DARK ROOM

«Σέξι ή σεξιστικό»;

«Σέξι ή σεξιστικό»;

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γυναικεία ομάδα των Καννών προκαλεί…. Έχουμε συνηθίσει εδώ και χρόνια την κορυφαία γαλλική ομάδα να εντυπωσιάζει και εκτός φιλέ με τα καλαίσθητα και σέξι ημερολόγια.

cannes2015

Ωστόσο, η επικοινωνιακή αφίσα για την προώθηση του αυριανού πρώτου φετινού εντός έδρας αγώνα των Καννών με τη Μπεζιέ, έχει πυροδοτήσει κατηγορίες σεξισμού και μισογυνισμού. Στο εν λόγω πόστερ εικονίζεται η πανέμορφη Σέρβα άσος, Σάνια Μπούρσατς με ένα «καυτό» μαύρο εσώρουχο να κρατά μια μπάλα.

bursac_cannes

Η ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδεύονταν από το ερώτημα προς τους φίλους της ομάδας: «Σέξι ή σεξιστικό»; Μολονότι πάρα πολλοί απάντησαν, ότι η Μπούρσατς είναι «σέξι», εκφράζοντας μεταξύ άλλων την άποψη ότι «είναι σέξι και τολμηρό, αλλά σίγουρα δεν είναι χυδαίο», δεν έλειψαν και οι γνώμες που υποστήριζαν ότι ξεπερνάει τα όρια του σέξι. «Είναι χάλια, η αφίσα είναι ντροπή. Αυτό το παιχνίδι είναι σαλόνι ερωτισμού ή τίποτε άλλο»;

rav7

Η εμβληματική αρχηγός των Καννών, Βικτώρια Ραβά δεν θα μπορούσε να μην πάρει θέση επί του θέματος: “Εμένα, δεν με σοκάρει καθόλου. Ήθελα να επιστρέψουν οι παλιές εμφανίσεις των βολεϊμπολιστριών, που ήταν σαν εσώρουχα. Δίνει μια σέξι εικόνα και λάμψη των αθλητριών. Έχουμε ήδη κάνει αφίσες με τις οποίες έχουμε προβάλει το βόλεϊ. Αλλά αυτό ήταν κάτι «πεζό» και όχι πολύ ζωντανό. Έτσι είπα λοιπόν «γιατί δεν φωτογραφίζεις ένα όμορφο κορίτσι με μια μπάλα φορώντας εσώρουχο» όπως στα κινούμενα σχέδια «Jeanne & Serge».

jeanne_serge_