CHAMPIONS LEAGUE

«Σεντονάτοι» και «αστεράτοι» Αρμενάκης, Πρωτοψάλτης!

«Σεντονάτοι» και «αστεράτοι» Αρμενάκης, Πρωτοψάλτης!

Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκαν οι ομάδες των διεθνών μας  άσων, που ως μοναδικοί Έλληνες αναμένεται να δώσουν έντονο “γαλανόλευκο” χρώμα στις φετινές βραδιές της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Παρά λοιπόν τον χθεσινό αποκλεισμό του ελλιπούς ΠΑΟΚ από την πανίσχυρη πολωνική Σκρα Μπελσατόφ για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης, Αρμενάκης και Πρωτοψάλτης συνεχίζουν να κρατούν ψηλά την σημαία του ελληνικού βόλεϊ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ach-volley

Χθες μάλιστα με μία ακόμη φοβερή εμφάνιση του Έλληνα διαγώνιου, η ομάδα της Λιουμπλιάνα, αν και έχασε με 3-1 (22-25, 25-23, 25-22, 25-23) σετ στον επαναληπτικό του Μονπελιέ από την γαλλική Αραγκο ντε Σετ, χάρις στο ίδιο σκορ του α’ αγώνα, κατάφερε με 18 πόντους (52%επ., 1 μπλοκ) του Αρμενάκη να  πανηγυρίσει στο “χρυσό” σετ την πρόκριση επί της γαλλικής ομάδας στους ομίλους της διοργάνωσης.

Εκεί στο πλαίσιο του D’ ομίλου η ομάδα του Τόλη αναμένεται να έχει δύσκολο έργο κόντρα στην ιταλική Μόντενα, την ομάδα που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ, Σκρα Μπελσάτοφ και την ρουμανική Κραϊόβα.

Εξίσου δύσκολη όμως με τον συμπατριώτη του, προβλέπεται και η αποστολή της Φριντριχσχάφεν. Η γερμανική ομαδα του Θανάση Πρωτοψάλτη, που στο χθεσινό εντός έδρας 3-2 (25-17, 25-16, 23-25, 22-25, 15-7) σετ επί της αυστριακής Χίπο Τιρόλ Ίνσμπρουκ, δηλώθηκε ως λίμπερο από το Βίταλ Χέινεν.

friedrichshafen

Έτσι με δύο νίκες και με δύο νίκες προκρίθηκε πανηγυρικά στους ομίλους, θα αντιμετωπίσει στον Β’ όμιλο την ρωσική κάτοχο του τίτλου, Ζενίτ Καζάν, την τουρκική Αρκάς και την γαλλική Παρί.