Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Σύγκρουση κορυφής στο Ρέντη

Σύγκρουση κορυφής στο Ρέντη

Tο σούπερ ντέρμπι μεταξύ των δύο μεγάλων αήττητων του πρωταθλήματος της Α1, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, κυριαρχεί στο πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» (4η αγωνιστική, 12/11, 18.00, Novasports-ΗD1, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Δεληκωστίδης).

Οι «ερυθρόλευκοι» που δεν εχουν χάσει ούτε σετ, θέλουν να κρατήσουν το αήττητο στο πρωτάθλημα και να πάρουν προβάδισμα έναντι των πρωταθλητών οι οποίοι προκρίθηκαν στον περυσινό τελικό των πλέι οφ, με δύο νίκες στο Ρέντη.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι με πολλές αλλαγές. Ο Ολυμπιακός άλλαξε προπονητή (Σλόμπονταν Μπόσκαν, αντί Φλάβιο Γκουλινέλι) και ο ΠΑΟΚ είχε δύο σοβαρούς τραυματισμούς βασικών παικτών της (Ερνάντο Γκόμεζ, Ανδρέα Ανδρεάδη), ενώ ο Βραζιλιάνος Αμαράλ Ντάντε δεν είναι ακόμα έτοιμος.

Αντίπαλοι έξι πρώην συμπαίκτες

Σε αυτό το ντέρμπι θα βρεθούν αντίπαλοι – έστω και στην 13αδα – έξι αθλητές που στο παρελθόν υπήρξαν συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό. Από τη μία ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ, ο Ντίμα Φιλίποφ και ο Γιώργος Στεφάνου από την άλλη ο Ερνάντο Γκόμεζ, ο Αμαράλ Ντάντε και ο Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού είναι η ανακατάληψη της κορυφής στην Volley League «Πάμε Στοίχημα». Με βαρύ πυροβολικό τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ και με στόχο την καλή υποδοχή και την γρήγορη ανάπτυξη θα κινηθεί ο Ολυμπιακός.

«Μαζί με τον κόσμο μέχρι το τέλος»

Ο πασαδόρος και αρχηγός του Ολυμπιακού Ντίμα Φιλίποφ είπε: «Είναι το πρώτο μεγάλο ντέρμπι. Οι δύο ομάδες δεν είναι ακόμα έτοιμες και στη συνέχεια θα παίξουν ακόμα καλύτερα. Εύχομαι περαστικά στον Γκόμεζ. Ο στόχος μας είναι η νίκη όχι μόνο σε αυτό το ματς αλλά σε όλα τα ντέρμπι της εφετινής σεζόν που θα κρίνουν τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο έχει προβλήματα αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Έχει έμπειρους παίκτες. Η ομάδας μας από αγώνα σε αγώνα παρουσιάζεται καλύτερη. Ο Μπόσκαν μας έχει δώσει ηρεμία στο παιχνίδι και είμαστε έτοιμοι να για να πάρουμε τη νίκη. Είναι ωραίο να παίζεις τέτοιους αγώνες. Είμαι βέβαιος πως οι οπαδοί μας θα είναι στο πλευρό μας όχι μόνο αύριο αλλά μέχρι το τέλος της σεζόν όπου θα πανηγυρίσουμε τον τίτλο».

Με Γκόμεζ, Ντάντε στην αποστολή

Η αποστολή του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην Αθήνα με παρόντες τους Ερνάντο Γκόμεζ και ο Αμαράλ Ντάντε. Ο πρώτος δε μπορεί να αγωνιστεί αλλά ακολούθησε την αποστολή για ψυχολογικούς λόγους, ενώ ο δεύτερος υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να προσφέρει. Βασικός διαγώνιος του ΠΑΟΚ θα είναι ο Χάρης Σακόγλου ο οποίος τη σεζόν 2015-16 αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και πλέον είναι βασικός διαγώνιος της αγαπημένης του ομάδα.

