Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σκόρπιες σκέψεις-αλήθειες για τον Πανναξιακό

Σκόρπιες σκέψεις-αλήθειες για τον Πανναξιακό

Η αδράνεια όσον αφορά στις διοικητικές εξελίξεις του Πανναξιακού αλλά και η πρόσφατη παραίτηση του team manager, Δημήτρη Βιτζηλαίου έχουν προκαλέσει τον εύλογο προβληματισμό και την απογοήτευση των φίλων της ομάδας του κυκλαδίτικου νησιού.

Εις εξ αυτών και ο δημοσιογράφος του Naxospress και εκ των συντελεστών της τηλεοπτικής εκπομπής Sportcyclades, εορτάζων σήμερα Νικόδημος Λιανός, ο οποίος γνωρίζοντας πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις στη Νάξο καταθέτει κάποιες σκόρπιες σκέψεις-αλήθειες τις οποίες αναδημοσιεύει το Volleyplanet- για βγει ο Πανναξιακός από τον… πάγο και να έλθουν πάλι οι ηλιόλουστες, καλοκαιρινές μέρες στο “καμάρι” του νησιού.

“Εδώ και μερικές εβδομάδες (μήνες καλύτερα είναι το σωστό) ο Πανναξιακός ΑΟΝ είναι ακέφαλος. Η ομάδα του βόλεϊ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της έχοντας πετύχει ουκ ολίγα που τα ξέρετε όλοι και δεν χρειάζεται να τα αναφέρω. Αντί η διοίκηση να πατήσει πάνω στην επιτυχία αυτή και τη πορεία της ομάδας κάνοντας μερικές μικρές αλλά σημαντικές παρεμβάσεις επέλεξε το δρόμο της… σιωπής και της αποχής. Σωστή δικαιολογία το γεγονός ότι τελείωνε η διετής παρουσία της. Όμως, θα μπορούσε να βάλει τις βάσεις για την επόμενη διοίκηση και να κρατήσει το καράβι σε σταθερή πορεία. Εβαλε στο… παιχνίδι με λανθασμένο τρόπο δυστυχώς την ομάδα μπάσκετ που έδινε αγώνες για την άνοδό της στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Και άφησε το χρόνο να τρέχει… Αποτέλεσμα; Η ομάδα μπάσκετ ανέβηκε τη Γ’ Εθνική έκανε το όνειρο δεκάδων παιδιών πραγματικότητα αλλά χάθηκε η μπάλα.

Οι βασικοί οικονομικοί παράγοντες που μάτωσαν πέρυσι κινούνται στις σκιές. Δικαίωμά τους. Όμως, θα μπορούσαν να βοηθήσουν να βρεθεί διάδοχη κατάσταση. Και το κυριότερο να οργανωθεί η ομάδα. Βλέπετε, σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς το χρήμα μπορεί να έρθει με δεκάδες τρόπους και όχι μέσα από την τσέπη ενός ή δύο ή τριών ανθρώπων. Αρκεί να υπάρχουν ιδέες και διάθεση.

Να γίνει η σωστή επαφή με Μαζική Εστίαση και Ξενοδόχους όσον αφορά σίτιση και στέγαση αθλητριών / αθλητών. Να γίνει σωστό marketing και επαφές με χορηγούς. Όχι όμως στη λογική «δως μου όσα θέλεις τώρα». Ο επιχειρηματίας δεν είναι ανοιχτό πορτοφόλι για να τους παίρνεις λεφτά. Θέλει τρόπο ώστε να τον πείσεις να σου δώσει τα χρήματά του με χαμόγελο. Να εκμεταλλευτείς διάφορα αθλητικά γεγονότα. Όπως πχ το τουρνουά Φιλίας που γίνεται αυτό το σαββατοκύριακο στο νησί. Πως; Είναι οι γονείς στο γήπεδο. Να έρθεις σε επαφή μαζί τους να τους ακούσεις. Να φέρεις αθλήτριες που είναι στο νησί και να έρθουν στο γήπεδο να λειτουργήσουν ως … πρότυπα για τα μικρότερα κορίτσια. Σκέψεις που μπορούν να σε βοηθήσουν ώστε να μπεις μέσα στη κοινωνία του νησιού και όχι απλά ως ένα μηχάνημα παραγωγής χρήματος.

Ο χρόνος κυλάει εις βάρος των δύο ομάδων πλέον. Όμως με καλή θέληση και σκέψη μπορεί να βρεθεί λύση. Αρκεί να το θέλουν όλοι. Και κυρίως να ενδιαφέρονται για τα παιδιά ώστε να έχουν αύριο πρότυπα για να γίνουν καλύτερα…

Δεν είναι αργά… Σκεφτείτε το…”

Photo: Focus