ΔΙΕΘΝΗ

ΣΟΚ! Γέννησε σε ματς και εγκατέλειψε το μωρό

ΣΟΚ! Γέννησε σε ματς και εγκατέλειψε το μωρό

Σοκ προκαλεί η είδηση της κινεζικής “Hangzhou Daily”ότι μία έφηβη αθλήτρια, που ήταν στην κερκίδα ενός αγώνα βόλεϊ κοριτσιών U18 γέννησε στην τουαλέτα και στη συνέχεια εγκατέλειψε το νεογέννητο μωρό της στους θάμνους και επέστρεψε στο ματς.

Σύμφωνα με τη συγκλονιστική αποκάλυψη, στην πόλη Τσανγκξίνγκ, μία 17χρονη αθλήτρια, που τραβούσε πλάνα στη διάρκεια αγώνα του Εθνικού πρωταθλήματος έφυγε ξαφνικά από τις κερκίδες και πήγε στην τουαλέτα των αποδυτηρίων του κλειστού. Εκεί γέννησε το μωρό της και στη συνέχεια, αφού το άφησε τρομοκρατημένη, στους θάμνους έξω από το γυμναστήριο, επέστρεψε στο γήπεδο.

Το νεογέννητο βρέφος βρέθηκε κατά τύχη από έναν περαστικό, ο οποίος ακολουθώντας τα ίχνη αίματος που είδε κάτω έφτασε στην άσπλαχνη μητέρα. Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία και το παιδί μαζί με τη μητέρα του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου και οι δύο είναι ασφαλείς.

“Η μητέρα του ξεκουράζονταν δίπλα στον αγωνιστικό χώρο” είπε στις αστυνομικές αρχές ο κ. Wang . “Έδειχνε να είναι σε πολύ κατάσταση, για μία γυναίκα που μόλις είχε γεννήσει. Πρέπει να διαθέτει τεράστιες ψυχικές και σωματικές δυνάμεις για να γέννησε κατά τη διάρκεια του αγώνα” συμπλήρωσε ο άνθρωπος χάρις στον οποίο σώθηκε το μωρό.

Όσο απίστευτο πάντως κι αν φαίνεται η συμπεριφορά της ανήλικης μητέρας, στην Κίνα συχνά νεογέννητα που γεννιούνται εκτός γάμου εγκαταλείπονται αβοήθητα, λόγω κοινωνικών και οικονομικών πιέσεων που υπάρχουν. Άλλωστε πολιτική οικογενειακού προγραμματισμού της χώρας τιμωρεί με βαρύ πρόστιμο τα ζευγάρια που έχουν περισσότερα από δύο μωρά.