Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Σημαντική ενίσχυση με Γκαρά για τον ΟΦΗ

Σημαντική ενίσχυση με Γκαρά για τον ΟΦΗ

Με σταθερές και ουσιαστικές κινήσεις ο ΟΦΗ δείχνει ότι έχει έρθει για να… παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια. Οι Κρητικοί προχώρησαν σε μια ακόμη σημαντική μεταγραφική κίνηση εντάσσοντας στο δυναμικό τους το έμπειρο λίμπερο Δημήτρη Γκαρά, που πέρυσι αγωνιζόταν στην ΑΕΚ.

O Έλληνας άσος μιλώντας στην επίσημη σελίδα του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, ofierasitechnis.gr μίλησε για την επιλογή του να πει το ναι «είναι μια νέα δύναμη στην Α1 κατηγορία και πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά. Κάνει στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις και πιστεύω ότι θα κάνει πολύ καλή πορεία και μπορεί να στοχεύσει ψηλά. Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα με πολύ καλό όνομα και οικονομική συνέπεια και αυτό οφείλεται στον πρόεδρο της ομάδας, τον Γιάννη Δανδάλη, ο οποίος κάνει μεγάλες θυσίες για αυτήν. Την ίδια ώρα, που κάποιες ομάδες της Volley League περιμένουν τις κρατικές επιχορηγήσεις για να ξεκινήσουν, ο ΟΦΗ έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό τον σχεδιασμό του.

Έχει ένα προπονητή τον οποίο γνωρίζω και έχω ακούσει τα καλύτερα για τη δουλειά του. Επειδή έχω παίξει σε ομάδες με δυναμική και κόσμο και ο ΟΦΗ είναι σίγουρα μέσα σε αυτές, θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας μας. Να είναι δίπλα μας, να δημιουργήσουν μια καυτή έδρα και να χαρούμε όλοι μαζί μια πολύ πετυχημένη χρονιά. Για μένα τα ασπρόμαυρα, είναι καλός οιωνός, καθώς στον ΠΑΟΚ, κέρδισα τίτλους. Εύχομαι να συμβεί το ίδιο και με τον ΟΦΗ!»

Η ανακοίνωση του ΟΦΗ

“Mια ακόμη σπουδαία μεταγραφική κίνηση για τον ΟΦΗ, ο οποίος συνεχίζει με σταθερά βήματα, το χτίσιμο της ομάδας του, για την πρώτη χρονιά, στην Volley League. Aπέκτησε ένα από τους κορυφαίους λίμπερο του πρωταθλήματος, τον Δημήτρη Γκαρά.

Ο 33χρονος έμπειρος λίμπερο από την Ορεστιάδα, έχει να επιδείξει τρία πρωταθλήματα Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ, ένα Κύπελλο Ελλάδος, ξανά με τον ΠΑΟΚ, ενώ είναι και διεθνής με την Εθνική ομάδα. Την τελευταία αγωνιστική περίοδο, αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμη σε ΠΑΟΚ, Αρη, Ορεστιάδα, Σκύδρα, Πάτρα, Φοίνικα Σύρου, Λαμία και Παμβοχαικό.

Η συμφωνία του ΟΦΗ με τον Δημήτρη Γκαρά, είναι για ένα χρόνο. Αυτή η μεταγραφή, είναι η τέταρτη για τον ΟΦΗ μετά τον 33χρονο Μαυροβούνιο ακραίο Milos Culafic, τον 33χρονο πολύπειρο πασαδόρο Dmitry Storozhilov και τον 30χρονο Ηρακλειώτη διεθνή ακραίο Γιάννη Ρουμελιωτάκη, με τον ΟΦΗ να συνεχίζει δυναμικά την μεταγραφική του ενίσχυση, ενόψει της συμμετοχής του, στην Volley League”.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Γκαράς

Ο Δημήτρης Γκαράς γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1985 στην Ορεστιάδα. Εχει ύψος 1μ 85 και αγωνίζεται στη θέση του λίμπερο.

Ο Δημήτρης Γκαράς ξεκίνησε την καριέρα του από την Ορεστιάδα το 2004, όπου έπαιξε για δύο σαιζόν. Τις επόμενες δύο περιόδους αγωνίστηκε για την ομάδα της Σκύδρας, ενώ το 2007 πήρε μεταγραφή στην Λαμία όπου έμεινε για δύο χρονιές. Το 2009 αγωνίστηκε για την ομάδα της Ε.Α. Πατρών, ενώ την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην Λαμία, όπου κατάφερε να φτάσει στο τελικό του κυπέλλου Ελλάδος του 2012, χάνοντας από τον Ηρακλή.

Την επόμενη χρονιά μετεγγράφη στην ομάδα του Φοίνικα Σύρου όπου έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος του 2013, χάνοντας από τον Ολυμπιακό. Το 2013 υπέγραψε στην ομάδα του Άρη, ενώ την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή για τον Π.Α.Ο.Κ.. Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης συνδίασε το όνομα του με τις επιτυχίες του συλλόγου, κατακτώντας το νταμπλ του 2015 και τα πρωταθλήματα του 2016 και 2017. Την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 αγωνίστηκε με την ομάδα του Παμβοχαϊκού, ενώ το 2018 πήρε μεταγραφή στην Α.Ε.Κ.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ
2004–2006 Ορεστιάδα
2006–2007 Σκύδρα
2007–2009 Λαμία
2009–2010 Ε.Α. Πατρών
2010–2012 Λαμία
2012–2013 Φοίνικας Σύρου
2013–2014 Άρης
2014–2017 Π.Α.Ο.Κ.
2017–2018 Παμβοχαϊκός
2018–19 Α.Ε.Κ.