ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Συνεχίζει η Ρωσία

Συνεχίζει η Ρωσία

Την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Ρίο πανηγύρισε η Ρωσία καθώς με το 3-0 (25-15, 25-20, 25-18) ξεπέρασε το εμπόδιο του Καναδά και προχωρά ακάθεκτη για να προασπίσει το χρυσό που είχε κατακτήσει το 2012 στο Λονδίνο.

Η εμπειρία επικράτησε του ενθουσιασμού και η Ρωσία πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Βλαντιμίρ Αλεκνό με κορυφαίο τον Μιχαϊλοφ (14 πόντους), την εμπειρία του Σεργκέϊ Τετιούκχιν (10), αλλά και τα λάθη των Καναδών πήραν ευκολότερα από όσο περίμεναν και οι ίδιοι την πρόκριση προς την 4άδα των Αγώνων.

Απο την άλλη ο Γκλέν Χογκ εκτός από τα λάθη είδε και τον Γκάβιν Σμίτ να βρίσκεται σε κακή μέρα και μάλιστα να αποχωρεί μετά το πρώτο σετ. Ένα πρώτο σετ όπου οι Ρώσοι έκαναν πραγματικό πάρτι και με το 25-15 έκαναν εύκολα και γρήγορα το 1-0.

Στην προσπάθειά του να αλλάξει την ροή του αγώνα ο Χογκ πέρασε τον Στίβ Μάρσαλ στην θέση του Σμίτ. Ωστόσο και πάλι ο Περίν ήταν μόνος, τα λάθη γινόταν εύκολα και οι “κυανόλευκοι” με τους Μιχαϊλοφ-Τετιούκιν αλλά και την πολύ καλή παρουσία των κεντρικών Βολκόφ και Βόλβιχ έφθασαν στο 25-20 και 25-18 που τους χάρισε τη νίκη με το 3-0.

Απο πλευράς Καναδά ο Περίν είχε 11 πόντους, ενώ βασικός ξεκίνησε για μια ακόμη φορά ο πρώην κεντρικός του Παμβοχαϊκού Βαν Nτόρν όπου είχε μόλις 2 πόντους. Την κακή μέρα του Βαν Nτόρν επεδίωξε να καλύψει στο τρίτο σετ ο Τζάστιν Ντάφ που απέκτησε φέτος ο Ολυμπιακός και είχε 5 πόντους.

Πλέον οι Ρώσοι περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης που θα προκύψει από το ζευγάρι Βραζιλία – Αργεντινή.

Σε περίπτωση που προκριθεί η οικοδέσποινα Βραζιλία θα έχουν την επανάληψη του τελικού του Λονδίνου όπου οι Ρώσοι αν και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στο τέλος με διαγώνιο τον Μουσέρσκι ανέτρεψαν τα δεδομένα και με το 3-2 έγραψαν ιστορία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

programm-rio-2016