«Ντέρμπι αστέρων»

Ο διαγώνιος του ΠΑΟΚ Χάρης Σακόγλου είπε: «Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι πολλών αστέρων και είναι πολύ σημαντικό να αγωνίζομαι συμπαίκτης και αντίπαλος με κορυφαίους αθλητές που θαύμαζα και θαυμάζω. Πέρασα έναν καλό χρόνο στον Ολυμπιακό αλλά πήρα την απόφαση να πάω στον ΠΑΟΚ για να πάρω τίτλους. Δυστυχώς ο Γκόμεζ τραυματίστηκε και μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι βασικός.

Με τις συμβουλές του προπονητή μου και τη βοήθεια του Γκόμεζ παλεύω για να είμαι κάθε φορά καλύτερος. Θα γίνει μία μεγάλη μάχη που δεν θα κρίνει κάποιο τίτλο αλλά που θα προσφέρει θέαμα στους φιλάθλους. Αγωνιστικά έχουμε ελλείψεις αλλά έχουμε προετοιμαστεί ψυχολογικά και τακτικά για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα».

Ορεστιάδα-Ηρακλής Χαλκίδας

H πρώτη αναμέτρηση μεταξύ της Ορεστιάδας και του Ηρακλή Χαλκίδας για το πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» έχει και τον χαρακτήρα ενός άτυπου τελικού παραμονής ( 18.00).

Οι δύο ομάδες έχουν βασικό στόχο την σωτηρία και σε συνδυασμό ότι καμία από τις δύο δεν έχει πάρει βαθμό στις τρεις πρώτες αγωνιστικές κάνει επιτακτική την ανάγκη συγκομιδής βαθμών.

Η Ορεστιάδα μάλιστα επιχειρεί συνολική ανασυγκρότηση με την επιστροφή του Πλάμεν Κριστόφ στη θέση του προπονητή. Ο Βούλγαρος προπονητής πήρε τη σκυτάλη από τον Γερμανό Μίκαελ Μέρτεν και όπως δήλωσε παρά τα προβλήματα που υπάρχουν η νίκη κόντρα στον Ηρακλή Χαλκίδας είναι μονόδρομος.

«Δεν έχουμε χρόνο»

«Η ομάδα θέλει πολύ δουλειά για να καλύψει το χαμένο έδαφος αλλά δεν έχουμε χρόνο. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη και παράλληλα να νικήσουμε τους καθοριστικούς αγώνες που θα κρίνουν τον στόχο της παραμονής. Ένας από αυτούς είναι ο αγώνας με τον Ηρακλή Χαλκίδας. Ο αντίπαλος μας είναι δυνατή ομάδα αλλά κι εμείς μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Πιο πολύ από ποτέ θέλουμε τον κόσμο κοντά μας», είπε ο Πλάμεν Κριστόφ.

«Είμαστε πιο έτοιμοι»

Την πρώτη του νίκη στην Volley League θέλει να πανηγυρίσει ο Ηρακλής Χαλκίδας. Η ομάδα του Σπύρου Γκολίτση προέρχεται από την ήττα κόντρα στον ΠΑΟΚ την περασμένη Τετάρτη και πηγαίνει στην Ορεστιάδα για να πάρει το «διπλό». «Έφτασε η ώρα για τα ματς που θα κρίνουν την παραμονή μας στην κατηγορία. Από την αρχή αυτής της αποστολής το μυαλό μας ήταν στην Ορεστιάδα. Ξέρουμε πως και η Ορεστιάδα θέλει τους βαθμούς αλλά εμείς είμαστε πιο έτοιμοι ως ομάδα και θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλευτούμε αυτό. Με τον ΠΑΟΚ δεν πήγαμε άσχημα. Αν κερδίσαμε το 3ο σετ θα ήταν όλα διαφορετικά. Κρατάμε τα θετικά και πάμε για τη νίκη», δήλωσε ο ακραίος του Ηρακλή Χαλκίδας Ζένια Γκόρτσανιουκ.

Φοίνικας Σύρου-Κύζικος

Ενα μήνα μετά την αναμέτρηση τους για τον Δ΄όμιλο του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» ο Φοίνικας θα υποδεχτεί στη Σύρο την Κύζικο Νέας Περάμου, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα ( 19.30).

