LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Σέρβις στους ομίλους του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς»

Σέρβις στους ομίλους του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς»

Πρεμιέρα σήμερα στο θεσμό του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» με τις 12 ομάδες  της Α1 να  είναι χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους των τριών ομάδων.Οι όμιλοι θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, στη Σύρο, στο Βραχάτι και στην Χαλκίδα ενώ την πρόκριση στο φάιναλ-4  θα πάρουν οι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.ss

Το φάιναλ-4 θα γίνει  όπως είναι γνωστό στην Κύπρο 26-27 Ιανουαρίου 2017 και στην πρωτη αγωνιστική θα παίξουν: ΠΑΟΚ-Ορεστιάδα (19.00), Ηρακλής Χαλκίδας – ΑΟΠ Κηφισιάς (20.30), Παμβοχαϊκός – Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 (19.00),  Κύζικος Νέας Περάμου – Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 (20.30)

paok-omadikh-2016-17

 Α΄όμιλος: Θεσσαλονίκη: ΠΑΟΚ-Ορεστιάδα

 Στον πρώτο αγώνα του Α΄ομίλου που θα γίνει στο PAOK Sports Arena, ο δικέφαλος υποδέχεται  τον Α.Ο.Ορεστιάδας (19.00) ενώ ρεπό στον όμιλο έχει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά για το Λιγκ Καπ ενώ ξεχωρίζει το γεγονός οτι οι δύο λίμπερο των ομάδων άλλαξαν το καλοκαίρι στρατόπεδο. Στον ΠΑΟΚ αγωνίζεται πλέον ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης που ήταν στην Ορεστιάδα και στην Ορεστιάδα ο Βασίλης Καρασαβίδης που τα τελευταία δύο χρόνια πανηγύρισε τίτλους με τον δικέφαλο.

Οι πρωταθλητές θα εμφανιστούν  αρκετά ανανεωμένοι σε σχέση με τους παίκτες που πήραν  μέρος το περυσινό πρωτάθλημα. Μοναδικός απών ο μυθικός Αμαράλ Ντάντε που μετά τα διαδικαστικά με τη βίζα του αναμένεται να φτάσει  σύντομα στην Ελλάδα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επίσημη επιστροφή μετά από ένα χρόνο απουσίας του εκπληκτικού Βενεζουελάνου Ερνάντο Γκόμεζ και mvp του πρωταθλήματος του 2015 οπως και του Ισραηλινού Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς.

Νέα πρόσωπα θα είναι ο Σέρβος πασαδόρος Βλάντο Πέτκοβιτς, ο ακραίος Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ο κεντρικός Ανδρέας Ανδρεάδης που ήρθαν από τον Φοίνικα, ο διαγώνιος Χαράλαμπος Σακόγλου από τον Ολυμπιακό, ο Σωτήρης Σωτηρίου από τον Άρη και ο Κωνσταντινίδης από την Ορεστιάδα.

Από την άλλη η Ορεστιάδα ολοκλήρωσε τις αλλαγές στο ρόστερ της με την απόκτηση της Κολομβιανής τριπλέτας  (ο ακραίος Τζέισον Μορέλο, ο ακραίος Αλεξάντερ Λουκούμι, ο κεντρικός Κριστιάν Καμίγιο) αλλά και του Τυνήσιου Ιμπραχίμ Μπέσμπες).

Αποκτήθηκαν ακόμα ο πασαδόρος Τάσος Αναστασιάδης και ο ακραίος Γιάννης Ιωαννίδης από τη Νίκη Αιγινίου, ο Βασίλης Καρασαβίδης από τον ΠΑΟΚ και προωθήθηκαν και ορισμένα παιδιά από τις ακαδημίες.

Το πρόγραμμα του ομίλου

 Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016
19.00: ΠΑΟΚ – Α.Ο.Ορεστιάδας
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Δανιηλίδου. Παρατηρητής: Αντωνούλης. Επόπτες: Δρανίτσας, Πεχλίδης.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016
20.30: Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδα
Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Βασιλειάδης. Παρατηρητής: Κάλλης. Επόπτες: Κουκουμάκας, Μαυρίδης.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016
17.00: ΠΑΟΚ – ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Διαιτητές: Θεμελής, Γεωργιάδης. Παρατηρητής: Βανδώρος. Eπόπτες: Μπουκουβάλας, Κύρκος.

 iraklis-xalkidas-panaxaiki-blok-77777

 Β’ ‘ομιλος: Χαλκίδα: Ηρακλή Χαλκίδας – ΑΟΠ Κηφισιάς

Στην Χαλκίδα διεξάγεται ο Β΄όμιλος όπου ο τοπικός Ηρακλής στο κλειστό της Κανήθου υποδέχεται στις 20.30 την Κηφισιά στον όμιλο συμμετέχει και ο Ολυμπιακός που την Παρασκευή έχει ρεπό.

