Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με συμμάχο την παράδοση ο Οικονόμου

Με συμμάχο την παράδοση ο Οικονόμου

Η επιστροφή του νυν τεχνικού του Α.Ο Θήρας, Απόστολου Οικονόμου στην Α1 Γυναικών, έπειτα από απουσία ενός χρόνου, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη, και η δύσκολη εκτός έδρας αποστολή της πρώην ομάδας του Οικονόμου, ΑΕΚ στο Μαρκόπουλο κόντρα στην σκληροτράχηλη ομάδα των Μεσογείων, που θα μεταδοθεί απευθείας στις 20.00 από τη ΝΕΡΙΤ Plus ξεχωρίζουν από το σαββατιάτικο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών, που θα ολοκληρωθεί σε δύο δόσεις. Ρεπό έχει ο ΣΑΑΚ Ανατόλια.

Με την πλειοψηφία των αγώνων να διεξάγονται το Σάββατο η αυλαία ανοίγει στην Κυψέλη, όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 16.00 τον Α.Ο Θήρας. Αμφότερες οι ομάδες, έχοντας εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, επικεντρώνουν πλέον το ενδιαφέρον τους στο πρωτάθλημα, όπου η νίκη, παρά τις εκατέρωθεν απουσίες, αποτελεί μονόδρομος για τους δύο προπονητές, που έπειτα από έναν χρόνο θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι.

Ρόγκα: “Περιμένω ανεβασμένη τη Σαντορίνη”

Αντίμετωπη όμως με τον πρώην της προπονητή στην ΑΕΚ θα βρεθεί για πρώτη φορά και η λίμπερο του Παναθηναϊκού, Πένυ Ρόγκα: “Το γεγονός του ότι δεν παίξαμε με την ΑΕΚ το ματς για το πρωτάθλημα μας, έδωσε περισσότερο χρόνο δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για άλλο ένα ντέρμπι αυτή τη φορά με τον ΑΟ Θήρας. Είναι μια καλή και πλήρης ομάδα που παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιώνεται. Μεσα στην έδρα της είχαμε δυσκολευτεί να πάρουμε το διπλό. Η αλλαγή προπονητή σε καθε ομάδα λειτουργεί πιστεύω μόνο θετικά. Εγώ προσωπικά περιμένω την Σαντορίνη αρκετά ανεβασμένη αλλά με καθαρό μυαλό, συγκέντρωση και με τον κόσμο που είναι πάντα στο πλευρό μας, θα πάρουμε εμείς το θετικό αποτέλεσμα” δήλωσε η άσος του τριφυλλιού, που θα στερηθεί την Τσατσούρι, λόγω ελαφρού διαστρέμματος που υπέστη.

Μετράει μία ήττα σε 8 αγώνες

Από τα πλευρά του ο νέος τεχνικός του Α.Ο Θήρας, Απόστολος Οικονόμου σε δηλώσεις τους στο Volleyplanet, υποστήριξε για την μεταγραφή αστραπή στη Σαντορίνη. «Ήταν κάτι που έγινε πολύ γρήγορα και πολύ απρόσμενα… Επειδή είχα συμβόλαιο και με την ΑΕΚ Λάρνακας, έπρεπε να πάρω πολύ γρήγορες αποφάσεις. Έτσι μετά το ντεμπούτο μου στο Κύπελλο, πλέον έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο ματς, απέναντι σε μία ομάδα που φέτος έχει διαφορετικούς στόχους από τους δικούς μας. Έχουμε όμως κάποιες πιθανότητες για να κυνηγήσουμε μέχρι τέλος του πρωταθλήματος το στόχο της 4άδας. Οπότε πάμε σε οποιαδήποτε έδρα για βαθμό ή βαθμούς» τόνισε ο Οικονόμου, που ως πρώην τεχνικός της «Ένωσης» έχει «χτίσει» μία εκπληκτική παράδοσή υπέρ του με τις «πράσινες», έχοντας 7 νίκες σε 8 αγώνες!

Ωστόσο τα προβλήματα δεν λείπουν από τη 5η στη βαθμολογία, Σαντορίνη, για την οποία ο νέος τεχνικός μοιράστηκε τις πρώτες του εντυπώσεις στο Volleyplanet. “Όσον αφορά την ομάδα μου, προσπαθώ σίγα σιγά να την βάλω στη φιλοσοφία μου και γνωρίζουμε πως δεν είμαστε «μάγοι» για να το καταφέρουμε αμέσως. Είμαστε λίγο καταπονημένοι από τραυματισμούς, πχ αύριο δεν θα έχω την Βαρουδάκη, θέλω να προφυλάξω την Καρπουζά λόγω ενοχλήσεων που έχει στο γόνατο, ενώ κάποιες ενοχλήσεις στους κοιλιακούς αισθάνεται και η Ψυλλάκη».

Αεροπορικώς για το διπλό

Αντίθετα με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός την ίδια ώρα (16.00) θα αντιμετωπίσει στο Ρέθυμνο τον τοπικό ΟΠΕΡ, με τις ερυθρόλευκευκες να ταξιδεύουν το Σάββατο αεροπορικώς με στόχο να τελειώσουν το ματς και να επιστρέψουν με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία το συντομότερο στη βάση τους. Ο τεχνικός των νταμπλούχων, Γιάννης Νικολάκης, που θα στερηθεί μόνο τις υπηρεσίες της Βλαχάκη, δήλωσε στο Volleyplanet πως «όπως όλα τα παιχνίδια με ομάδες που έχουν διαφορετικούς στόχους από τους δικούς σου, κρύβουν κινδύνους γιατί οι αντίπαλοι παίζουν ελεύθερα, δίχως να έχουν να χάσουν κάτι. Για αυτό και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα θα πρέπει οι αθλήτριές μου να είναι συγκεντρωμένες στο στόχο τους, που δεν είναι άλλος φυσικά από τη νίκη».