Ο Φοίνικας θέλει να διατηρήσει το αήττητο εντός έδρας και να συνεχίσει το σερί του μετά τις νίκες με Κηφισιά και Ορεστιάδα στο «Δημήτρης Βικέλας». Το «πειρατικό» δείχνει σημάδια βελτίωσης σε όλους τους τομείς, ενώ από την Δευτέρα ενσωματώθηκε με την ομάδα και ο Σέρβος κεντρικός Πέταρ Τουράνιανιν αλλά θεωρείται απίθανη η συμμετοχή του επειδή έχει μπει σε ατομικό πρόγραμμα προετοιμασίας.

«Μην αφήσουμε την Κύζικο»

Ο λίμπερο του Φοίνικα Δημήτρης Ζήσης είπε: «Περιμένω πιο δύσκολο αγώνα απ΄ότι με την Ορεστιάδα διότι η Κύζικος είναι πιο δυνατή ομάδα και πιο έτοιμη. Αν είμαστε σοβαροί και καλοί θα πάρουμε τη νίκη με 3-0. Η Κύζικος θα παρουσιαστεί πιο δυνατή και πιο δεμένη απ΄ότι στο Λιγκ Καπ. Σε όλα τα ματς που έδωσε κάτι πάει να κάνει και όπως φαίνεται αν βρει την ευκαιρία την εκμεταλεύεται. Για αυτό κι εμείς δεν πρέπει να της αφήσουμε χώρο και με καλό ρυθμό να πάρουμε ακόμα τρεις πολύτιμους βαθμούς».

Με διαγώνιο Τομίλιν

Η Κύζικος Νέας Περάμου αναζητά την πρώτη της νίκη στην Volley League «Πάμε Στοίχημα». Πριν δύο ημέρες αποχώρησε ο Βραζιλιάνος διαγώνιος Περέιρα Μάξον και η ομάδα βρίσκεται στην αναζήτηση διαγωνίου. Μέχρι τότε διαγώνιος θα γυρίσει ο Ουκρανός Αλεξάντερ Τομίλιν με ακραίους τον Πολωνό Κρίσιεκ Γκούλακ και παρτενέρ τον Μιχάλη Σαρικεΐσογλου. Η αποστολή της Κύζικου θα αναχωρήσει το πρωί του Σαββάτου για τη Σύρο.

«Ρυθμός και λίγα λάθη»

Ο προπονητής της Κύζικου Γιάννης Λάιος είπε: «Πάμε στη Σύρο με σκοπό να κάνουμε καλή εμφάνιση από πλευράς ρυθμού και με λιγότερα λάθη. Έχουμε τα ζητήματα μας τα οποία προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι στα ματς που θα κριθεί η παραμονή μας. Ξέρουμε πως ο Φοίνικας έχει δυνατή ομάδα αλλά κι εμείς με ένα νέο σχήμα θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες του αγώνα».

Ηρακλής-Παναχαϊκή

 Όπως και  πέρυσι έτσι και εφέτος την 4η αγωνιστική θα μονομαχήσουν ο Ηρακλής Πετοσφαίριση και η Παναχαϊκή που προέρχονται από σημαντικές νίκες την προηγούμενη αγωνιστική ( 18.00)

Ο Ηρακλής με τρία τρίποντα σε ισάριθμες αναμετρήσεις είναι χωρίς αμφιβολία η ευχάριστη έκπληξη του εφετινού πρωταθλήματος και φυσικά θέλει να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών για να κρατήσει το αήττητο στο πρωτάθλημα. Ο προπονητής του «γηραιού» Γιάννης Ορφανός δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

«Νίκες στην έδρα μας»

Ο ακραίος του Ηρακλή Δημήτρης Ριζόπουλος δήλωσε: «Έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι. Ο μοναδικός στόχος είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί για να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε ψηλά στην βαθμολογία. Ειδικά τα εντός έδρας παιχνίδια με ομάδες που δεν είναι φαβορί για τον τίτλο πρέπει να τα καθαρίζουμε χωρίς απώλειες. Θελουμε για αλλη μια φορά την συμπαράσταση του κόσμου. Είμαστε σε καλή κατάσταση και παρότι ο αντίπαλος μας έχει καλή και μαχητική ομάδα θα πάρουμε τη νίκη».

