ΔΙΕΘΝΗ

Το… σκασαν δυο 18χρονες Κουβανές!

Το… σκασαν δυο 18χρονες Κουβανές!

Μετά την περσινή καταδίκη των Κουβανών διεθνών, που σήμερα εκτίουν την ποινή τους στη Φινλανδία  για βιασμό , το βόλεϊ της Κούβας δέχεται ένα ακόμη σημαντικό πλήγμα στο γόητρό του.

Η γυναικεία ομάδα της Κούβας U23 «κατέβηκε» στην χθεσινή πρεμιέρα του τουρνουά NORCECA στον Βανκούβερ του Καναδά για να διεκδικήσει την πρόκρισή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, με δέκα αθλήτριες!  Στο απουσιολόγιο του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ρόμπινσον «φιγουράρουν» οι 18χρονές διεθνείς άσοι, Χάϊντι Καζανόβα Αλβάρεζ, Λισέτ Χερέρα Μπλάνκο, που μετά την κατάληψη της 6ης θέσης στο Παγκόσμιο της Σλοβενίας U23 «δραπέτευσαν» από την αποστολή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ομέγιο Καμέγιο, τεχνικός διευθυντής της Κουβανικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ, που με την απειθαρχία των δύο «teenagers», δέχεται ένα ακόμη σοβαρό «χαστούκι» στην εικόνα και το  κύρος του κουβανικού αθλητισμού, η ομάδα του θα έχει αριθμητικό μειονέκτημα, πλην δύο άσων των αντιπάλων τους, αφού «μετά την αποχώρηση των δύο νεαρών διεθνών, δεν υπήρχε χρόνος αυτή την περίοδο για την ολοκλήρωση των διαδικασιών χορήγησης θεωρήσεων (βίζα) για δύο νέες αθλήτριες».

Heidi_Casanova_Cuba

Και φυσικά δε μιλάμε για δύο τυχαίες αθλήτριες, αλλά για δύο από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα του αθλήματος στον κόσμο. Πέρα από τη σπουδαία κεντρική (1.92μ),  Λισέτ Χερέρα Μπλάνκο η διαγώνια, Χάιντι Καζανόβα (1.84μ, φωτό), με τους 41 πόντους που είχε πετύχει στο πρόσφατο ματς των Παναμρικανικών Αγώνων U23 στη Λίμα του Περού κόντρα στον Καναδά, «έσπασε» το ρεκόρ των 37 πόντων σε ένα μόνο παιχνίδι, που κατείχε εδώ και 9 χρόνια, η Σιντάρκα Νούνιεζ από τη Δομινικανή Δημοκρατία, απέναντι στις ΗΠΑ στις 5 του Μαΐου του 2008, στην Baja California, του Μεξικού.

Έστω όμως και χωρίς τις δύο πολύτιμες μονάδες της η Κούβα στη χθεσινή πρεμιέρα του τουρνουά του Βανκούβερ, συνέτριψε με 3-0 (25-8, 25-9, 25-19) τη Νικαράγουα και σήμερα αντιμετωπίζει την Σάντα Λουτσία, που χθες ταπεινώθηκε με 3-0 (25-8, 25-8, 25-8) από τα κορίτσια του Καναδά.