Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σκουλικάρης: «Τελειώσαμε με την παραμονή»

Σκουλικάρης: «Τελειώσαμε με την παραμονή»

Την ικανοποίηση του  για την γρήγορη παραμονή των Μακεδόνων Αξιού στην Α1, εξέφρασε ο Μανώλης Σκουλικάρης. Η ομάδα των Κυμίνων με τέσσερις σερί νίκες σε ισάριθμα ματς (Ηλιούπολη, Άρη, Αίαντα, ΑΕΚ) σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και με 23 πόντους ουσιαστικά σφράγισε την παραμονή της, που ήταν και ο μεγάλος αρχικός στόχος.

Ο «σκηνοθέτης» της φετινής πορείας των Μακεδόνων, Μανώλης Σκουλικάρης, που τα τελευταία πέντε χρόνια,  κάθε καλοκαίρι δημιουργεί το σύλλογο των Κυμίνων από την αρχή, με επιτυχημένα αποτελέσματα στην κανονική πορεία, σχολίασε στο Volleyplanet.gr: « Θεωρώ ότι έχουμε τελειώσει με την παραμονή μας στην κατηγορία όχι μαθηματικά αλλά ουσιαστικά. Πλέον χωρίς άγχος μπορούμε να κοιτάξουμε πιο ψηλά.»

«Τα καταφέραμε πιο γρήγορα»

Μάλιστα επισημαίνει για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας: « Θα μπορούσαμε σε κάποια ματς,  αν δεν είχαμε τραυματισμούς βασικών παικτριών, να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Αν και αρκετές ομάδες στη φετινή Α1 παρουσιάστηκαν αρκετά ενισχυμένες και ανταγωνιστικές, νομίζω  τελικά ότι τα καταφέραμε πιο γρήγορα απ’ ότι περίμενα.

Skoulikaris makedones koouts trikala-a234

Πιστεύω ότι παλέψαμε πολύ σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια στηριχθήκαμε στη συνολική προσπάθεια  και όχι στις μονάδες και γενικά δείξαμε χαρακτήρα, κάτι που μας βοήθησε πολύ να πάρουμε τους βαθμούς που ψάχναμε από το ξεκίνημα της χρονιάς.»

Πλέον οι Μακεδόνες   ταξιδεύουν για τη Σαντορίνη όπου αντιμετωπίζουν το Σάββατο  τον ΑΟ Θήρας  και ο κ. Σκουλικάρης επεσήμανε: « Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι.. Η Θήρα θέλει τη νίκη για να μείνει στην τετράδα . Εμείς πάμε να παίξουμε στη Σαντορίνη με καλή ψυχολογία και  χωρίς άγχος και να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, με ότι αυτό συνεπάγεται».

karafoul-plasarei-567890

Δουλεύει σκληρά η Καραφουλίδου

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη  το μεγάλο στοίχημα των Μακεδόνων,  η  17χρονη διαγώνια (1μ95), Άλκηστη Καραφουλίδου Στεφάνοβιτς, η οποία μετά από σειρά καλών εμφανίσεων, έχει πάρει το προβάδισμα στην φετινή κατηγορία ρούκι του επάθλου Νοvasports.  Ο κ Σκουλικάρης υποστήριξε: « Η Καραφουλίδου είναι ένα κορίτσι που ήρθε πριν δύο χρόνια από την Κατερίνη. Έχει δείξει μεγάλη πρόοδο, δούλεψε πολύ όλο το καλοκαίρι  σε φυσική κατάσταση και  μπάλα με τον γυμναστή το κ. Στυλιανίδη και περίμενα ότι όλη αυτή η προετοιμασία θα βγει στο γήπεδο και θα ανέβει η  απόδοση της.

dragoymanou-me-thetida-001

Αν και της λείπει η εμπειρία, είναι ένα παιδί που έχει πάθος, μεγάλη θέληση, ταλέντο και φιλοδοξία να εξελιχθεί  ως παίκτρια και στο μέλλον να αγωνιστεί  σε ξένα πρωταθλήματα. Μέχρι τότε χρειάζεται να συνεχίσει τη δουλειά  που έχει ξεκινήσει με τον ίδιο ρυθμό».

«Μπορούμε φάιναλ φορ»

Οι Μακεδόνες είναι  μέσα και στο θεσμό του κυπέλλου, όπου για τη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει  τον Αίαντα στο  Κιλκίς, ο οποίος μέχρι τώρα είναι η έκπληξη της διοργάνωσης.  Ο τεχνικός του Θεσσαλονικιωτικου συλλόγου, υποστήριξε: «Στόχος μας είναι να αποκλείσουμε τον Αίαντα και να φτάσουμε στο φάιναλ φορ  της διοργάνωσης».

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...