου η ΑΕΚ, αντιμετωπίζει τον σκληροτράχηλο Άρη, σε έναν αγώνα επιβίωσης για τις δύο ομάδες.

Ο Ζήνωνας Ζοφώλης θα βρεθεί για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στον πάγκο της «Ένωσης» προσπαθώντας να πάρει τη νίκη που θα κρατήσει την ΑΕΚ ζωντανή στην παραμονή.

Ο διαγώνιος των «κιτρινόμαυρων» Τσέντομιρ Ίλιτς αναφερόμενος στον αγώνα  με τον Άρη τόνισε «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ένας τελικός για εμάς που θέλουμε να κερδίσουμε για να μην έχουμε θέματα με την παραμονή μας. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε στην προπόνηση με τον νέο προπονητή και πιστεύω να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Παράλληλα ζητάμε και τον κόσμο της ΑΕΚ να έρθει στο γήπεδο και να μας στηρίξει στην δύσκολη προσπάθεια που κάνουμε».

Από τον Άρη ο Γιάτσης ευελπιστεί στο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα καθώς η συμμετοχή του Χαριτωνίδη για τους Θεσσαλονικείς  θεωρείται ξανά αμφίβολη, ενώ άγνωστο μέχρι τώρα παραμένεις ποιος θα αναλάβει χρέη διαγώνιου μετά την φυγή Μπέλου. Στα θετικά για τους «κιτρινόμαυρους» είναι η επιστροφή του Στέλιου Νικηφορίδη που επέστρεψε στον Άρη και δεν αποκλείεται να είναι ο αντι-Μπέλος στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

Ο Στέλιος Πιπέργιας τόνισε «Η ομάδα έδειξε από το προηγούμενο ματς με τον Παμβοχαικό ότι δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση βαθμολογικά. Έχουμε όλοι βάλει στόχο στο δεύτερο γύρο να ανατρέψουμε τα δεδομένα και η αρχή να γίνει στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ξέρουμε ότι είναι ένα δύσκολο ματς, σε μια δύσκολη έδρα αλλά παρόλα αυτά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής Volleyleague έχει ως εξής.

Το Σάββατο στις 19.00 Παμβοχαϊκός – Ολυμπιακός απευθείας από το NVSP3, Λαμία-Εθνικός Αλεξανδρούπολης, στις 19.30 Παναθηναϊκός – ΜΕΝΤ και στις 20.00 ΑΕΚ – Α.Σ.Άρης.

Την Κυριακή στις 18.00 Κηφισιάς – Ορεστιάδα και την Δευτέρα στις 19.00 Φοίνικας Σύρου – ΠΑΟΚ απευθείας από το NVSP3