A2

Σκουλικάρης: «Με προσοχή και αποφασιστικότητα»

Σκουλικάρης: «Με προσοχή και αποφασιστικότητα»

Το σαφάρι ανόδου με έπαθλο την επιστροφή στην Α1 γυναικών, ξεκίνησε και οι Μακεδόνες Αξιού δείχνουν πανέτοιμοι για να κατακτήσουν το φετινό τους μεγάλο στόχο. Ο «αρχιτέκτονας» της φετινής εξαιρετικής πορείας του συλλόγου των Κυμίνων που τερμάτισε στην κορυφή του Β2 υποομίλου της κανονικής περιόδου με 40 βαθμούς και απολογισμό 13 νίκες σε 16 ματς, 43-12 σετ, Μανώλης Σκουλικάρης, σχολίασε  στον Volleyplanet για την φετινή παρουσία των Μακεδόνων:

«Είμαστε μια ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας που διαθέτει αρκετά ταλαντούχες αθλήτριες που κατάφερε μέσα από σκληρή δουλειά, μεγάλη θέληση και πίστη να εκπληρώσει τον αρχικό της  στόχο που ήταν να είμαστε μέσα στην πρώτη τριάδα του ομίλου που οδηγεί στα πλέι οφ ανόδου.»

Πριν φτάσουμε όμως στα πλει οφ, οι Μακεδόνες έκαναν έναν εκπληκτικό πρώτο γύρο ενώ στον δεύτερο γύρο είχαν ένα αγωνιστικό ντεφορμάρισμα που απέφερε γλυκόπικρο φινάλε με τρεις ήττες. Ο «σκηνοθέτης» της ομάδας των Κυμίνων, υποστήριξε για την φετινή πορεία των Μακεδόνων:

Dragoyman makedon files  345

Βαρόμετρο η Δραγουμάνου

«Η κανονική περίοδος για μας χωρίζεται σε δύο μέρη. Στον πρώτο γύρο ξεκινήσαμε με   μεγάλο ενθουσιασμό και αφοσίωση και μέσα από ένα  σερί καλών αποτελεσμάτων, μπορέσαμε να πετύχουμε τον  αρχικό μας στόχο  που ήταν να είμαστε στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας του ομίλου, που μας έστειλε στα πλει οφ ανόδου.

Στον δεύτερο γύρο, ο ενθουσιασμός αυτός έπεσε και σε συνδυασμό με την γρήγορη επίτευξη του αρχικού μας πλάνου από τον Α΄γύρο, μαζί με   προβλήματα τραυματισμών που μας προέκυψαν, όπως αυτός της Δραγουμάνου, η εικόνα άλλαξε.

Η Δραγουμάνου είναι βαρόμετρο για την ομάδα μας, δεν μπορέσαμε να καλύψουμε τον κενό της και αποφασίσαμε να την προφυλάξουμε ώστε να την έχουμε γερή στα πλέι οφ. Αποτέλεσμα να έχουμε κάποιες ήττες στο τέλος.»

Μakedones apostoli sti larisa

Για την συμμετοχή στα πλέι οφ και τον επερχόμενο τουρνουά ανόδου που θα κρίνει τα τρία εισιτήρια ανόδου στα σαλόνια της Α1 γυναικών, ο κ. Σκουλικάρης, υποστήριξε: «Παρά την ήττα μας στο ντέρμπι από την Ελπίδα που κρίθηκε  από τα πολλά χαμένα μας σέρβις στο τάι μπρέικ αλλά και στην κούραση που βγήκε σε ορισμένες παίκτριες μας, που μετείχαν 48 ώρες  νωρίτερα στο φάιναλ φορ κορασίδων της ΕΠΕΣΘ, πιστεύω ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση για τη συνέχεια.

Θεωρώ ότι με μια νίκη ακόμη σε αυτό το γύρο των πλέι οφ θα προκριθούμε και μαθηματικά στο τελικό τουρνουά ανόδου (συμμετοχή αθηναϊκών ομάδων)  όπου εκεί πλέον με πίστη και αποφασιστικότητα θα  δώσουμε τα πάντα για την επίτευξη του μεγάλου φετινού μας στόχου.»

Μakedones skoulikaris vlepei-0932

Ο οραματιστής των Μακεδόνων

Να σημειώσουμε ότι ο 47 χρόνος προπονητής των Μακεδόνων,Μανώλης Σκουλικάρης,  κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη, είναι από τους κορυφαίους εργάτες-τεχνικούς του  βόλεϊ και ειδικά τα τελευταία χρόνια μεγαλουργεί στο γυναικείο. Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, με ειδικότητα στο βόλεϊ. Ως παίκτης αγωνίστηκε στη  θέση του πασαδόρου, πέρασε απο τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης (1995/96) που πήρε ιστορικό τίτλο και έσπασε για πρώτη φορά το δίδυμο Ολυμπιακού-ΠΑΟ, και συνέχισε στον Μακεδονικό Νεάπολης (Α2).

Η προπονητική του πορεία ξεκίνησε το 1997 με επιτυχίες όπως: τελικός κυπέλλου Α` κατηγορίας γυναικών Θεσσαλονίκης με τον Καμπανιακό Χαλάστρας, Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής ανδρών με τον Μακεδονικό, Β’ Εθνικής γυναικών με τον Παναθλητικό Συκεών, νταμπλ με τους Μακεδόνες Αξιού στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΕΣΘ, πρωτάθλημα & άνοδος στην Α2 με την ίδια ομάδα.

Ήταν προπονητής της γυναικείας ομάδας του ΣΑΑΚ Ανατόλια,  του Άρη Θεσσαλονίκης και τα 4,5 τελευταία χρόνια και πάλι στους Μακεδόνες, όπου τα τέσσερα τους κοουτσάρισε στην Α1 και μάλιστα την περίοδο 2013-14 τους οδήγησε στην κορυφαία θέση τους στην ιστορία, την έκτη!

Η αποχώρηση πολλών παικτριών και η έξωση για ανακατασκευή από τη φυσική της έδρα το κλειστό γυμναστήριο των Κυμίνων, έφεραν τον υποβιβασμό στην Α2. Η οικογένεια Ποντίκα, ανανέωσε την  ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του επιτυχημένου προπονητή, όπου δημιούργησε από την αρχή  μια νέα ανταγωνιστική ομάδα με όραμα και ελπίδα.

Mkedones axiou nea omdiki 567

Πυλώνες αυτής της ανασυγκρότησης των Μακεδόνων, αποτέλεσαν η εμβληματική αρχηγό Λένα Σπανού που τιμάει τη φανέλα της ομάδας δύο χρόνια τώρα και η επίσης αρχηγός και σκόρερ,  Μαριαλένα Δραγουμάνου, η οποία επέστρεψε  «σπίτι» της μετά από μια χρονιά- παρένθεση στο Ανατόλια.

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...