ΔΙΕΘΝΗ

Σόϊ πάει το βασίλειο στην Καλαβρία (φωτό)!

Σόϊ πάει το βασίλειο στην Καλαβρία (φωτό)!

«Με όνομα βαρύ σαν ιστορία» η Αριάνα Πιρβ, συνεχίζει εδώ και λίγες ώρες την παράδοση της διάσημης θείας της, αφού 14χρόνια από την τελευταία παρουσία της θρυλικής Ρουμάνας στην Capo Sud Reggio Calabria, η 19χρονη ακραία της Delta Trentino, υπέγραψε σε μία άλλη ομάδα της Καλαβρία, την Σοβεράτο.

Η γεννημένη στη Ρουμανία, αλλά με ιταλική υπηκοότητα, ταλαντούχα αθλήτρια φαίνεται πως έχει πάρει πολλά από τα γονίδια της σπουδαίας θείας της, αλλά και την αύρα που έφερε στο σόι των Πιρβ, ο γάμος της Κριστίνα με τον Βραζιλιάνο Ολυμπιονίκη, Τζίμπα.

giba_pirv

Ένας γάμος που έμελλε να κρατήσει μόλις για 9 χρόνια,  από τον οποίο όμως η 43χρονη σήμερα Πιρβ, που με τους τίτλους της ως αθλήτρια της Medinex Reggio Calabria δόξασε την ιταλική πόλη, απέκτησε πέρα από δύο γλυκύτατα παιδιά και τη βραζιλιάνικη υπηκοότητα!

lamprinidou_pirv_trentino

«Πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή αθλήτρια και σίγουρα από τις πιο ταλαντούχες» σχολίασε στο Volleyplanet η διεθνής Ελληνίδα κεντρική της Τρεντίνο, Μαρία Λαμπρινίδου για την πρώην της συμπαίκτρια, η οποίας όπως πρόσθεσε «Είναι φοβερή στην υποδοχή, έχει πολύ καλή τεχνική, άριστη φυσική κατάσταση και δουλεύει πάρα πολύ στις προπονήσεις».

beach_arianna_pirv

Κάτι που φαίνεται άλλωστε και από την μέχρι σήμερα πορεία της νεαρής Αριάνα στο άθλημα, όπου μετά τις σεζόν 2011- 2013 στην Chieri (Β1), την επόμενη σεζόν ως αθλήτρια της Τρεντίνο κατέκτησε τον τίτλο της Β1 κατηγορίας, πιάνοντας μάλιστα πολύ υψηλές επιδόσεις σε όλους τους τομείς, ούσα η καλύτερη επιθετικός με συνολικά 264 πόντους σε 35 συμμετοχές (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ιταλίας) και 45 άσους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει ως ειδωλό της την θεία της Κριστίνα…

arianna_Pirv1

Ο μόνος προβληματισμός που υπάρχει στην μεταγραφή της ταλαντούχας παίκτριας, είναι ότι θα απομακρυνθεί από τον αρραβωνιστικό της, τον διεθνή πρωταθλητή Ιταλίας, πασαδόρο της Τρεντίνο, Σιμόνε Τζιανέλι. Κάτι όμως που το νεαρό ζευγάρι των πρωτάθλητων το’ ζησε ξανά σε αυτά τα 4 χρόνια σχέσης τους, όταν η Αριάνα ήταν στο Τορίνο, λόγω των αγωνιστικών  υποχρεώσεών της στην Κιέρι 76.

gianelli_pirv