Ο νεοφώτιστος Ηρακλής Χαλκίδας με προπονητή τον Σπύρο Γκολίτση απόκτησε τον διαγώνιο Ομάρ Τάπια από τον Άγιο Δομήνικο, τον Ουκρανό ακραίο Κίριλο Κλότσκο, στον Φερέλ Τέβιν από την Αγία Λουκία, στον Ζένια Γκόρτσανιουκ, τον Σταύρο Κασαμπαλή που αποκτήθηκε από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, τον Θάνο Παπαδημητρίου που ήρθε από τον Ηρακλή, τον έμπειρο κεντρικό Μάκη Κανέλλο από τον Παναθηναϊκό αλλά και τους Μάκη Κολτσιάκη, Κυριάκο Σπυριούνη και Αργύρη Αντιφάκο.

Η Κηφισιά απέκτησε την τελευταία στιγμή τον γνώριμο μας Ουκρανό από τη θητεία του στην ΑΕΚ τον 29χρονος Βαλεντίν Μπουρκόφσκι, τον Σλοβένο διεθνή ακραίο Ζλάτκο Πούλκο  τους έμπειρους ακραίους Κώστα Χριστοφιδέλη, Ηλία Λάππα, τον Βούλγαρο διαγώνιο Μπόγιαν Γιορντάνοφ και τον έμπειρο πασαδόρο Δημήτρη Νικολάκη

Επέστρεψε ο Κώστας Ταμπουρατζής μετά από ένα χρόνο στον Ολυμπιακό ενώ το κέντρο θα αγωνιστεί και ο Νίκος Παπαγγελόπουλος.

Το πρόγραμμα του ομίλου

 Γυμναστήριο Κανήθου

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016
20.30: ΑΠΣ Ηρακλής Χαλκίδας – ΑΟΠ Κηφισιάς
Διαιτητές: Φραγκάκης, Γεροθόδωρος. Παρατηρητής: Ακαρέπης. Επόπτες: Καπλανίδης, Λιδωρικιώτη.
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016
18.00: Ολυμπιακός – ΑΟΠ Κηφισιάς
Διαιτητές: Βουδούρης, Νικολόπουλος. Παρατηρητής: Ράπτης. Επόπτες: Ράντσιου, Γεωργάκη. Παρατηρητής: Τριανταφύλλου
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016
18.30: Ηρακλής Χαλκίδας – Ολυμπιακός
Διαιτητές: Μουλά Λ., Ονόπας. Παρατηρητής: Βαρθαλίτης. Επόπτες: Διαμάντης, Παπαχατζής. Γραμματεία: Τριανταφύλλου.

 kyzikos-pamvoxa-mgali-fasi-3456789

 Γ’ ‘ομιλος: Βραχατι: Παμβοχαϊκός-Παναχαϊκή

Στο Βραχάτι θα γίνουν οι αγώνες του Γ΄ομίλου με οικοδεσπότη τον Παμβοχαϊκό ο οποίος στην πρεμιέρα υποδέχεται στις 19.00 την Παναχαϊκή στο ντέρμπι της Πελοποννήσου ενώ στον όμιλο συμμετέχει και ο ΠΑΟ.

Ο Παμβοχαϊκός του Κώστα Δεληκώστα παρουσιάζεται ριζικά ανανεωμένος καθώς μόνο τρεις παίκτες έμειναν από την περσινή ομάδα. Διαγώνιος είναι ο Αινείας Τζελάτι που ήρθε από τον Άρη, ενώ η υποδοχή βασίζεται στον Βραζιλιάνο ακραίο Ενρίκ Μπατατζίμ και στον Αμερικανό ακραίο Γκρέγκορι Πέτι.

Παίκτης κλειδί είναι ο Σέρβος πασαδόρος Νικολά Ζιβάνοβιτς και κεντρικός ο Αυστραλός Γκράχαμ Μπο.  Αποκτήθηκαν επίσης οι Νίκος Αγγελόπουλος, ο Θεόδωρος Ιωαννίδης και ο λίμπερο Θεόδωρος Τσαδήμας.

Με νέο προπονητή τον Μανώλη Συνοδινό θα αγωνιστεί η Παναχαϊκή. Διαγώνιος είναι ο βετεράνος Νίκος Ρουμελιώτης, πασαδόρος αποκτήθηκε πρόσφατα ο Μανώλης Δημητριάδης που την περσινή σεζόν ήταν στον Παμβοχαϊκό και θα αγωνιστεί σε ένα γήπεδο που το ξέρει καλά. Ακραίοι είναι ο Βόσνιος Σορμάζ και ο Μεξικανός Μπαράχας. Ο Βραζιλιάνος Ρεκ και ο Βλαχοστάθης είναι οι δύο κεντρικοί ενώ λίμπερο είναι ο βετεράνος Μένιος Ρουμελιώτης και ο ταλαντούχος Μούσο Ιτάλο.

