ΔΙΕΘΝΗ

Συμπληρώθηκε το παζλ των 16

Συμπληρώθηκε το παζλ των 16

Με τις προκρίσεις της Σλοβενίας, Ολλανδίας και Εσθονίας συμπληρώθηκε το παζλ των 16 ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα φιλοξενηθεί από κοινού σε Ιταλία και Βουλγαρία…

Σλοβενία, Ολλανδία και Εσθονία ολοκλήρωσαν με επιτυχία τους προκριματικούς τους αγώνες και θα έκλεισαν θέση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα συνδιοργανωθεί από Ιταλούς και Βούλγαρους.

Στους προκριματικούς αγώνες που ολοκληρώθηκαν Εσθονία και Ολλανδία φρόντισαν να πάρουν τις δεύτερες νίκες τους επί Σουηδίας και Ισπανίας αντίστοιχα και να «σφραγίσουν» τα εισιτήρια της πρόκρισής τους επιβεβαιώνοντας το πλεονέκτημα που είχαν.

Μεγάλη μάχη έγινε στην Senhora da Horaτης Πορτογαλίας. Εκεί όπου οι Ίβηρες υποδεχόμενοι τους Σλοβένους ήθελαν να ανατρέψουν το 3-0 του πρώτου αγώνα και με τους Γκασπάρ, Φερέϊρα και τον αρχηγό τους Ζοάο Ζοζέ παρουσία 2.200 φιλάθλων τους προηγήθηκαν με 2-1 αγγίζοντας τη νίκη που θα τους οδηγούσε στο χρυσό σετ.

Ωστόσο η παρέα του Τίνε Ούρναουτ με πρωταγωνιστεί τον Γκασπαρίνι που σταμάτησε στους 26 πόντους ισοφάρισαν σε 2-2 κλειδώνοντας την πρόκρισή τους στο Ευρωπαϊκό έστω και με αγχωτικό τρόπο.

Η Πορτογαλία κατέκτησε το αδιάφορο 5ο σετ, η Σλοβενία όμως ήταν αυτή που πανηγύρισε την πρόκριση στα τελικά.

Η λίστα των 16 συμπληρώθηκε και πλέον η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Eurovolley ξεκίνησε και επίσημα.

Οι 16 ομάδες που εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι οι:  Βουλγαρία, Ιταλία, Ρωσία, Σερβία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Λευκορωσία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Ολλανδία, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία.