ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συνεδρίασε το ΔΣ της Ε.Σ.Α.Π. για τον αριθμό ομάδων και ξένων

Συνεδρίασε το ΔΣ της Ε.Σ.Α.Π. για τον αριθμό ομάδων και ξένων
Συνεδρίασε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Α.Π. με βασικά θέματα, μεταξύ άλλων, τον αριθμό συμμετοχής των ομάδων και των ξένων αθλητών στο πρωτάθλημα της Volleyleague 2024-2025 και έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Αρχικά αποφασίστηκε οι ημιτελικοί αγώνες νοκ άουτ του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς να γίνουν την Tετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 14:00 στα γραφεία της Ε.Σ.Α.Π. θα γίνει η κλήρωση των δύο ημιτελικών νοκ άουτ της διοργάνωσης Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς 2023-24 με τη συμμετοχή του Α.Ο.Π. Κηφισιάς, του Π.Α.Ο.Κ., του Πηγάσου Πολίχνης και του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Έγινε ενημέρωση των μελών – εκπροσώπων των Τ.Α.Α. για το περιεχόμενο της Κ.Υ.Α. που εκδόθηκε σήμερα 19/1 σχετικά με την ενίσχυση που θα λάβουν οι ομάδες της Volley League από το ποσοστό εσόδων από τα προϊόντα των Τυχερών Παιγνίων.

Αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθεί η ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου της Ε.Σ.Α.Π. Παντελή Ταρνατόρου προς τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά.

Επιβεβαιώθηκε η υπάρχουσα απόφαση του Δ.Σ. που αφορούσε τον αριθμό των ομάδων που θα λάβουν μέρος από την επόμενη (2024-25) αγωνιστική περίοδο στη Volley League. Ο αριθμός των ομάδων θα παραμείνει 10 σε περίπτωση που οι μη Έλληνες διατηρηθούν 4. Αν αυξηθούν οι μη Έλληνες σε 5 (με τις προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν τον 5ο μη Έλληνα) οι 10 ομάδες θα αυξηθούν σε 12 από τη σεζόν 2024-25.

Συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα του Σούπερ Καπ το οποίο ως γνωστόν θα διεξαχθεί μεταξύ Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και Π.Α.Ο.Κ. την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 17:00 στο γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη Ρέντη.

Ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΑΠ κ. Χρήστος Ηλιάδης έκανε ενημέρωση των μελών για τον επικείμενο νόμο περί οπαδικής βίας.

Συζητήθηκαν τηλεοπτικά θέματα και Live Streaming.