Η Παναχαϊκή προέρχεται από το 3-1 επί της Κηφισιάς που ήταν και η πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Γιάννης Λιβαθηνός παραμένει εκτός πλάνων του Παναγιώτη Παπαδόπουλου, ενώ ο Νίκος Ρουμελιώτης συνεχίζει θεραπεία στο πόδι του, όμως, θα αγωνιστεί κανονικά. Η αποστολή της Παναχαϊκής βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή το πρωί.

«Εχουμε εμπιστοσύνη»

«Ο λίμπερο της Παναχαϊκής Μένιος Ρουμελιώτης είπε: «Ο Ηρακλής έχει κάνει πολύ καλή ομάδα, την καλύτερη μετά τις χρυσές εποχές. Έχει ομαδικότητα και έναν διαγώνιο που ξεκινάει με 25 πόντους.  Το κλειδί είναι να σταματήσουμε τον διαγώνιο. Ο κόσμος βοηθάει τον Ηρακλή. Στη Μίκρα είναι δύσκολο να χάσει ο Ηρακλής αλλά θα το παλέψουμε. Είμαστε σε καλό επίπεδο. Πέρασαν τα δύσκολα παιχνίδια. Είμαστε σε καλή κατάσταση και πάμε να κάνουμε το καλύτερο. Με την Κηφισιά είχαμε περισσότερη εμπιστοσύνη, ενώ με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αδικήσαμε τους εαυτό μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια αγωνιστικότητα για να πάρουμε νίκες στους αγώνες κλειδιά που θα κρίνουν το στόχο μας».

ΠΑΟ-Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Στο κλειστό του Πανελληνίου ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης σε έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες της 4ης αγωνιστικής καθώς οι «πράσινοι» θέλουν να γυρίσουν στις νίκες και να διατηρήσουν το αήττητο της έδρας τους  ενώ ο Εθνικός για να πάρε πόντους για την παραμονή του ( 20.30,).

Μετά την ήττα με 3-2 από τον Παμβοχαϊκό στο Βραχάτι, ο Παναθηναϊκός θέλει να κλείσει την άσχημη παρένθεση και να παρουσιάσει πιο δυναμικό πρόσωπο με λιγότερα λάθη και περισσότερες αντοχές στην πίεση. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος περιμένει βελτίωση από αγώνα σε αγώνα κυρίως από τους Γκονζάλες, Μελγκαρέχο που πέρασαν τραυματισμούς και έμειναν πίσω αγωνιστικά.

Οι «πράσινοι» θέλουν να πάρουν τρίποντο ώστε να εκμεταλευτούν τις απώλειες των δύο μεγάλων φαβορί που θα μονομαχήσουν στο Ρέντη. Πρόσωπο του αγώνα είναι ο λίμπερο του Παναθηναϊκού Θεολόγος Δαρίδης που θα αγωνιστεί κόντρα στον Εθνικό όπου αγωνίστηκε για τρία χρόνια (2013-16).

«Να επιστρέψουμε στις νίκες»

O πασαδόρος του Παναθηναϊκού Θάνος Μαρούλης δήλωσε: «Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στις νίκες και να αφήσουμε πίσω την κακή παρένθεση της ήττας από τον Παμβοχαϊκό τη Δευτέρα. Θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μία καλή εμφάνιση και πειστική παράλληλα, καθώς θεωρώ ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Η νίκη θα μας βοηθήσει να παραμείνουμε στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, καθώς φέτος οι προσδοκίες μας είναι να φτάσουμε πολύ ψηλά. Αναμένουμε όπως πάντα και τον κόσμο μας, να μας στηρίξει όπως κάνει πάντα και σε όλα τα παιχνίδια και τον ευχαριστούμε για αυτό».

