ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συνεργασία ΠΑΣΑΠ-ΕΣΑΠ

Συνεργασία ΠΑΣΑΠ-ΕΣΑΠ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατώρο είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Βασίλης Μηνούδης όπου και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν  για πολλά θέματα που απασχολούν το επαγγελματικό βόλεϊ, ενώ  παράλληλα αποφασίσθηκαν κοινές δράσεις για την πρόληψη χειραγώγησης αγώνων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ζητήθηκαν μεταξύ άλλων, το μέλλον της αμειβόμενης πετοσφαίρισης, ο νέος αθλητικός νόμος, η λειτουργία της Επιτροπής Αδειοδότησης, λειτουργικά θέματα, εργασιακά θέματα αθλητών, όπως και ο τρόπος συνεργασίας των δύο Φορέων σε δράσεις κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΑΠ άκουσε με κατανόηση τα ζητήματα που έθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΑΠ και δεσμεύτηκε για την επίλυσή τους, ενώ παράλληλα  από την πλευρά του ο πρόεδρος των αθλητών δεσμεύθηκε να βοηθήσει ώστε το προϊόν να γίνει πιο ανταγωνιστικό και πιο εμπορικό με σκοπό να προσελκύσει χορηγούς τα επόμενα χρόνια.

Επίσης αποφασίσθηκε, με γνώμονα την προστασία του αθλήματος από τη μάστιγα της εποχής, η κοινή δράση σε θέματα πρόληψης της χειραγώγησης αποτελεσμάτων με πρωτοβουλίες σε επτά βασικούς άξονες: α)  Φερεγγυότητα ομάδων β) Ενημέρωση αθλητών-προπονητών-παραγόντων γ) Αναζήτηση εναλλακτικού μοντέλου διεξαγωγής του πρωταθλήματος δ) Συνεργασία με τις Αρχές ε) Βοήθεια – Αντιμετώπιση εθισμού στον τζόγο στ) Υιοθέτηση του Κώδικα Δεοντολογίας του #PROtectIntegrity για όλους τους εμπλεκόμενους με το πρωτάθλημα της VolleyLeague και ζ) Ανάλογη τροποποίηση των Κανονισμών του Πρωταθλήματος.

Τέλος, συμφωνήθηκε η επανάληψη της συνάντησης σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι κοινές αυτές δράσεις.