Από την πλευρά των γηπεδούχων, η ομάδα της Κρήτης, που θα προσπαθήσει για το καλύτερο, θα παραταχθεί ενισχυμένη σε σχέση με το τελευταίο ματς της Ηλιούπολης, όπου γνώρισε την ήττα, καθώς η Σέρβα διαγώνια, Ζούνιτς ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και θα είναι κανονικά στη διάθεση του προπονητή της, Νίκου Ζιώγα.

Τοπικό ντέρμπι με φαβορί Μακεδόνες

Στις 18.00 στο Κατσάνειο, ο Ηρακλής, λίγα 24ωρα μετά τον αποκλεισμό του Κυπέλλου, που είχε ως συνέπεια την παραίτηση του τεχνικού, Γιάννη Ορφανού, φιλοξενεί τις συμπολίτισσές του, Μακεδόνες Αξιού, με στόχο την παρθενική του νίκη στο πρωτάθλημα. Το κλίμα ωστόσο δεν είναι καλό, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενες, όσο και αν το αρνείται ο τεχνικος των Μακεδόνων, Μανόλης Σκουληκάρης να είναι φαβορί γα τη νίκη.

«Το γεγονός ότι ο Ηρακλής προέρχεται από έναν αποκλεισμό, που οδήγησε στην παραίτηση του προπονητή, δεν στερεί από το ματς το χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι του Ηρακλή θα συμπαρασταθούν σε αυτές τις δύσκολες ώρες στην ομάδα τους και για αυτό η ομάδα μου είναι έτοιμη για ένα δύσκολο παιχνίδι, όπου στο τέλος ελπίζω να κερδίσουμε εμείς και να πάρουμε μία ακόμη βαθμολογική ανάσα» υποστήριξε στο Volleyplanet ο τεχνικός των Μακεδόνων, που θα στερηθεί μόνο την Γκουβεδάρου, λόγω τραυματισμού στη μέση.

“Ναρκοπέδιο” τα Μεσόγεια

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και το τελευταίο ματς της ημέρας στο Μαρκοπουλο, όπου στις 20.00 η ομάδα των Μεσογείων φιλοξενεί την μαχητική ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που θα μεταδώσει απευθείας η NEΡΙΤ Plus.

Η ομάδα του κ Ιβάνοβιτς, προέρχεται από μία σειρά καλών εμφανίσεων, καθώς πέρα από το σετ που «έκλεψε» από τον Ολυμπιακό, έκοψε βαθμό τόσο από τον Παναθηναϊκό, όσο και τον Πανναξιακό. Ιδιαίτερα μάλιστα στην έδρα του, το Μαρκοπουλο παρουσιάζει ένα πολύ «σκληροτράχηλο» πρόσωπο.

Κάτι που αναγνωρίζει εξάλλου με τις δηλώσεις του στο Volleyplanet και o τεχνικός της, ξεκούραστης ΑΕΚ, λόγω αναβολής του αγώνα με Παναθηναϊκό, Μανώλης Ρουμελιώτης, που θα στερηθεί τις υπηρεσίες της Λαγουδάη, που πρόσφατα υποβλήθηκε σε επέμβαση. «Το Μαρκόπουλο με τα αποτελέσματα που έχει φέρει τελευταία δείχνει πως έχει βρει ρυθμό και ιδιαίτερα μέσα στην έδρα του. Εμείς έχουμε κάποιες μικροενοχλήσεις κάποιων αθλητριών, όμως δεν τίθεται θέμα συμμετοχής τους. Θα πάμε λοιπόν να κάνουμε το παιχνίδι μας και να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Φινάλε στη Νάξο

Ο επίλογος της αγωνιστικής «γράφεται» στην όμορφη Νάξο, όπου την Κυριακή 22/2 στις 15.00 ο φιλόδοξος Πανναξιακός υποδέχεται την νεοφώτιστη, αλλά ψυχωμένη Ηλιούπολη, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία απουσία, τις Διώτη (Πανναξιακός) και Μπόκα (Ηλιούπολη).

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Πανελληνίου, 16.00, ΑΟ Παναθηναϊκός – ΑΟ Θήρας (Μιχαήλογλου – Μαρκάτσας, Μαυρικίδης)
Ρεθύμνου, 16.00 ΟΠ Ρεθύμνου – Ολυμπιακός ΣΦΠ (Βλαχάκης – Βογιατζής, Κοκοτσάκης)
Κατσάνειο, 18.00, ΓΣ Ηρακλής – ΑΣ Μακεδόνες (Παπακοσμάς – Λιοτόπουλος, Στεργιόπουλος)
Μαρκόπουλου (ΝΕΡΙΤ Plus) 20.00, ΑΟ Μαρκοπούλου – ΑΕΚ (Σταρίδας – Χρηστίδης, Διαμαντόπουλος)
Κυριακή 22/2
Νάξου, 15.00, ΑΟΝ Πανναξιακός – ΓΣ Ηλιούπολης (Μενεσλής, Μάλφας, Τριανταφύλλου)

Η βαθμολογία

1.Ολυμπιακός 42
2.Πανναξιακός 41
3.Παναθηναϊκός 38
4.ΑΕΚ 28
5.ΑΟ Θήρας 27
6.ΟΠΕΡ 18
7.ΓΣ Ηλιούπολης 18
8.ΑΟ Μαρκοπούλου 16
9.ΣΑΑΚ Ανατόλια 14
10.ΑΣ Μακεδόνες 10
11.ΓΣ Ηρακλής 0
*ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.