«Δε δίνω σημασία»

Ο Εθνικός προέρχεται από την ήττα στην έδρα του από τον Ολυμπιακό με 3-0, αλλά στην τελευταία του έξοδο νίκησε 3-1 τον Ηρακλή Χαλκίδας.

Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης είπε: «Ο Παναθηναϊκός εφέτος έχει υψηλούς στόχου και θα πρωταγωνιστήσει για τον τίτλο. Δεν είναι καλό ότι ηττήθηκε από τον Παμβοχαϊκό διότι αυτό κάνει επιτακτική την ανάγκη νίκης. Εγώ ως προπονητής του Εθνικού δεν δίνω σημασία σε τίποτα πλέον εκτός του ότι εμείς πάμε για να σωθούμε και θα παλέψουμε όλους τους αγώνες με κάθε αντίπαλο».

Κυριακή 13 Νοεμβρίου

 Ζηρίνειο 18.30: ΑΟΠ Κηφισιάς – ΓΑΣ Παμβοχαϊκός
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Βουδούρης. Παρατηρητής: Βαρθαλίτης.
Επόπτες: Μαυρικίδου, Γεωργάκη. Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

 

Πρόγραμμα 4ης αγωνιστικής

Σάββατο 12/11/2016

Γυμναστήριο Mίκρας 18.00: Ηρακλής Πετοσφαίριση – Παναχαϊκή Πετοσφαίριση
Διαιτητές: Θεμελής, Βασιλειάδης. Παρατηρητής: Αντωνούλης.
Επόπτες: Μπουκουβάλα, Δρανίτσας. Γραμματεία: Κουμπλή.

Γυμναστήριο «Δημ.Βικέλας» Σύρου 19.30: ΑΟ Φοίνικας Σύρου – ΑΠΣ Κύζικος Νέας Περάμου
Διαιτητές: Κουτσούλας, Χανδρινός. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος.
Επόπτες: Μπαρμπούνης, Βρούτσης. Γραμματεία: Κούτρα.

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» 18.00: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Δεληκωστίδης. Παρατηρητής: Βασιλειάδης, Ράπτης.
Επόπτες: Ράντσιου, Αντωνόπουλος. Γραμματεία: Κομιανού.

Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» 18.00: Α.Ο.Ορεστιάδας – ΑΠΣ Ηρακλής Χαλκίδας
Διαιτητές: Ιωαννίδης, Τζεπκινλής. Παρατηρητής: Σαρδάνης.
Επόπτες: Βαγγέλογλου, Σταματόπουλος. Γραμματεία: Γκαρίλης..
Γυμναστήριο Πανελληνίου 20.00: Παναθηναϊκός – ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Νικολόπουλος. Παρατηρητής: Ρουσάκης.
Επόπτες: Λιδωρικιώτη, Δαλέκου. Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Γυμναστήριο Ζηρίνειο 18.30: ΑΟΠ Κηφισιάς – ΓΑΣ Παμβοχαϊκός
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Βουδούρης. Παρατηρητής: Βαρθαλίτης.
Επόπτες: Μαυρικίδου, Γεωργάκη. Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Βαθμολογια Volley League Πάμε Στοίχημα 16-17

Θ.

Ομάδα

Αγ.

Βαθ.

Σετ

1 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 3 9 9-0
2 ΠΑΟΚ 3 9 9-1
3 Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 3 9 9-3
4 Παναθηναϊκός Α.Ο. 3 7 8-4
5 Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός 3 5 6-6
6 Α.Ο.Φοίνικας Σύρου 3 5 7-5
7 Α.Ο.Π. Κηφισιάς 3 4 6-7
8 Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3 3 4-7
9 Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 3 3 3-7
10 Α.Π.Σ.Κύζικος Ν. Περάμου 3 0 3-9
11 Α.Ο.Ορεστιάδας 3 0 1-9
12 Α.Π.Φ.Σ.Ηρακλής Χαλκίδας 3 0 2-9