ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Silver European League: Για την ανατροπή και τον τίτλο!

Silver European League: Για την ανατροπή και τον τίτλο!
Η Εθνική μας ομάδα είναι πανέτοιμη για τη μεγάλη ανατροπή. Οι διεθνείς προπονήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο στην Αλεξάνδρεια, εκεί που αύριο στις 5 μ.μ. (www.eurovolley.tv) θα γίνει ο δεύτερος τελικός του με τη Ρουμανία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα στου Ρέντη (3-2 σετ) την περασμένη Τετάρτη για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Αποστολή ΕΟΠΕ : Παναγιώτης Αντωνόπουλος (Εφημερίδα Πελοπόννησος, pelop.gr)

Την αποστολή της Εθνικής από την κωμόπολη Ζιμνίτσεα, που βρίσκεται το ξενοδοχείο που έχει κατέλυσε,  έως την Αλεξάνδρεια και το κλειστό γήπεδο που έγινε η απογευματινή προπόνηση την συνόδευσε περιπολικό. Η απόσταση από την Ζιμνίτσεα μέχρι το γήπεδο είναι 40 περίπου χιλιόμετρα. Με την κίνηση στους δρόμους, αν και το περιπολικό φρόντισε να ξεπεραστούν γρήγορα κάποια εμπόδια, χρειάστηκαν σχεδόν 40-45 λεπτά για φτάσει η αποστολή από το ξενοδοχείο στο γήπεδο.
«Είμαστε πανέτοιμοι. Μπορούμε να παίξουμε και 10 σετ αν χρειαστεί για να πάρουμε τον τίτλο». Αυτά τόνισε ο Νίκος Ζουπάνη όταν ρωτήθηκε εάν η Ελληνική ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις δυσκολίες του δεύτερου τελικού  Silver European League, να ανατρέψει την ήττα του πρώτου παιχνιδιού και να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

-Αν σου ζητούσα να μιλήσεις με πιθανότητες τι θα έλεγες;
«Όλα είναι ανοιχτά. Το ότι ηττηθήκαμε 3-2 σετ στον πρώτο τελικό δεν λέει κάτι. Μπορούμε να νικήσουμε 3-0 ή 3-1 σετ. Όμως πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και πιο αποτελεσματικοί».
-Στον πρώτο τελικό επειδή παίζετε στην Ελλάδα δημιουργήθηκε έξτρα πίεση ή απλώς δεν βρεθήκατε σε καλή βραδιά;
«Δεν πιστεύω ότι στην ομάδα υπήρχε πίεση επειδή αγωνιστήκαμε μπροστά στο κοινό μας. Ίσα-ίσα που συμβαίνει το αντίθετο. Στην Ελλάδα ο κόσμος μας δίνει ώθηση, νιώθουμε καλύτερα αγωνιζόμενοι στην έδρα μας. Απλώς στον πρώτο τελικό δεν λειτούργησαν κάποια κομμάτια του παιχνιδιού μας».
-Τακτικά τι πρέπει να κάνετε διαφορετικό στη Ρουμανία για να πάρετε αυτό που θέλετε;
«Να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση και να πιέσουμε περισσότερο στο σέρβις. Στο πρώτο παιχνίδι δεν τους πιέσαμε σχεδόν καθόλου. Πιστεύω πιέζοντας από το σέρβις θα σταματήσουμε και τον πρώτο χρόνο τους. Εκεί χάσαμε πολλές μπάλες. Πρέπει να τους χαλάσουμε την υποδοχή. Αυτό το στοιχείο θα είναι ένα από τα κλειδιά της αναμέτρησης».
-Η έδρα θα παίξει ρόλο;
«Όχι, οι δύο ομάδες είμαστε ισοδύναμες. Επαναλαμβάνω μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το πιστεύουμε όλοι μας».