Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Παραμονή-άθλος για Αίαντα

Παραμονή-άθλος για Αίαντα

Ανάλυσε το

Την παραμονή του στην κατηγορία εξασφάλισε και μαθηματικά ο Αίαντας Ευόσμου  που στο φινάλε της κανονικής περιόδου, επικράτησε 3-2 του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού που επέστρεψε στην Α2, ακριβώς ένα χρόνο μετά την άνοδο του, με εννιά πόντους στην 11η θέση.

Όσον αφορά την ομάδα του Ηλία Ζωλοσταθιάδη, η παραμονή του Αίαντα με 20 βαθμούς στην ένατη θέση, αποτελεί ένα μεγάλο άθλο αφού η ομάδα παρά τις πολλές δυσκολίες, με άπειρες παίκτριες και δύο μόνο ξένες,   μπόρεσε να  μείνει στην Α1 σε μια χρονιά που φέτος που υποβιβάστηκαν τρεις ομάδες απο την κατηγορία και όχι δύο όπως άλλες εποχές.

Τάδε έφη…

Ηλίας Ζωλασταθάδης (προπονητής Αίαντα): «Η χρονιά είναι μόνο πετυχημένη αφού ο μοναδικός στόχος ήταν η παραμονή. Τα καταφέραμε αν και δυσκολευτήκαμε τον τελευταίο 1.5 μήνα γιατί ξοδέψαμε ενέργεια για πράγματα που δεν ήταν ουσίας. Η επόμενη χρονιά θα μας βρει πιο έτοιμους και πιο… νέους».

Λάμπρος Πράππας (προπονητής Φιλαθλητικού): «Τελειώσαμε με το καλό και ευχαριστηθήκαμε το τελευταίο μας παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία. Έχουμε να σκεφτούμε πολλά στο τέλος της σεζόν, διοίκηση, προπονητικό τιμ, αθλήτριες και πιστεύω ότι μετά απ’ όλα αυτά θα βγει κάτι καλό για τον σύλλογο».

   

Με τη γλώσσα των αριθμών

 Τα σετ: 25-16, 22-25, 25-21, 15-25, 15-10

Αίας Ευόσμου (Ζωλασταθιάδης) Τοσουνίδου, Χρηστινίδου, Γλυκίδου, Φαμπιάν, Καράτερζη, Στεφανίδου, Ακριτίδου -λ / Καλαγασίδη, Κυριακίδου, Τζιαρλή.

Φιλαθλητικός (Πράππας) Τουσιούδη, Χατζηελευθερίου, Τζούριτς, Κουμπύρα, Υφαντή, Μπαζιάνα, Αναγνωστοπούλου -λ / Γαλογαύρου, Ντουλμπέρη, Γκαμζάρη, Μπουρλή, Παπαγιάννη