 Το πρόγραμμα του ομίλου

Γυμναστήριο « Γ.Τριαντάφυλλος»

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016
19.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013
Διαιτητές: Γεωργουλέας, Κουτσούλας. Παρατηρητής: Πέρρος. Επόπτες: Κούγιας, Mαριδάκης. Γραμματεία: Παπακυριακοπούλου.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016
19.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – Παναθηναϊκός
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Χανδρινός. Παρατηρητής: Ανδρονικίδης. Επόπτες: Κωνσταντινόπουλος, Καραγιαννόπουλος. Γραμματεία: Κτενά.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016
20.00: Παναθηναϊκός – Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013
Διαιτητές: Βουδούρης, Κυριοπούλου. Παρατηρητής: Ανδρονικίδης. Επόπτες: Κούγιας, Οικονομοπούλου.

 iraklis-pirin-omadiki-998888

Δ’ ομιλος: Σύρος: Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Κύζικος

Στη Σύρο διεξάγεται και ο Δ΄όμιλο όπου στο «Δ.Βικέλας» της Ερμούπολης, όπου οι νησιώτες έχουν ρεπό και θα μονομαχήσουν ο ενισχυμένος Ηρακλής Θεσσαλονίκης και η Κύζικος Νέας Περάμου που κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση.

Ο Ηρακλής στη Σύρο έχει κατακτήσει το κύπελλο του 2012, ενώ στον ημιτελικό του φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ τον περασμένο Φεβρουάριο πάλι στο «Δ.Βικέλας» ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 3-0 σετ.

Η ομάδα του Γιάννη Ορφανού άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με μεγάλο κανόνι τον Ρώσο διαγώνιος Λεβάν Καλατάντζε, ακραίοι είναι ο Σέρβος Λαζάρ Κοπρίβιτσα και ο Δημήτρης Ριζόπουλος που αποκτήθηκε από την Ορεστιάδα ενώ πασαδόρος αγωνίζεται ο Βούλγαρος Τσόνο Πέντσεφ. Αποκτήθηκαν από τον Άρη ο βετεράνος λίμπερο Λάμπης Μπαμπαλιούτα ο νεαρός πασαδόρος Γιάννης Πρώιος και ο Θεοδόσης Ηλίας που επέστρεψε στον «γηραιό» μετά από ένα χρόνο στον Φοίνικα.

Η Κύζικος Νέας Περάμου με προπονητή τον Γιάννη Λαϊο, έδειξε στα φιλικά  ένα αξιόμαχο σύνολο με τέσσερις ξένους. Πασαδόροι είναι ο Νίκος Κρέτσης και ο Γιώργος Δρογκάρης που συνδυάζουν εμπειρία και ικανότητα. Διαγώνιος είναι ο Βραζιλιάνος Περέιρα, ακραίοι ο Πολωνός Γκούλακ και ο Ουκρανός Τομίλιν και κεντρικός ο Σονάρι από τις Μπαχάμες. Λίμπερο είναι ο Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης από τον Παναθηναϊκό και δυνατή επιλογή τρίτου ακραίου ο Μιχάλης Σαρικεΐσογλου που έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα με την Παναχαϊκή την περσινή σεζόν.

Το πρόγραμμα του ομίλου

Γυμναστήριο Δ.Βικέλας)

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016
20.30: ΑΣΠ Κύζικος Νέας Περάμου – Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Μουλά Ειρ. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος. Επόπτες: Μπαρμπούνης, Παπακοσμάς.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016
19.30: Α.Ο.Φοίνικας Σύρου – ΑΣΠ Κύζικος Νέας Περάμου
Διαιτητές: Μουλά Ειρ., Μυλωνάκης. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος. Επόπτες: Παπαδημητρίου, Βρούτσης.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016
16.30: Α.Ο.Φοίνικας Σύρου – Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Μουλά Ειρ. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος. Επόπτες: Λιδωρικιώτη, Δαλέκου. Γραμματεία: Κούτρα.

UNCATEGORIZED
19/12/2023

Μ.Δ.Ο. της Ε.Σ.Α.Π.: Στον Παναθηναϊκό η νίκη με 3-0 και «καμπάνες» στον Ολυμπιακό για το επεισοδιακό ματς στο Ρέντη

Με μηδενισμό του Ολυμπιακού και την κατακύρωση της νίκης με 3-0 στον Παναθηναϊκό τιμώρησε με απόφασή του το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ τους...